Φορτώνουν την ΕΡΤ με άλλους 1.285 συμβασιούχους

Πολλοί από αυτούς, ίσως και οι περισσότεροι, εργάζονταν ως συμβασιούχοι για ορισμένες μόνο εκπομπές, ενώ άλλοι εργάζονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα ή δυο-τρεις φορές την εβδομάδα. Στη διαδικασία μονιμοποίησής τους και για ευνόητους πολιτικούς λόγους το ερώτημα αν καλύπτουν πράγματι πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν τέθηκε καν κι έτσι εγκρίθηκαν όλοι για μονιμοποίηση από το ΑΣΕΠ. Και τώρα η ΕΡΤ, εντάσσοντάς τους σε οργανικές θέσεις, υποχρεούται να πληρώσει αναδρομικά μισθούς σαν να εργάζονταν ως μόνιμοι! Στον φαύλο αυτόν κύκλο υπάρχουν και περιπτώσεις αλλαγής ειδικοτήτων, για παράδειγμα παραγωγών ραδιοφώνων που εντάχθηκαν σε οργανικές θέσεις αποθηκάριων και μουσικών που εντάχθηκαν ως φύλακες!

Και ενώ οι νέοι μόνιμοι ψάχνουν καρέκλες και γραφεία για να καθίσουν (άλλη πικρή ιστορία αυτή στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής), νέος σάλος προκλήθηκε από μια νέα απόφαση της τριμερούς διυπουργικής απόφασης (δημοσιεύθηκε στο ένθετο εργασίας στον «Ελεύθερο Τύπο» την περασμένη Τρίτη) για 1.285 νέες συμβάσεις έργου διάρκειας ενός έτους ή έξι μηνών, συν άλλες 18 διαφόρων ειδικοτήτων για τέσσερις μήνες στην ΕΡΤ ΑΕ. Η είδηση αυτή επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την παραγωγή της νέας γενιάς συμβασιούχων από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Κανείς πλέον με ακρίβεια δεν γνωρίζει πόσοι εργάζονται στην ΕΡΤ, πόσοι είναι μόνιμοι, πόσοι με συμβάσεις έργου. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει βούληση να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες της εταιρείας ως σύγχρονου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού. Κι αυτό γιατί όλοι, πολιτικοί προϊστάμενοι και μη, διοίκηση και στελέχη, θέλουν να παίζουν το παιχνίδι τους με όχημα βέβαια την «πλούσια» κρατική τηλεόραση εξαιτίας της συνδρομής όλων των ελλήνων πολιτών.

Το «Π» επιχειρεί να κάνει σήμερα μια καταγραφή των αριθμών των συμβασιούχων. Η έγκριση των νέων 1.285 συμβάσεων έργου περιλαμβάνει γύρω στους 500, λένε οι πληροφορίες, συμβασιούχους που ήδη εργάζονται σε εκπομπές, ειδήσεις, ραδιόφωνο κ.λπ., σε διάφορες θέσεις, δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, μοντάζ, παραγωγή, χωρίς όμως να πληρώνονται. Συμπεριλαμβάνει και ορισμένους που αναγκάστηκαν να φύγουν, να απολυθούν, αλλά τους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα επαναπροσληφθούν, με τον όρο ότι δεν θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα ή αγωγές κατά της ΕΡΤ. Στην πλειονότητά τους αποτελούν νέους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν για ειδήσεις ή ραδιόφωνο μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Η γραμμή της διοίκησης για όσους έκαναν ασφαλιστικά μέτρα είναι ότι δεν πρόκειται να τους πάρουν ξανά στην ΕΡΤ!

Και… πανέρια με λουλούδια στην πίστα

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ δόθηκε η εντολή να μεταδοθεί ο… χορός των συμβασιούχων. Την ώρα που οι απολυμένοι συμβασιούχοι βρίσκονταν στους δρόμους, διαδηλώνοντας με οργή, και οι συμβασιούχοι της κρατικής τηλεόρασης βρίσκονται στα δικαστήρια, οι πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ που μονιμοποιήθηκαν οργάνωσαν μεγάλο χορό στο μαγαζί όπου τραγουδά η Καίτη Γαρμπή! Η διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και πολιτικά κόμματα δεν έχασαν την ευκαιρία να εκδηλώσουν τη «συμπαράστασή τους» και παρευρέθησαν στο γλέντι! Παρόντες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος, οι δύο εντεταλμένοι Γ. Χουλιάρας και Κ. Κέκης και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Σ. Κακαβούλης. Η διοίκηση της ΕΡΤ έδειξε τη χαρά της που βρισκόταν εκεί μαζί με τους «εργαζόμενούς της» με πολλούς τρόπους. Όπως με το να ρίχνει συνεχώς πανέρια με λουλούδια στην πίστα! Από τους πολιτικούς παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συνασπισμού Α. Αλαβάνος και ο Τ. Χυτήρης από το ΠΑΣΟΚ. Οι εντυπώσεις που άφησε το γλέντι αυτό δεν είναι και οι καλύτερες για την κρατική τηλεόραση και τους εργαζομένους της. Ας το σκεφθούν.

Αντί για απαντήσεις στα μπόνους, ανακρίσεις

Με ανακρίσεις και εσωτερική έρευνα στο δικό της σύστημα προσώπων προσπαθεί η διοίκηση της ΕΡΤ να αντιμετωπίσει τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του «Π» για τα μπόνους και τα πριμ της Γιουροβίζιον σε 30 άτομα που επέλεξε με άγνωστα κριτήρια και χωρίς ενημέρωση του ΔΣ της εταιρείας. Η αποκάλυψη της στήλης την περασμένη Κυριακή προκάλεσε σάλο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αντί όμως για επίσημες και υπεύθυνες απαντήσεις η διοίκηση της ΕΡΤ (ορισμένα στελέχη της ιδιαιτέρως) επιλέγει πάλι τη γνωστή μέθοδο της στρουθοκάμηλου. Ψάχνει να βρει τις πηγές των πληροφοριών και αρνείται να δώσει απαντήσεις.


Σχολιάστε εδώ