Ο απολογισμός… αναβλήθηκε

Το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα βαρύ στη Βασιλέως Ηρακλείου και τα στόματα μένουν ανοιχτά, πετώντας ευθείες κατηγορίες ή αιχμηρά υπονοούμενα. Άλλωστε, όπως αρέσκονται να λένε στο ΠΑΣΟΚ, «υπάρχουν πράγματα που λέγονται, πράγματα που δεν λέγονται αλλά εννοούνται και πράγματα που ούτε λέγονται ούτε υπονοούνται, αλλά ο νοών νοείτω». Οι επικεφαλής των δύο κομματικών οργάνων (Νομαρχιακής και Περιφερειακής Επιτροπής) επιχείρησαν να κλείσουν άρον άρον τις διαδικασίες του απολογισμού, συγκαλώντας για σήμερα το πρωί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (δεν θα παρευρεθεί ο Νίκος Σαλαγιάννης, που δήλωσε προσωπικό… κώλυμα), στο οποίο μετέχουν η ΠΕ, οι βουλευτές, τα τοπικά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, οι γραμματείες των Νομαρχιακών της Περιφέρειας, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες ή οι επικεφαλής των δημοτικών ή νομαρχιακών παρατάξεων, καθώς και οι κορυφαίοι συνδικαλιστές της περιοχής.

Την Τρίτη αποφασίστηκε η σύγκληση του συμβουλίου και κλείστηκε αίθουσα ξενοδοχείου, ενώ την επόμενη μέρα τα μέλη του οργάνου ενημερώθηκαν πως η συνεδρίαση αναβάλλεται, χωρίς να προβληθεί καμιά αιτιολογία για την αλλαγή του σχεδιασμού.

Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως η Αθήνα είναι έξαλλη με τις πρωτοβουλίες των δύο επικεφαλής (Κριθαρίδης της ΠΕ και Τσαβδαρίδης της ΝΕ) και, θεωρώντας πως αμφότεροι κινούνται σε μια αντιηγετική τροχιά, αποφάσισε να τους… σταματήσει. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης παραμένει οξυμμένο και οι ισορροπίες κρέμονται από ένα σχοινί το οποίο άρχισε ήδη να χάνει την αντοχή του…

Είπε… ξείπε ο γραμματέας

Θέλοντας να κατευνάσει την οργή που προκάλεσε η γραπτή του εισήγηση για τον απολογισμό, στην οποία επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς τον Γιώργο Παπανδρέου, μιλώντας για «τέλος εποχής», ο γραμματέας της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσαβδαρίδης, «ανέκρουσε πρύμναν» και με γραπτή του δήλωση εκφράζει την απόλυτη νομιμοφροσύνη του. Στη δήλωσή του αυτή, που διανεμήθηκε στον τύπο, ο προσκείμενος στους Τσοχατζόπουλο και Βενιζέλο επικεφαλής της ΝΕ εκφράζει τη βεβαιότητά του για «νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές» και για το ότι «ο Γ. Παπανδρέου είναι ο αυριανός πρωθυπουργός». Δηλώνει επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα, το οποίο αυτή τη στιγμή εν όψει του συνεδρίου πρέπει να δείξει τη μέγιστη δυναμική του».

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη εισήγησή του ο ίδιος είχε μιλήσει για «τέλος εποχής για το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του μορφή», για «ανάγκη χάραξης νέας πορείας», αλλά και για «οργανωτική δομή που εξέπνευσε», ζητώντας να επανέλθει το κόμμα στην προ Γ. Παπανδρέου οργανωτική συγκρότηση. Οι αναφορές του εκείνες ερμηνεύτηκαν ως μομφή κατά του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας την αντίδραση των παρισταμένων, προς τους οποίους ο Δημήτρης Τσαβδαρίδης είχε απαντήσει λέγοντας: «Eίτε σας αρέσει είτε όχι, εγώ είμαι ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη».

Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν, αν και δεν τα βλέπω…

Παρόντες οι μισοί

Το μισό ΠΑΣΟΚ έδωσε το παρών στην απολογιστική συνεδρίαση της δημοτικής οργάνωσης του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης. Το άλλο μισό προφανώς είχε… ανειλημμένες υποχρεώσεις. Παρούσες οι δύο υποψήφιες για τον δήμο και τη νομαρχία (Χρύσα Αράπογλου και Βούλα Πατουλίδου), παρών ο βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης, παρόντα αρκετά μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής (όλα του ιδίου κλίματος). Απόντες οι άλλοι βουλευτές, απόντες και οι δύο επικεφαλής των κομματικών οργάνων (Νομαρχιακής και Περιφερειακής Επιτροπής).

Η απουσία των… μισών επέτρεψε στους παρόντες να πουν πράγματα που δεν λέγονται εύκολα. Όπως ότι διαπιστώθηκε η συμβολή στην ήττα τόσο των οργανωτικών αδυναμιών όσο και της χαλαρής στήριξης από τους βουλευτές.


Σχολιάστε εδώ