Ξαναγράφουν την ιστορία μας!

Αν κάποιος νομίσει ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν κινδυνολογίες, υπερβολές, ας προσγειωθούμε. Και αναφερόμαστε φυσικά σε κριτική καλοπροαίρετων και όχι στους συνήθεις «εκσυγχρονιστικούς» βρυχηθμούς που χαρακτηρίζουν εθνικιστικό το πατριωτικό ή καθετί και οποιονδήποτε τολμά να αντισταθεί στην πολιτική-ιδεολογική τους τρομοκρατία, έτσι;

Την επιχείρηση αφελληνισμού και εθνικού ακρωτηριασμού την έχουμε πολλές φορές αποκαλύψει και καταγγείλει. Σήμερα θα αποκαλύψουμε και θα καταγγείλουμε νέα επικίνδυνα επεισόδιά της. Επεισόδια αποτελούμενα από εκβιασμούς και ύπουλες μεθοδεύσεις με στόχο να ξαναγραφτεί η ιστορία, ακόμα και να σβηστεί εκεί όπου κρίνουν ότι η αποδόμηση της έννοιας του έθνους περνά μέσα απ’ το σβήσιμο της ιστορίας.

• Έχουμε λοιπόν πρόσφατα, τις τελευταίες ημέρες την ιταμή πρόκληση των ΗΠΑ, όπως εκφράστηκε και μέσω παρεμβάσεων αξιωματούχων της εδώ αμερικάνικης πρεσβείας και μέσω τοποθετήσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που αναγνωρίζουν, λέει, την ύπαρξη τουρκικής και μακεδονικής εθνότητας και εκβιάζουν να κάνουμε και μεις το ίδιο, δηλαδή να αυτοχειριαστούμε!

• Αυτή η άθλια ανακίνηση ζητήματος τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας συνδέεται άμεσα με έναν ωμό εκβιασμό της Ουάσινγκτον για να μη βάλουν η Ελλάδα και η Κύπρος βέτο τον Δεκέμβριο στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, εφόσον η Άγκυρα επιμένει μέχρι τότε να αγνοεί προκλητικότατα τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου, τις οποίες έχει αναλάβει και στη συνέχεια γράψει στα… οθωμανικά της παπούτσια.

Ξαναγράψιμο της Ιστορίας με πρωταγωνιστές «εκσυγχρονιστές»!

Αυτά σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις επί της επικαιρότητας. Αλλά η επιχείρηση αφελληνισμού έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά τα οποία και ανεξάρτητα απ’ την τρέχουσα επικαιρότητα είναι υπέρ ποτέ αναγκαία, για να πετύχουν οι στόχοι άμβλυνσης, έως και εξαφάνισης της εθνικής συνείδησης.

• Σήμερα αποκαλύπτουμε, επίσης, πως με αγαστή συνεργασία, σύμπνοια και συμπόρευση ενός «εκσυγχρονιστικού» ρεύματος που διαπερνά οριζόντια τα δυο κόμματα του δικομματισμού -και αυτό θα το αποδείξουμε αμέσως παρακάτω- έχει επίσης ξεκινήσει και η επιχείρηση να ξαναγραφτεί η ιστορία. Να απαλειφθούν γεγονότα ιστορικά που… εμποδίζουν τη «συμφιλίωση» και «πολυπολιτισμικότητα» που επιτάσσουν η παγκοσμιοποίηση και η «παγκόσμια ειρήνη» α λα ΗΠΑ φυσικά!

• Ναι, αυτό υλοποιείται με την κυκλοφορία του τετράτομου «Εναλλακτικού Εκπαιδευτικού Υλικού για τη Διδασκαλία της Νεότερης Ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», το οποίο χρηματοδοτείται απ’ τα υπουργεία Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας και την αμερικάνικη οργάνωση USAID. Το πόνημα εξέδωσε το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

• Στην παρουσίαση του πονήματος αυτού
πρωταγωνίστησαν η στενή συνεργάτις του Γ. Παπανδρέου καθηγήτρια κ. Μαριλένα Κοππά, η οποία μάλιστα τόνισε ότι «ο Γ. Παπανδρέου ήταν απ’ τους πρώτους υποστηρικτές της Επιτροπής Ιστορίας του Κέντρου».

Τόνισε ακόμα η κ. Κοππά ότι για να επιτευχθεί η… συμφιλίωση είναι αναγκαία «μια επανανάγνωση της Ιστορίας». Πρωταγωνίστησε επίσης ο γνωστός βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε κατά του… «σταλινικού κρατισμού» που επικρατεί στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των βιβλίων της Ιστορίας, των εγκεκριμένων απ’ το υπουργείο Παιδείας, ενώ έκανε λόγο και για «συμπεριφορές Ελληνοκύπριων προς τους Τουρκοκύπριους που ανατρέπουν στερεότυπα και προκαταλήψεις»!

• Αρωγός των παραπάνω το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο, το οποίο με πρωτοβουλία του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, καθηγητή Θ. Βερέμη, ο οποίος εισηγήθηκε τη χρήση του τετράτομου αυτού έργου ως βοηθήματος για τους καθηγητές της ιστορίας, αποδέχτηκε την εισήγηση και έχει υποβάλει σχετική ομόφωνη πρόταση στο υπουργείο Παιδείας!

Έχουμε δηλαδή την αγαστή συνεργασία του Γ. Παπανδρέου, μέσω της στενής του συνεργάτιδας κ. Κοππά, επιφανούς εκπροσώπου του «εκσυγχρονιστικού» τμήματος της ΝΔ, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, διαφόρων επιχειρηματιών, άλλων καθηγητών και λοιπών ακραιφνών ινστρουχτόρων της πολιτιστικής και ιστορικής ισοπέδωσης.

Για τα του βιβλίου ακολουθεί εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ. Εδώ απλώς επισημαίνουμε ότι αυτή η επιχείρηση να ξαναγραφτεί η ιστορία έχει ξεκινήσει επί κυβερνήσεων Σημίτη, όταν οι τότε υπουργοί Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζεμ είχαν υπογράψει σχετική συμφωνία απάλειψης απ’ τα σχολικά βιβλία εκείνων των γεγονότων που… εμπόδιζαν την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Η επιχείρηση είχε τότε σκοντάψει στην αντίδραση του τότε υπουργού Παιδείας Γερ. Αρσένη, τώρα επανέρχεται με περισσότερους εμπλεκόμενους και πιο ύπουλα, μέσω «Κέντρων» χρηματοδοτούμενων από μεγάλες χώρες και επιχειρηματίες…

Επισημαίνουμε ακόμα ότι πρόκειται για βιβλία αποσπασματικής και επιλεκτικής παρουσίασης της «ιστορίας», ώστε να προσανατολιστεί προς συγκεκριμένη ευδιάκριτη κατεύθυνση ο αναγνώστης.


Σχολιάστε εδώ