επί του πιεστηρίου

Δευτέρα βράδυ, 8 με 9, η ΕΤ-1 είχε μια εκπομπή όπου τέσσερις καθηγήτριες πανεπιστημίου προσπάθησαν να ξεθεμελιώσουν παραδόσεις και ιστορία και να μας πείσουν ότι στο Δημοτικό τα παιδιά διδάσκονται εθνικισμό, ότι η Εκκλησία κρύβει την αλήθεια και γενικά μια απαξίωση των πάντων. Αυτές οι κυρίες, που έχουν σήμερα την πολυτέλεια να υπονομεύουν τις ρίζες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και να σπείρουν ζιζάνια, ας μας πουν τι κακό έκαναν στη χώρα όλα αυτά που σήμερα καταδικάζουν ως εθνικιστικά; Βέβαια αν υπήρχε κράτος, που σέβεται την ιστορία του, θα έπρεπε να είχε ήδη απομακρύνει τη διοίκηση της ΕΡΤ, όχι γιατί έδωσε βήμα σ’ αυτές τις κυρίες που δεν εκφράζουν τίποτα περισσότερο από την παρέα τους, αλλά γιατί δεν φρόντισε η ΕΡΤ να υπάρξει και ο αντίλογος, η άλλη άποψη, αλλά επιχειρήθηκε πλύση εγκεφάλου. Και αυτός ο μονόλογος βέβαια δεν είναι Δημοκρατία.

Τώρα έρχεται ο λογαριασμός… Όλα αυτά τα χρόνια μάς έλεγαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το μάννα εξ ουρανού, ότι αν δεν είχαμε μπει θα πεινούσαμε, αυτοί μας ταΐζουν, μας δίνουν λεφτά με τα πακέτα κ.λπ. Ακόμη και ότι θα είχαμε ανώμαλες πολιτικές καταστάσεις. Βέβαια δεν ήταν όλα έτσι, τόσο ειδυλλιακά και ούτε δένουμε τα σκυλιά με τα… λουκάνικα. Κανένας ποτέ δεν μας έδωσε λογαριασμό, τι παίρνουμε με τα περιβόητα πακέτα, πόσα επιστρέφουμε (ως πρώτες ύλες που αγοράζουμε, υπολογίζεται γύρω στο 75%)! Και τα έχουμε χάσει με την κατάργηση των δασμών.

Η ελληνική βιομηχανία πού είναι; Εταιρείες και κλωστοϋφαντουργίες όπως η Αιγαίον, η Πειραϊκή Πατραϊκή, η ΙΖΟΛΑ πού είναι; Όλα σχεδόν εισάγονται. Δίνουμε δουλειά στους γερμανούς, ιταλούς, γάλλους, δανούς εργαζόμενους. Και βέβαια δεν είμαστε και τόσο ελεύθεροι. Οι αποφάσεις παίρνονται ως επί το πλείστον στις Βρυξέλλες κι εμείς εκτελούμε…

Τώρα λοιπόν έρχεται η… λυπητερή. Οι έλληνες εργαζόμενοι μέσα στο σπίτι τους θα έχουν ανταγωνισμό. Έρχεται «ο πολωνός υδραυλικός», όπως εύστοχα είχε τίτλο εφημερίδα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με την οδηγία που αυτές τις μέρες ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορεί ο πολωνός υδραυλικός, ο γάλλος φαναρτζής, ο αυστριακός σερβιτόρος, ο δανός ηλεκτρολόγος, ο σουηδός ναυτικός ή ο άγγλος γιατρός να έρθει να δουλέψει στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται καμία άδεια, από τη στιγμή που είναι πολίτης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το τι θα συμβεί στις χώρες όπου υπάρχει ανεργία, όπως συμβαίνει κι εδώ, το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αυτά που βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων, με τους συμβασιούχους να ζητάνε μονιμότητα, θα είναι… παράδεισος μπροστά σ’ αυτά που θα συμβούν… Βέβαια μπορεί να αντιμετωπισθεί αυτή η ενδεχόμενη εισβολή. Αρκεί ν’ αποφασίσουμε κι εμείς να δουλέψουμε και να μη ζητάμε θέση στο Δημόσιο, στις τράπεζες, στη ΔΕΗ και να έχουμε αφήσει στη γεωργία, τα εργοστάσια και γενικά στον ιδιωτικό τομέα να υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών.

Είχε προχθές πρωτοσέλιδο τίτλο η «Ελευθεροτυπία»: «ΑΣΥΔΟΣΙΑ: Κάμερες στους δρόμους, κρυφές κάμερες στην TV, δικηγόροι στα τηλεδικεία, υποκλοπές τηλεφώνων». Καλά, τώρα το πήρε χαμπάρι η καλή εφημερίδα; Όταν έμπαιναν οι κάμερες στους δρόμους για την… ασφάλειά μας (αντικαθιστώντας τον χωροφύλακα, τον χαφιέ περιπτερά και τον θυρωρό του ’60), πού ήταν; Τώρα έμαθε για δικηγόρους στα τηλεδικεία; Μα αν δεν κάνουμε λάθος, μετέχει με ισχυρό ποσοστό στο MEGA, που κι αυτό έχει στήσει τηλεδικεία και μάλιστα πρόσφατα με την ιστορία της Αμαρύνθου. Όσο για τις υποκλοπές, μόνοι μας έχουμε συναινέσει να μας καταγράφουν με ποιον μιλήσαμε και τί είπαμε…, με τα κινητά, που χωρίς αυτά δεν κάνουμε. Άλλες εποχές θα βγαίναμε στους δρόμους… Τώρα η καλοπέραση είναι το… όραμα, αγαπητή «Ελευθεροτυπία»… Και τα δεχόμαστε όλα… Κι έρχονται και χειρότερα. Μας θέλουν πιόνια, χωρίς προσωπική ζωή, σκακιέρα του κάθε Μπους και Μπλερ… Τα ξεπουλήσαμε όλα για τον… καναπέ.

Αντί η Τροχαία της Αττικής Οδού να κρύβεται και να… παραμονεύει (σε σημεία που όλοι πλέον ξέρουν) με κάμερες να… πιάσει κάποιον που τρέχει πάνω από το όριο ταχύτητας, καλύτερο θα ήταν να ήταν εμφανής η παρουσία της, με περιπολικά, συνεχώς σε όλο το μήκος της Αττικής και των περιφερειακή οδών. Θα περιορίζονταν έτσι τα ράλι ΙΧ, ιδίως τις νυχτερινές ώρες, αλλά και τα επικίνδυνα προσπεράσματα που κάνουν αυτοκίνητα και νταλίκες, φτάνοντας μέχρι την αριστερή λωρίδα, χωρίς κανένας να φοβάται για τις παραβάσεις που κάνουν.

Είναι πλέον απαραίτητο η Τροχαία της Αττικής Οδού να βγει από τα γραφεία, γιατί ήδη πολλά δυστυχήματα γίνονται και τα οποία δεν δημοσιοποιούνται, προφανώς για να μη δυσφημισθεί ο δρόμος και πέσουν οι εισπράξεις της Κοινοπραξίας, όμως ξεχνούν ότι η ζωή είναι πάνω απ’ όλα…

Άδειοι από το πρωί της Παρασκευής οι δρόμοι. Η πορεία για το Πολυτεχνείο έκανε πολλούς να αποφύγουν την κυκλοφορία στο κέντρο. Αποτέλεσμα για Σύνταγμα – Αγία Παρασκευή χρειαζόσουν μόλις δέκα λεπτά. Αυτό κι αν είναι ρεκόρ…


Σχολιάστε εδώ