Σαββατιάτικο, ραδιοφωνικός σταθμός και Ίντερνετ τα σχέδια του «Θέματος»

Η ιδιοκτησία του «Θέματος» σχεδιάζει την έκδοση ενός οικονομικού πολιτικού φύλλου στη λογική της «Αξίας». Οι επαφές με τον Α. Πίκουλα, τον εκδότη της «Αξίας», δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς δεν υπήρξε οικονομική συμφωνία, γι’ αυτό και η ιδιοκτησία του «Θέματος» προχωράει σε αυτόνομη έκδοση. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε επαφή με τους ιδιοκτήτες δύο ραδιοφωνικών σταθμών για την αγορά τους, ενώ σχεδιάζεται και μια πύλη, η οποία θα έχει και ραδιόφωνο και τηλεοπτικές υπηρεσίες.

Όμως η εφημερίδα που διαφημίζεται ότι λειτουργεί χωρίς εξαρτήσεις, εσωτερικά συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάκτες καλούνται να αλλάξουν τον τρόπο παρακολούθησης των ρεπορτάζ τους.

Η γραμμή είναι ότι δεν θα καλύπτεται πλέον το υπουργείο ή η δράση και το έργο της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αλλά τα πολιτικά πρόσωπα.

Δηλαδή οι δημοσιογράφοι παίρνουν εντολή να «παρακολουθούν»-καλύπτουν την προσωπική ζωή των υπουργών, το κάθε τους βήμα σε ό,τι κι αν κάνουν στην πολιτική τους δράση αλλά και εκτός αυτής.

Η νέα αυτή κατεύθυνση δημιούργησε αναταραχή και το κλίμα εντός της εφημερίδας είναι ήδη αρκετά τεταμένο. Όσοι δεν μπορούν να «συμμορφωθούν με τις υποδείξεις» απολύονται ή απομακρύνονται, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα χωρίς καν να ενημερωθούν. Βλέπουν, για παράδειγμα, την Κυριακή πως στη θέση της στήλης τους δημοσιεύεται κείμενο άλλου συνεργάτη. Παράλληλα, δόθηκε κατεύθυνση να μη γράφουν οι συντάκτες οτιδήποτε για έναν υπουργό και έναν διοικητή τράπεζας εξαιτίας των δικαστικών εξελίξεων.

Έτσι την περασμένη εβδομάδα, μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τον Άκη Κοσώνα, απομακρύνθηκε από την εφημερίδα ο Άρης Δαβαράκης και φημολογούνται και άλλες απολύσεις με τη δικαιολογία των περικοπών.


Σχολιάστε εδώ