Καταργήστε τις προσλήψεις με συμβάσεις

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση -σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και χθες αντίστροφα- έχουν την κύρια ευθύνη. Στο άγχος να μαζέψουν ψήφους, προσφέρουν διορισμούς, ξεχνώντας ότι στο τέλος δεν φέρνουν ψήφους, γιατί αν ήταν έτσι, τότε η κυβέρνηση θα ήταν μόνιμος κάτοικος της εξουσίας. Αντίθετα, είδαμε η κυβέρνηση της ΝΔ να διορίζει το 1980 και να εκλέγεται το ’81 ο Ανδρέας και τον Μάρτιο του 2004 να χάνει το ΠΑΣΟΚ, αν και είχε διορίσει 250.000 συμβασιούχους, και να κερδίζει ο Καραμανλής.

Η αναταραχή που συγκλονίζει κάθε βράδυ τα… κανάλια δίνει την ευκαιρία για μια μεγάλη τομή που σίγουρα θα βελτιώσει σημαντικά και τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα η δημόσια διοίκηση, αλλά καιη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνταγματικά και νομοθετικά να μπει τέρμα, με τα παράθυρα όλα κλειστά, στις προσλήψεις με συμβάσεις έργου κ.λπ. εφευρέσεις για να ξεφεύγουν από τον νόμο.

Μακάρι να ψήφιζαν ΟΛΑ μαζί τα κόμματα μια τέτοια διάταξη, που εκτός των άλλων θα έβαζε τέλος στην εκμετάλλευση αλλά και στην κοροϊδία του πολίτη.

Ο Καραμανλής έχει, ως πρωθυπουργός, τον πρώτο λόγο. Θα ήταν επιτέλους το πρώτο βήμα για την περιβόητη επανίδρυση του κράτους που είχε υποσχεθεί και ήταν το κύριο σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας.

Και θα ήταν τεράστια προσφορά για τη χώρα αν ο κ. Καραμανλής τολμούσε να κάνει και το δεύτερο βήμα, την καθιέρωση ΙΔΙΩΝ συνθηκών εργασίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για να πάψουν να υπάρχουν δύο κατηγορίες εργαζομένων, οι πατρίκιοι του Δημοσίου και οι πληβείοι του ιδιωτικού τομέα.

Τέτοιες τομές, που οδηγούν σε πραγματική αλλαγή, θα πρέπει να τις στηρίξουν όλα τα κόμματα. Και μακάρι να το τολμήσει η αντιπολίτευση.

Γιατί αυτόματα οι πολιτικοί θα απαλλαγούν από τις πιέσεις για διορισμούς, αφού για όλους τους εργαζόμενους θα ισχύουν τα ίδια και ως προς την αμοιβή αλλά και ως προς τις συνθήκες εργασίας.

Λύση υπάρχει κύριοι πολιτικοί. Βούληση χρειάζεται. Και αυτόματα απαλλάσσεσθε από το μαρτύριο των προσλήψεων και τη συναλλαγή. Και οι πολίτες πλέον δεν θα ζητιανεύουν.


Σχολιάστε εδώ