Αποστολικά και… άλλα

Μωρέ, αν οι τετραετίες ήταν στραγάλια, σιγά μην τα άφηνε ο Βαγγέλης. Παρά τη δίαιτα που κάνει, θα τα καταβρόχθιζε όλα μαζί, λένε οι σύντροφοι της νέας εποχής.

Ο ένας ψήνει κάστανα Θεσσαλονίκης και ο άλλος στραγαλάκια. Σκέτο… ψιλικατζίδικο έγινε η Χαριλάου Τρικούπη.

Η φουφού, Βαγγέλη, ψήνει στραγάλια και η φουφού, Χάρη, κάστανα. Και τα δύο είναι νόστιμα, αλλά σε μεγάλες ποσότητες σε βαρυστομαχιάζουν.

Η γκρίνια είναι γένους θηλυκού όπως και η Θεσσαλονίκη… Γι’ αυτό το έργο «Οι γκρινιάρηδες» άρχισε να γίνεται το πιο αγαπητό αυτή την εποχή στη συμπρωτεύουσα…

Αν στ’ αλήθεια έγινε πολιτική ανατροπή, τότε γιατί υπάρχει αυτή η γκρίνια και η μιζέρια από τις τοπικές οργανώσεις και τις νομαρχιακές επιτροπές, «πράσινοι» σύντροφοι; Ή δεν κατάλαβαν καλά οι σύντροφοι ή τα κομπιούτερ είναι λάθος.

Τα γυαλιά στα γιαούρτια είναι για να μας πείσουν ότι η παραγωγή τους είναι… κρυστάλλινη και διαυγής και όχι για άλλον λόγο… Όσοι τώρα ε-ΦΑΓΕ-τε γιαούρτια, κακό του στομαχιού σας. Πάντως, τα γυαλιά χωνεύονται εύκολα. Άλλα είναι που δεν χωνεύονται, τα υλικά. Κυρίως τα υλικά παραγωγής των γιαουρτιών.

Αληθεύει ότι ο Γιώργος συμφώνησε με τον Άκη να γίνει το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ όταν ο γιος του Άκη, που απόκτησε γίνει 18 χρονών και έτσι θα αναλάβει την ηγεσία της Νεολαίας; Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και μάλιστα νεολαιίστικο.

Καλά, Άννα Διαμαντοπούλου μου, βρείτε πρώτα στο ΠΑΣΟΚ τις επαφές πρώτου και δεύτερου τύπου μεταξύ σας και μετά συζητάμε για επαφές τρίτου τύπου με τον ΣΥΝ.

Άλλο πάλι και τούτο, επαφές Βαλλιανάτου θέλει το ΠΑΣΟΚ με τα άλλα κόμματα.

Κομμάτια θα κάνει ο Τσίπρας τον Συνασπισμό…

Εκείνη η πρωτοβουλία για την παιδεία που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, τι διάολο πρωτοβουλία είναι έναν μήνα τώρα; Μάλλον με… πρωτο-αβουλία μοιάζει.

Από τώρα το Μαξίμου και η Χ. Τρικούπη ετοιμάζονται για το ποιοι θα τους πουν τα κάλαντα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Για τα Φώτα δεν έχουν ανάγκη, γιατί είναι φωτισμένοι…

Άκουσα κάπου ότι οι φωτιστές της Φωτεινής θα μαζευτούν τα Φώτα για να αλληλοφωτιστούν πώς θα φωτίσουν τον τόπο με τα φώτα τους.

Είναι καλύτερα ο τίτλος «φωτιστές» παρά «φωφηστές». Μην το γελοιοποιείς, «πράσινε» σύντροφε.

