«Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ

λόγος για τις δύο κυρίες του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίχθηκαν στη νομαρχία και στον δήμο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, Βούλα Πατουλίδου και Χρύσα Αράπογλου, που επιμένουν να πιστεύουν πως έδωσαν τη μάχη τους σαν να ήταν προσωπικός τους ο αγώνας. «Το ψηφοδέλτιό μου και μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού στελέχη του κόμματος έδωσαν το παρών στην εκλογική αναμέτρηση», έλεγε η Χρύσα, ενώ η Βούλα, ακόμη πιο προχωρημένη, μιλά για υπονόμευση που υπέστη από μερίδα βουλευτών («φωτογραφίζει» διακριτικά τον Βενιζέλο και τον Άκη) και τα κομματικά στελέχη που πρόσκεινται σε αυτούς.

Αμφότερες θεωρούν πως δεν ήταν οι ίδιες ο πραγματικός στόχος των «συντροφικών μαχαιρωμάτων», αλλά -όπως αφήνεται να διαρρέει- «κάποιοι» προτίμησαν να παίξουν στις πλάτες τους το παιχνίδι της υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τις επέλεξε ως επικεφαλής των υποστηριζόμενων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδυασμών.

Ξεκινά ο Βούγιας

Κρατώντας μια ασφαλή απόσταση από τον καβγά που άναψε στο ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Βούγιας σχεδιάζει να κάνει μια καινούργια αρχή, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει με αξιώσεις την εκλογή του στο κοινοβούλιο στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για την πρόθεσή του ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου, στη διάρκεια του τετ α τετ που είχαν στο «Μακεδονία Παλλάς» κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην πόλη. Όπως εκμυστηρεύτηκε στους συνομιλητές του, «ο Γιώργος μού άναψε πράσινο φως».

Έπειτα από αυτά ο Σπύρος αποφάσισε να ξεκινήσει από τώρα – έστω άτυπα- την προεκλογική του εκστρατεία, οργανώνοντας στις 2 Δεκεμβρίου εκδήλωση-ομιλία στο «Ολύμπιον» με θέμα «Πόλη και Πολιτική».

Ετοιμάζονται Νίκος και Εύα

Στην αφετηρία για τις βουλευτικές εκλογές στο «πράσινο στρατόπεδο» βρίσκονται επίσης δύο ακόμη υποψήφιοι του 2004. Ο πρώην υφυπουργός Νίκος Γκεσούλης και η όμορφη Εύα Καϊλή, που πήραν τις αποφάσεις τους να διεκδικήσουν και αυτή τη φορά τη διάκριση. Ο Νίκος ανακοίνωσε προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή του και αξιοποίησε την πρόσφατη προεκλογική περίοδο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών για να επανασυστήσει την ομάδα των φίλων και συνεργατών του, στη βοήθεια των οποίων προσδοκά στη δύσκολη αναμέτρηση για τον σταυρό. Η Εύα, από τη δική της πλευρά, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της προς το παρόν μόνο στο κανάλι όπου δουλεύει (Mega), από το οποίο και εξασφάλισε τη σχετική άδεια. Να αναμένουμε οσονούπω να τη βλέπουμε συχνά στη Θεσσαλονίκη, καθώς τους τελευταίους μήνες προτίμησε να παραμένει στο «κλεινόν άστυ», κάνοντας τους άσπονδους φίλους της να αναρωτιούνται αν μπήκε στον κόπο να έρθει έστω για να ψηφίσει…


Σχολιάστε εδώ