Θεσσαλονικιώτικα…

** Σφαγή αναμένεται να γίνει στη ΝΔ Θεσσαλονίκης για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών. Ποιοι πολιτευτές άραγε θα πάρουν πάλι το «πράσινο φως»; Θα γίνουν μεταγραφές όπως π.χ. του Σάββα Τσιτουρίδη από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη; Θα βρεθεί αντίπαλον δέος γένους θηλυκού απέναντι στην Έλενα Ράπτη; Η νομαρχιακή σύμβουλος για θέματα νεολαίας με καταγωγή από την επαρχία Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή θα κατέβει στην Αʼ΄ Θεσσαλονίκης ή τη Βʼ Θεσσαλονίκης; Θα δούμε ξανά στην κεντρική πολιτική σκηνή τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και ποιος θα τον αντικαταστήσει σε περίπτωση εκλογής του; Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Β. Δημητρίου τι θα κάνει τελικά; Ο Δημήτρης Κούβελας θα είναι τελικά ο διάδοχος του πατέρα του, Σωτήρη; Όλα αυτά τα ερωτήματα, οι φήμες, οι εικασίες και οι πληροφορίες έχουν ήδη κάνει τον ανταγωνισμό πολύ έντονο. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν προκηρυχθούν οι εκλογές!

** Η «σφαγή» αυτή όμως έχει ήδη αρχίσει στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Βέβαια δεν ασχολούνται ακόμη με τα ονόματα, διότι πρέπει πρώτα να… εκτιμήσουν ποιο ήταν το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος στις πρόσφατες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

** Aλλά και στον ΣΥΝ Θεσσαλονίκης δεν επικρατεί ησυχία. Είναι πολλοί οι «μνηστήρες» των θέσεων των υποψηφίων βουλευτών και μάλλον κάποιοι θα μείνουν παραπονεμένοι. Φαβορί παραμένει η βουλευτής Ασημίνα Ξηροτύρη, αλλά πόντους πλέον κερδίζει και ο υποψήφιος δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κουράκης. Φαίνεται όμως ότι θα προωθηθούν και νέα σε ηλικία άτομα που θα προέρχονται από το φοιτητικό κίνημα και τον χώρο των νέων επαγγελματιών. Στο ΚΚΕ πάντως προς το παρόν τα πράγματα είναι πιο ήσυχα και δεν έχει ξεκινήσει καμία συζήτηση ποιοι θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια.

** Δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης βάλλουν κατά του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, διότι δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα σχετικά με ποιους δημοτικούς άρχοντες εννοούσε, όταν έλεγε ότι πήραν χρηματικά ποσά ως αποζημιώσεις για πλημμύρες και δεν τα αξιοποίησαν. Παναγιώτη, δώσε ονόματα και διευθύνσεις για να μην κατηγορούνται άδικα άλλοι που δεν συμμετείχαν στο… φαγοπότι.

** «Άναψαν τα αίματα» στον Εύρωπο Κιλκίς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανάμεσα δηλαδή στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Κουρτζανίδη και τον απερχόμενο κ. Γείτσο. Τα έψαλε κανονικά ο πρώτος στον δεύτερο και έπεται συνέχεια. Σε αυτή την κόντρα με το μέρος του κ. Κουρτζανίδη είναι και ο ΣΥΝ Κιλκίς.

** Μετά τη μεγάλη επιτυχία του στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές το ΠΑΣΟΚ Πέλλας ετοιμάζεται ήδη από τώρα και για τις βουλευτικές. Η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γιώργος Πασχαλίδης έχουν τον πρώτο λόγο. Από εκεί κι έπειτα δεν αποκλείονται εκπλήξεις.

** Δικαιωμένος αισθάνεται για ορισμένες από τις επιλογές του ο τέως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης. Είναι ο πρώτος υπουργός που έκανε χρήση του υβριδικού αυτοκινήτου και στήριξε ανοιχτά επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον. Επιπλέον, δεν δίστασε να αφήσει ακόμη και αιχμές εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου, για το θέμα της EXPO, παρ’ όλο που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Ωστόσο, παρά το επίπεδο και τη μόρφωσή του, βρέθηκε εκτός κυβέρνησης.

** Ο συμπολίτης του πάντως Πάρις Κουκουλόπουλος, που προέρχεται από τον αντίπαλο χώρο (ΠΑΣΟΚ), έχει άλλα να σκεφτεί. Να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΚΕ ή να μη θέσει; Έχει προοπτική επανεκλογής ή όχι; Οι σύντροφοί του θα τον στηρίξουν; Πολλά τα ερωτήματα που τίθενται, καθώς μερικοί στο ΠΑΣΟΚ Κοζάνης έχουν παράπονα. Γιατί άραγε;

** Τι θα γίνει, κύριε υπουργέ ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, με την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την υποθαλάσσια αρτηρία της Θεσσαλονίκης; Θα την κάνετε ή όχι; Αλλά και για το Μετρό θα πει κανείς από το υπουργείο τίποτα παραπάνω; Υπάρχουν, βλέπετε, πολλές απορίες. Κάτι ακούστηκε περί κλεισίματος δύο σχολείων για να στηθεί εργοτάξιο του Μετρό. Αληθεύει;


Σχολιάστε εδώ