Ωραία η πρωτοβουλία Στυλιανίδη να εγκαινιάσει σελίδα στο Ίντερνετ για τα χαμένα και κακοποιημένα παιδιά. Πάντα ευαίσθητος ο Ευριπίδης σε τέτοια -και όχι μόνο- θέματα…

Έρχεται η «πράσινη» παράνοια για την Πρόνοια και μάλιστα με… ξαναζεσταμένο μοντέλο Σουηδίας. Ρε σύντροφοι, ηρεμήστε, άλλο η σουηδική γυμναστική που κάνει καλό στην υγεία μας και άλλο το σουηδικό μοντέλο ανασφάλειας και παράνοιας που έχετε στο μυαλό σας.

Ο Φλωρίδης, τώρα που δικαιώθηκε για τα σουηδικά μοντέλα, τι θα γίνει, κύριοι της νέας εποχής;

«Ένα παιδί μετράει τα άστρα» είναι το βιβλίο που διαβάζεται τούτο τον καιρό στο ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα, σύντροφοι, είναι μήπως από το πολύ κοίταγμα στα άστρα δείτε τον ουρανό σφοντύλι…

Στο ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του προγραμματικού συνεδρίου. Εγώ λέω ότι θα είναι ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Ωραίος ο Μεμάς… Πού είναι οι 200.000 θέσεις εργασίας που είχε υποσχεθεί ο καταλληλότερος; Εκεί που είναι οι 250.000 μονιμοποιήσεις που υποσχεθήκατε, Γεράσιμε… Αλλά στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής πού μυαλό για απάντηση.

Στο ΠΑΣΟΚ, αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα, δημιουργούν προβλήματα με το να μοιράζουν θέσεις και υπουργεία.

Γιατί να πάνε οι δήμαρχοι φυλακή για τις συμβάσεις των συμβασιούχων και να μην πάνε και οι νυν και οι πρώην κυβερνήτες που έχουν κάνει… εθνικό σπορ τους συμβασιούχους;

Για ρίξτε μια ματιά, κύριοι της πολιτικής, στους συμβασιούχους των ομοσπονδιών του αθλητισμού και του συνδικαλισμού. Εκεί να δεις στρατιές που υπάρχουν.

Τι γίνεται αλήθεια με τον δήμο της Αθήνας επί εποχής καγκελάριου της Υγείας και Θεο-Ντόρας των Αθηνών; Πόσοι συμβασιούχοι βρήκαν το δίκιο τους και πόσοι υπάρχουν σήμερα; Γιατί τέτοια μούγγα;

Αλήθεια, αν έχουν παρανομήσει η Ντόρα και ο καγκελάριος, θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος; Καλέ τι μας λέτε;

Μαζεύουμε σκουπίδια, δεν είμαστε για τα σκουπίδια, λένε οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι. Και έχουν δίκιο. Απόλυτα.

Ωφελούν λίγους με την πολιτική τους, είπε η Βάσω Παπανδρέου για τον νέο προϋπολογισμό. Ενώ από την πολιτική σας, Βάσω μου, την εποχή του καταλληλότερου ξεχείλιζαν από τα μπατζάκια των εργαζόμενων οι ωφέλειες… Αφέλειες…

Τελικά πόσοι είναι οι συμβασιούχοι; Ποιος θα μας δώσει μια απάντηση;

Το έλεγε γνωστός δήμαρχος: Αν ανοίξω το στόμα μου, πόσα ρουσφέτια πρώην και νυν βουλευτών έχω ικανοποιήσει με συμβάσεις, τότε ζήτω που καήκανε. Όλοι μαζί.

Άμα ακούς τη Μαρία την πολύχρωμη να τσιρίζει για το Ασφαλιστικό, τότε φωνάζει δυνατά: Σάββα, μαζί και στον διάολο…

Είχαμε το Αννα-σφαλιστικό με την Αννούλα, τώρα έχουμε τα τσιριχτά με τη Μαιρούλα.

Ο ιός της γρίπης χτύπησε την κυβέρνηση. Είδες άμα δεν κάνεις αντιγριπικά εμβόλια, τι παθαίνεις; Σουφλίτιδα… Αλογοσκουφίτιδα κ.λπ.

