Στο σκαμνί η Μαφία του λαδιού!

Το Συμβούλιο δέχεται την πρόταση του Εισαγγελέα Ηλία Κολιούση. Ήταν καιρός η Δικαιοσύνη να σταματήσει το έως τώρα χάιδεμα του Νότη Γαϊτανάρου, του πατέρα του Λυκούργου και της παρέας τους, ενεργοποιώντας τον Νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η εφημερίδα μας έχει ήδη αποκαλύψει πτυχές της υπόθεσης με κύρια από όλες το γεγονός της σύνδεσης των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με εκείνης της πολύκροτης απάτης της Αμβέρσας – όπου το βελγικό Κράτος ακόμα περιμένει την ελληνική διοίκηση να μεταφράσει την αμετάκλητη απόφαση του βελγικού δικαστηρίου…

Όμως το κύκλωμα έχει απλώσει τόσο πολύ τα πλοκάμια του, που από μόνη της η παραπομπή δεν σημαίνει και το τελειωτικό ξερίζωμα της συμμορίας. Τονίζουμε επίσης την υποχρέωση της Δικαιοσύνης να προστατεύσει τους μάρτυρες και το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας.

Τα ερωτήματα όμως εξακολουθούν!

Τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Και σε αυτή τη δικογραφία φιγουράρουν οι γνωστές εταιρείες ΑΓΡΟΠΡΟΜ, Ελληνικά Γεωργικά Προϊόντα και Γεωργική Ελαιουργική Α.Ε. – συμφερόντων Γαϊτανάρου κατά το Βούλευμα.

Οι σκιές όμως για τον τρόπο με τον οποίο οι Εταιρείες αυτές έχουν για δεκαετίες αντιμετωπιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών και την Ελληνική Δικαιοσύνη εξακολουθούν να υπάρχουν και οι αποκαλύψεις μας δεν έχουν ακόμα πάρει απάντηση.

Αρκεί να θυμίσουμε τη με συνοπτικές διαδικασίες και τεράστια ερωτηματικά ως προς την γνωριμία του Εισηγητή Αρεοπαγίτη Χρύσανθου Παπούλια με τον Λυκούργο Γαϊτανάρο, αναίρεση των εννιά ημερών… υπέρ της Εταιρείας Ελληνικά Γεωργικά Προϊόντα… για την έρευνα επί της οποίας επιθυμούμε και ρωτάμε να μάθουμε την πορεία.

Οι ψίθυροι και οι φήμες δεν έχουν τελειωμό. Καλούνται οι εμπλεκόμενοι να λάβουν θέση ανοικτή και στο φως και να απαντήσουν στα καυτά ερωτήματα τα οποία η έρευνα έχει θέσει και τα οποία είναι:

1. Εφόσον η υπόθεση κατά τον Ρ. Κεδίκογλου ετέθη υπ’ όψη του κ. Παπαληγούρα, τι έχει πράξει ο τελευταίος και πώς θεμελιώνεται η αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης;

2. Πότε έστειλε την υπόθεση στον υπουργό ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Πριν ή μετά την 23.07.2006; Πριν ή μετά το δημοσίευμα;

3. Ανώτατη πηγή μας διαβεβαίωσε όμως ότι ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ερεύνησε ο ίδιος την υπόθεση και με βάση την έρευνά του δεν προέκυψαν στοιχεία… Τι από τα δύο συμβαίνει, κύριε Πρόεδρε; Και τα δύο σίγουρα δεν μπορεί να ισχύουν – Ή κάνατε έρευνα, δεν προέκυψαν στοιχεία και η υπόθεση ετέθη από εσάς στο αρχείο / ή την στείλατε στον υπουργό;

4. Ο Χρύσανθος Παπούλιας φέρεται ότι έχει καταθέσει υπόμνημα προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Ελέγχθηκε η αξιοπιστία των ισχυρισμών του; Αληθεύει ότι παραδέχεται την γνωριμία και την μακρινή συγγένεια με τον Λυκούργο Γαϊτανάρο; Να δοθεί λοιπόν το υπόμνημα στη δημοσιότητα καθώς με δεδομένο ότι η πλευρά Γαϊτανάρου (Νότη) είναι μόνιμος… κάτοικος των Δικαστικών Μεγάρων κυρίως υπό την ιδιότητα του μηνυτή και ενάγοντα, αλλά και του υπόδικου και εναγόμενου, πρέπει είτε να αρθούν οι βαρύτατες σκιές οι οποίες πλανώνται για την σχέση Λυκούργου και Νότη Γαϊτανάρου με την Δικαιοσύνη και τον μέχρι πρότινος… τρόπο αντιμετώπισής τους από αυτήν, είτε να γίνει και εδώ πράξη η πολλάκις διακηρυγμένη βούληση περί κάθαρσης. Στην Καλαμάτα πολλά λέγονται και το κλίμα είναι βαρύ.

5. Τι έχει γίνει με την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου της Αμβέρσας κατά Λυκούργου Γαϊτανάρου / Παναγιώτη Γαϊτανάρου και των άλλων «πρεσβευτών» της ελληνικής ελαιουργίας για τη μεγάλη απάτη με το βαφτισμένο λάδι και τον διασυρμό των ελληνικών προϊόντων; Η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη έχει μεταφράσει επιτέλους την απόφαση ή ψάχνουν ακόμα λεξικά; Σημειώνουμε ότι οι Βέλγοι έχουν ζητήσει συνδρομή από τον Αύγουστο του 2005 και οι ένοχες τοπικές υπηρεσίες οχυρώνονται πίσω από την απουσία μετάφρασης της απόφασης, τη στιγμή που υπάρχει λεπτομερής αίτηση συνδρομής ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ…

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών υπήρξε καταλυτικό – όμως ο δρόμος κύριοι της Δικαιοσύνης είναι μακρύς και η αποκατάσταση του κύρους της περνάει και από την Καλαμάτα. Οι εκκρεμότητες είναι πολλές – οι καθυστερήσεις μεγάλες και κυρίως ανεξήγητες.


Σχολιάστε εδώ