Κάτω στον Πειραιά

Ανάσταση είναι η κοινή γνώμη στον Πειραιά μετά την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΠ να διαθέσει για 30 χρόνια σε ιδιώτη την εκμετάλλευση έκτασης 75 στρεμμάτων στην περιοχή Παλατάκι εντός του λιμενικού χώρου, καθώς και των κτισμάτων που θα κάνει σ’ αυτόν για τη δημιουργία εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, χώρων αναψυχής κ.λπ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 4ωρη παμπειραϊκή στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ πολλοί φορείς ζήτησαν από τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΠ να δεσμευθούν ότι δεν θα ψηφίσουν την πρόταση της διοίκησης. Σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης, με την οποία ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιο σκεπτικό δίδονται σε ιδιώτες 75 στρέμματα και γιατί δεν εκμεταλλεύεται ο ίδιος ο ΟΛΠ την έκταση.

Έχουν πέσει οι τόνοι στον δήμο. Οι περισσότεροι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, ενώ όλοι κάνουν τους υπολογισμούς τους για να «πλασαριστούν» σε καλύτερες θέσεις. Όσον αφορά τους συνδυασμούς, οι ενστάσεις θα συζητηθούν την προσεχή Παρασκευή, αλλά όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν θα αλλάξει τίποτε ως προς την εκλογή των νέων συμβούλων. Το μόνο που θα αλλάξει θα είναι η σειρά εκλογής τους, αλλά και αυτό θα γίνει σε περιορισμένη κλίμακα. Οι περισσότεροι από τους επανεκλεγέντες ή νεοεκλεγέντες συμβούλους αυτή την εποχή… ξεκουράζονται μετά την εκλογική μάχη και οι μόνοι που δουλεύουν είναι οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν καθημερινά συγκεκριμένο έργο να διεκπεραιώσουν. Πάντως όλοι στον δήμο περιμένουν την επόμενη μέρα και πολύ λίγοι ασχολούνται με το σήμερα. Κάτι φυσιολογικό άλλωστε, αφού, μετά 8 χρόνια παρουσίας των ίδιων προσώπων στη διοίκηση του δήμου, η περιέργεια για το διαφορετικό αύριο είναι δικαιολογημένη.

Τον χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας τον έχει ο δήμος του Πειραιά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, παρ’ ότι στην επικράτειά του ανήκει το λιμάνι, αλλά και περιοχές όπου κατοικούν ετερόκλητα στοιχεία χαμηλού εισοδήματος, οικονομικοί μετανάστες κ.λπ. Αυτό οφείλεται τόσο στον αστυνομικό διευθυντή κ. Σγούρο, αλλά και στο μνημόνιο συνεργασίας της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία, που υπεγράφη μετά από πολλές προσπάθειες του δημάρχου Χ. Αγραπίδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε πιστέψει στην αξία και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας αυτής. Σημαντική οπωσδήποτε στη μείωση της εγκληματικότητας στον Πειραιά και η συμβολή του Συμβουλίου Πρόληψης Εγκληματικότητας, του οποίου πρόεδρος είναι ο Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος είναι και επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας.

Αναλλοίωτη διατηρεί την εκλογική της δύναμη η Πασχαλίνα Καλαγιά, παρ’ ότι βρίσκεται συνεχώς στο αυτοδιοικητικό προσκήνιο του Πειραιά επί 16 χρόνια. Δεν κούρασε και δεν κουράστηκε. Γιατί η παρουσία της σ’ όλα τα πόστα που της ανατέθηκαν ήταν δυναμική, αποφασιστική και αποτελεσματική. Απ’ όπου κι αν πέρασε άφησε τη… σφραγίδα της, ενώ βοηθούσε τους Πειραιώτες με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό παραμένει αγαπητή και είναι από τις λίγες συμβούλους που δεν τις… βαριέται ο κόσμος. Γιατί γνωρίζει πως σε κάθε περίπτωση και σε κάθε χρονική στιγμή κάτι σημαντικό έχουν να δώσουν στην πόλη.

Κάποιοι σύμβουλοι του Αγραπίδη άρχισαν από τώρα να… ρίχνουν γέφυρες προς την πλευρά Φασούλα. Κάπου είπε ο ψηλός ότι θα αξιοποιήσει και στελέχη της αντιπολίτευσης στον δήμο και… τσίμπησαν. Δεν σκέφτονται όμως ότι ο Φασούλας έχει 25 δικούς του να… βολέψει και δεν περισσεύει όχι θέση αλλά ούτε… σκαμνί για τους αντιπολιτευόμενους…

Συνεστίαση στους φίλους του που τον βοήθησαν στην προεκλογική του εκστρατεία έκανε την περασμένη Παρασκευή σε ταβέρνα του Προφήτη Ηλία ο Παναγιώτης Μαστρονικόλας που ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον Σπύρο Σπυρίδωνα. Στη συνεστίαση ήταν έντονη η παρουσία της Εκκλησίας, αφού εκπρόσωποι πολλών ενοριών ήταν παρόντες, καθώς και παράγοντες του Πειραιά όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Κάτι που δείχνει ότι η οικογένεια Μαστρονικόλα έχει διείσδυση σ’ όλους τους χώρους και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην πειραϊκή κοινωνία.


Σχολιάστε εδώ