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σκέτο φαρμάκι στάζουν ορισμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι όταν παρουσιάζουν τον Ευάγγελο.

Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης. Αυτό είναι το σχέδιο της νέας εποχής. Τώρα ποιος είναι ο Μανώλης, ψάξτε τον.

Ο Γιώργος έχει δική του σφυρίχτρα, αλλά με στραγάλι Βενιζέλου, λένε οι γνωρίζοντες τη Χ. Τρικούπη.

Παρ’ όλο που είναι υποβρύχιο, εμείς θα πνιγούμε, έλεγε με νόημα παλιά, κοινοβουλευτική καραβάνα του ΠΑΣΟΚ. Μπάζουμε από παντού νερά.

Ο Σουφλιάς πάσχει από Αλογοσκουφίτιδα και δεν πήγε στο Υπουργικό Συμβούλιο, μόλις όμως πήρε το εμβόλιο Καραμανλή που του είπε ότι αν είσαι άρρωστος κάτσε στο σπίτι του όσο καιρό θέλεις, να γίνεις καλά και μετά βλέπουμε, σηκώθηκε και πήγε στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Μαγικά Φώλια διέσωσαν τους χαμένους πόρους του Γ΄ ΚΠΣ. Μπράβο φίλε Χρήστο, Ευρωπαίε, αθόρυβε, αποτελεσματικέ υπουργέ.

Για ποιον υπουργό λένε ότι κάνει σαν μικρό παιδί λες και του παίρνουν την πιπίλα από το στόμα;

Για ποιον υπουργό του λέει ο Καραμανλής ότι τα καταφέρνει μια χαρά; Μα φυσικά για τον Βαγγέλη Μπασιάκο. Δεν περιγράφονται τα καλά λόγια που λέγονται για τον Βαγγέλη.

Εξαπατώνται οι συμβασιούχοι «γαλάζιοι» σύντροφοι με τις υποσχέσεις σας.

Ποια απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι νόμιμη; Αυτή που βγήκε τώρα ή αυτή που θα βγάλουν αργότερα για να πληρωθούν οι εξαπατημένοι συμβασιούχοι;

Μαύρο χρήμα στα κόμματα. Θεέ μου, τι υποκρισία. Μαύρο χρήμα σε ορισμένους μεγαλοσχήμονες πρώην υπουργούς και νυν υπουργούς, άλλη υποκρισία.

Δεν κάνεις προκοπή σε τούτο τον τόπο όταν δεν είσαι σε ομηρία… Προκοπ-ομηρία…

Αν φταίνε οι υπουργοί για τις επιλογές των συμβούλων τους, άλλο τόσο φταίνε και οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τους διαμερισματικούς συμβούλους τους. Η ζωή εκδικείται και τις δύο επιλογές, προσωπικές είναι.

Φοβερή ατάκα της Τόνιας προς τον Μιχάλη Λιάπη, που επισκέφτηκε το έργο του ΟΣΕ στο Καλλίδρομο. Εμείς σε περιμέναμε με το τρένο και εσύ μας ήρθες με το λεωφορείο. Ατάκα που υποδηλώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση του έργου.

Με έναν πίνακα ζωγραφικής συμμετέχει ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, στην εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ για να μαζέψουν χρήμα να κάνουν εικόνισμα στον Γιάννη Σγουρό, που και με τη δική του μεγάλη συμβολή κερδήθηκε η υπερνομαρχία. Αν μη τι άλλο, ο νομάρχης Πειραιά αποδέχεται την υπόθεση και συμμετέχει με τον δικό του τρόπο, ως ερασιτέχνης ζωγράφος. Μπράβο στον Γιάννη Μίχα.

Αγαπητοί «πράσινοι» σύντροφοι, τον Σωτήρη του ΟΠΑΠ, Σωτήρη Κωστάκο, δεν τον πυροβολούν αλλά τον αγκαλιάζουν για το τεράστιο έργο του στον ΟΠΑΠ.

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