Το αμερικανικό ενδιαφέρον για μειονότητες στην Ελλάδα και οι προοπτικές του!

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα θέματα αυτά χρησιμοποιούνται από ξένους παράγοντες για άσκηση πιέσεων για άλλα θέματα ή ως αντιστάθμισμα των παραβιάσεων των μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία. Σ’ αυτή την τακτική προσφεύγει άλλωστε συστηματικά και η Άγκυρα.

Στην ηθελημένη όμως προβολή της μουσουλμανικής μειονότητας ως «τουρκικής» αναπαράγεται η τουρκική προπαγάνδα ότι δήθεν δεν ισχύουν σ’ αυτό το θέμα οι σχετικές πρόνοιες της Συνθήκης της Λωζάννης και ότι δήθεν αυτές και η ίδια η Συνθήκη της Λωζάννης έχουν υπερφαλαγγιστεί και έχουν ξεπεραστεί από τις νεώτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Η Συνθήκη της Λωζάννης, ως ειδική συνθήκη που προστατεύει μεταξύ άλλων, με συγκεκριμένες ειδικές πρόνοιες, τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, πάνω σε βάση αμοιβαιότητας, δεν υπερφαλαγγίζεται και δεν καταργείται από νεώτερες γενικές διεθνείς συμβάσεις. Την πραγματικότητα αυτή υποχρεώθηκε να αναγνωρίσει και η επίσημη αμερικανική πλευρά, η οποία με νεώτερη δήλωσή της κατέστησε απολύτως σαφές ότι για τη μουσουλμανική μειονότητα ισχύει η Συνθήκη της Λωζάννης.

Αυτό όμως που πρέπει να προβληματίσει σοβαρά όλους τους Έλληνες, κατά πρώτο λόγο τους ιθύνοντες, δεν είναι μόνο η ύποπτη προθυμία και σπουδή αμερικανών διπλωματών να μετονομάσουν τη μουσουλμανική μειονότητα σε «τουρκική» και να ανακαλύψουν «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Είναι οι προοπτικές που διανοίγει στον ζήλο τους η λαθρομετανάστευση και οι «νέες» εθνικές και θρησκευτικές «μειονότητες» που βρίσκονται εν τω γίγνεσθαι, εν αναμονή της νομιμοποιήσεως και της μόνιμης εγκαταστάσεώς τους στη χώρα.

Είναι βέβαιο ότι στα άδυτα της αμερικανικής πρεσβείας καταμετρώνται ήδη πολλές νέες «μειονότητες» (Αλβανοί, Πακιστανοί, Μπαγκλαντές, Αφρικανοί κ.ά.)! Είναι πολύ πιθανό να συγχαίρουν μάλιστα εαυτούς, γιατί η αμερικανική πολιτική και η επιρροή της δεν είναι άμοιρη για την περίεργη ανοχή που επέδειξαν και επιδεικνύουν οι ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1996 απέναντι στη λαθρομετανάστευση. Η τελευταία εξελίχθηκε κυριολεκτικά σε τσουνάμι και έκανε την Ελλάδα, μέσα σε 15 χρόνια, πρωταγωνίστρια σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι αμερικανοί διπλωμάτες που μιλούν πρόθυμα για «μακεδονική» και «τουρκική» μειονότητα είναι προσεκτικοί, προς το παρόν, για τις άλλες «μειονότητες»! Περιμένουν προηγουμένως τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και τη δημιουργία μη αναστρέψιμου τετελεσμένου γεγονότος. Τότε θα είναι η ώρα για να επιδείξουν το ενδιαφέρον τους και να εκφράσουν την ανησυχία τους και για τα δικά τους προβλήματα! Ας τα βλέπουν όσοι με περισσή ανεξήγητη ανοχή, ολιγωρία και ιδεολογίστικη αυτοεπιστράτευση, με άλλοθι την περίφημη «πολυπολιτισμικότητα», στρώνουν κυριολεκτικά τον δρόμο για τη δημιουργία νέων «μειονοτήτων» και νέων προβλημάτων στη χώρα.


Σχολιάστε εδώ