Θεσσαλονικιώτικα…

** Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη ΝΔ Καβάλας λόγω της πρόσφατης απώλειας του δήμου. Πολλοί εκτιμούν ότι ο καβαλιώτης υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γ. Καλαντζής, δεν στήριξε όσο θα έπρεπε την προσπάθεια για τον δήμο. Ο ίδιος όμως και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν το αντίθετο, ότι δηλαδή ο υπουργός δούλεψε πολύ για την επανεκλογή του κ. Εριφυλλίδη. Τελικά ποιος ευθύνεται περισσότερο για την απώλεια; Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ; Ή μήπως η κούραση του ίδιου του απερχόμενου δημάρχου; Όπως και να έχει το πράγμα, φαίνεται πως θα γίνουν αλλαγές στο κόμμα σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή.

** Πολύ ενδιαφέρον έχει τελικά η παρουσία του γνωστού ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου στη Θεσσαλονίκη μέσω του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Ο Α. Γκλέτσος δεν είναι μόνο σταρ της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου, αλλά τα τελευταία χρόνια σταρ και της πολιτικής. Πολιτικά ανήκει στο ΚΚΕ και κατέβηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές. Ασφαλώς θα έχει με στελέχη του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης συναντήσεις.

** Άξιοι συγχαρητηρίων είναι ορισμένοι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης που… βάζουν τα γυαλιά σε κόμματα, υπουργούς και μεγαλοδημάρχους. Ο λόγος γίνεται για τον δήμο Χαλάστρας, που ασκεί από το τίποτα κοινωνική πολιτική, χωρίς να ζητιανεύει ή να κάνει ελεημοσύνες. Φαίνεται πως ορισμένοι κοιτάζουν μπροστά και έχουν οράματα. Στη συγκεκριμένη διοίκηση υπάρχουν στελέχη του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης που, όπως φαίνεται, θα σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στο μέλλον.

** Υπάρχουν όμως και άλλοι δήμοι και συγκεκριμένα δήμαρχοι που δεν κρατιούνται όταν ακούν για μητροπολιτικούς δήμους ή υπερπεριφέρειες. Όλοι θέλουν να δουν τον εαυτό τους «μητροπολίτη δήμαρχο» ή «υπερπεριφερειάρχη» που, κακά τα ψέματα, θα ισοδυναμεί με «μίνι πρωθυπουργό». Αντιλαμβάνεται κανείς τι… ξιπασιές και άλλα συναφή πρόκειται να δούμε στο άμεσο μέλλον. Όχι μόνο στη Μακεδονία αλλά και στη Θράκη.

**Σε ό,τι αφορά τον νυν νομάρχη Π. Ψωμιάδη και τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλο, το ενδιαφέρον τους στρέφεται κυρίως στον μητροπολιτικό δήμο. Όχι ότι θα απέκλειε ο τελευταίος και το ενδεχόμενο διεκδίκησης θέσης υπερπεριφερειάρχη. Να υποθέσουμε ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή; Ή να υποθέσουμε κάτι άλλο, ότι δηλαδή η κεντρική πολιτική σκηνή δεν ενδιαφέρεται και τόσο για τον Β. Παπαγεωργόπουλο;

** Μαχαίρια και άλλα… αιχμηρά ακονίζουν στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Η γκρίνια δεν λέει να κοπάσει μετά τα ατυχή (επιεικής η έκφραση) αποτελέσματα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Η Βούλα Πατουλίδου εξακολουθεί να διατυπώνει παράπονα ότι δεν τη στήριξαν, ενώ κάποια τοπικά μεγαλοστελέχη απαντούν είτε έμμεσα είτε άμεσα ότι η υποψηφιότητά της δεν είχε συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά και πως ευθύνεται και η ίδια γι’ αυτό. Βέβαια στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης ορισμένοι… χτύπησαν το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο, γιατί δεν είχαν στόχο τη Β. Πατουλίδου αλλά τον πρόεδρό τους Γ. Παπανδρέου. Πάμε άραγε για νέα κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο του κόμματος ή για κόντρες ανάμεσα σε διάφορα στελέχη;

** Τι γίνεται εκεί στη Β΄ Θεσσαλονίκης; Θα τη θυμηθούν ποτέ την έρμη αυτή εκλογική περιφέρεια οι βουλευτές και οι πολιτευτές της; Ή μήπως θα την «οργώσουν» και πάλι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου παρέα με κάμερες και φωτογράφους; Όχι ότι δεν κάνουν προσπάθειες ορισμένοι πολιτικοί της περιοχής. Αλλά μάλλον τα κόμματα -μεγάλα και μικρά- δεν έχουν ακόμη καταλάβει ποιες είναι οι ανάγκες της περιοχής και τι σημαίνει Β΄ Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Γαλαμάτης πάει πολύ καλά.

** Αυξάνει διαρκώς τα ποσοστά του ο ΛΑΟΣ στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα. Λέγεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί λίαν συντόμως την περιοχή.

** Φωνακλάδες αποδεικνύονται για άλλη μία φορά εκεί στον δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά τα έβαλαν με ξενώνα ηλικιωμένων που αποθεραπεύτηκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Γιατί, κύριε δήμαρχε Γ. Καραγιάννη, διαφωνείτε; Θα περιμένουμε να επιστρέψετε από την Αγγλία, όπου απουσιάζετε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, για να ακούσουμε και λεπτομερώς την άποψή σας για το θέμα.


Σχολιάστε εδώ