Και στις ΗΠΑ ψάχνουν για αγοραστές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου!

Όλη η διαδικασία του ξεπουλήματος είναι υπό την αιγίδα του κ. Αλογοσκούφη, που, όπως φαίνεται, τοποθέτησε τον Π. Τσουπίδη στη συγκεκριμένη θέση για να… ξεφορτωθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Άλλωστε, οι κύριοι Αλογοσκούφης και Τσουπίδης είναι παλαιοί γνώριμοι. Συμμαθητές στο κολέγιο, με κοινές σπουδές στο εξωτερικό και οικογενειακές σχέσεις (σ.σ.: ακόμα και τα παιδιά τους έκαναν μαζί μεταπτυχιακά στην Αγγλία) έχουν όλο τον καιρό να συζητούν συχνά μεταξύ τυρού και αχλαδίου τους τρόπους ξεπουλήματος του Ταμιευτηρίου, αλλά και τις μεθοδεύσεις που θα ακολουθηθούν για την εκταμίευσή του, προκειμένου να γίνει ελκυστική η τιμή του και να βρεθούν γρήγορα αγοραστές!

Άλλωστε και οι σύμβουλοι που θα αναλάβουν το εγχείρημα είναι λίγο πολύ γνωστοί, αφού προετοιμάζονται από καιρό. Ας μην ξεχνάμε ότι μία από τις εταιρείες συμβούλων που επελέγησαν για το ξεπούλημα του ΟΤΕ, η Credite Swisse, διευθύνεται από τον σύζυγο της κ. Ρουμπίνης Γεωργακοπούλου, που εκτός από σύμβουλος στο υπουργείο Οικονομίας είναι και σύμβουλος του κ. Τσουπίδη και μάλιστα με μισθό 7.000 ευρώ μηνιαίως! Όπως μάλιστα έχουμε ξαναγράψει, η κ. Ρουμπίνη δεν… πολυπατάει στο Ταμιευτήριο και η μόνη της ασχολία είναι να μοιράζει τις διαφημίσεις στα έντυπα που… γλείφουν τον κ. Τσουπίδη και να υπογράφει για να πληρώνονται παρ’ όλο που η θέση της δεν είναι υπηρεσιακή και ως εκ τούτο δεν νομιμοποιείται να κάνει κάτι τέτοιο!

Με λίγα λόγια, το… σκηνικό της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι έτοιμο, ο σύμβουλος έχει βρεθεί όπως δείχνουν τα πράγματα ελέω… Ρουμπίνης και δεν μένει παρά να βρεθεί ο αγοραστής. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Τσουπίδης αλλά και ο κ. Αλογοσκούφης κάνουν όντως φιλότιμες προσπάθειες…

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι η στάση των εργαζόμενων στο Ταμιευτήριο. Γιατί σε όποια εταιρεία του Δημοσίου επιχειρήθηκε να ιδιωτικοποιηθεί, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, έκαναν πορείες, απεργίες, καταλήψεις κ.λπ. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επικρατεί… σιγή ιχθύος! Γιατί άραγε; Οι εργαζόμενοι θέλουν να… ξεπουληθεί; Σιγοντάρουν τις προσπάθειες Αλογοσκούφη-Τσουπίδη; Ή μήπως κάποιοι συνδικαλιστές τα «έχουν βρει» με τον πρόεδρο και είναι όλα… μέλι-γάλα; Άλλωστε η Συσπείρωση Εργαζομένων ΤΤ καταγγέλλει τις παρατάξεις που ελέγχουν τον σύλλογο (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ότι είναι δέσμιοι των επιλογών τους και τους ζητά να παίξουν σοβαρό συνδικαλιστικό ρόλο και να μην κάνουν συνδιοίκηση! Σίγουρα τα ερωτήματα είναι απλά και μεγάλα. Και θα πρέπει άμεσα να απαντηθούν. Γιατί, όπως φαίνεται, υπάρχει συμπαιγνία του κ. Τσουπίδη με ορισμένους συνδικαλιστές για να ξεπουληθεί το Ταμιευτήριο «αβρόχοις ποσί». Ίσως έτσι να εξηγείται και το γεγονός ότι κορυφαίοι συνδικαλιστές έχουν τοποθετηθεί σε υψηλόμισθες θέσεις, με εξαιρετικά μπόνους και κάποιοι άλλοι κάνουν ταξιδάκια στο εξωτερικό με έξοδα του Ταμιευτηρίου για να παίξουν… ποδόσφαιρο, παρ’ όλο που είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ κάποιοι άλλοι γύριζαν την Ελλάδα για να προπαγανδίζουν την ένταξή του στο ΧΑ.

Το θέμα είναι αν τα γνώριζαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά. Γιατί, όπως φαίνεται, δεν τα γνωρίζουν -τουλάχιστον στην έκταση που συμβαίνουν- γι’ αυτό και στο τέλος θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Όμως τότε θα είναι πολύ αργά.

Κόλπα με τις μετατάξεις

Στο μεταξύ, ο Π. Τσουπίδης ετοιμάζει «μεγάλα κόλπα» με τις μετατάξεις των υπαλλήλων. Από τους 1.300 εργαζoμένους οι 1.000 περίπου έχουν ζητήσει μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, αφού από τη στιγμή που το Ταμιευτήριο έγινε ΑΕ φοβούνται για τις θέσεις τους. Οι μετατάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πάει στο Ταμιευτήριο αλλά είναι… κλειδωμένες στο γραφείο Διεύθυνσης Προσωπικού για να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες (δηλαδή οι… προσφορές) προς τους εργαζομένους για να μην επιμείνουν στη μετάταξή τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις «προσφορές» Τσουπίδη περιλαμβάνονται διορισμοί σε ανώτερες θέσεις για να παίρνουν επίδομα ευθύνης, μπόνους και άλλα. Με τα… δώρα αυτά θα επιχειρηθεί να αποτραπεί η υπογραφή των εργαζόμενων στη σύμβαση εργασίας με την ΑΕ και να μην… αδειάσει το Ταμιευτήριο!

Ένα άλλο… θέλγητρο που θα μεταχειριστεί ο πρόεδρος λέγεται ότι θα είναι η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως χρόνου υπηρεσίας και βαθμολογικής εξέλιξης! Όμως κάτι τέτοιο θα ευνοήσει τους άντρες υπαλλήλους και όχι τις γυναίκες, που αποτελούν το 70% του προσωπικού, οπότε αναμένεται… αναταραχή!


Σχολιάστε εδώ