Ποια έργα;

Τα δήθεν εργοτάξια του μετρό δεν αποτελούν παρά περιφραγμένους χώρους με υψηλά και αδιαφανή παραπετάσματα, εντός των οποίων δεν υπάρχουν ούτε εργάτες ούτε μηχανήματα ούτε άλλου είδους εξοπλισμός.

Αδιαφανή παραπετάσματα περικύκλωσαν και τα πάρκα της νέας παραλίας, όπου προεκλογικά έγινε και μεγάλη δεξίωση από τον δήμαρχο και τότε υποψήφιο να επανεκλεγεί. Ωστόσο και εντός αυτών των χώρων οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Σαν να μην έφταναν αυτά, διακόπηκαν -αμέσως μετά τις εκλογές- και οι εργασίες κατασκευής του νέου δημαρχιακού μεγάρου, καθώς, όπως πληροφορήθηκα, οι εργολάβοι έμειναν απλήρωτοι και δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ΙΚΑ των εργατών τους. Η τελευταία περίπτωση προκαλεί τεράστια ερωτηματικά, καθώς οι εργολάβοι του έργου δεν είναι όποιοι κι όποιοι αλλά οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες της χώρας.

Και φαίνεται ιδιαίτερα παράδοξο οι κολοσσοί του μεγέθους του Άκτωρα, της ΤΕΡΝΑ, της Θεμελιοδομής, της Δομοτεχνικής και της ΕΤΕΘ να σταμάτησαν ένα έργο 47,5 εκατομμυρίων ευρώ για μια απλή καθυστέρηση στη ροή της χρηματοδότησης.

Κατά τ’ άλλα, γεμίσαμε έργα στη… φτωχομάνα.


Σχολιάστε εδώ