Δώστε λίγη ζεστασιά στα ξεχασμένα περήφανα γηρατειά…

Δεν έχει πλέον ούτε το πρόσχημα των άδειων ταμείων, από τη στιγμή που έχει εισπράξει πολύ μεγάλα ποσά από ΦΠΑ και τους γνωστούς φόρους που επιβαρύνουν το πετρέλαιο, μετά την τεράστια αύξηση της τιμής του. Και τα έσοδα αυτά ο κ. Αλογοσκούφης δεν τα είχε γράψει στον προϋπολογισμό του.

Αν δεν είναι έτσι, προκαλούμε τον «τσάρο» (που φυσικά ως… «τσάρος» δεν κρυώνει…) να δώσει στη δημοσιότητα τα έσοδα από την κατανάλωση καυσίμων που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2005 και του 2006 και τι εισέπραξε, όπως και σε τι ποσό υπολογίζεται αυτό το περιβόητο επίδομα, για να δούμε πόσο ανταποκρίνεται η άρνηση στην πραγματικότητα.

Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχει ούτε… ευρώ στα ταμεία, έχει υποχρέωση μια κυβέρνηση και πρωτίστως ο πρωθυπουργός να βρει τα χρήματα που απαιτούνται για να εξασφαλίσει ανθρώπινη ζωή στους πολίτες της χώρας του. Πολύ περισσότερο όταν ούτε ένα μέτρο που να βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των συνταξιούχων των 400 ευρώ δεν έχει πάρει, ενώ αντίθετα μονίμως παίρνονται αποφάσεις υπέρ των προνομιούχων… Ακόμη και προχθές, με την αύξηση της τιμής των φαρμάκων, σκεφθήκατε, κύριε Καραμανλή, πού θα βρουν να πληρώσουν τα παραπάνω οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι από τη στιγμή που το εισόδημά τους παραμένει το ίδιο; Θα πρέπει να πάρουν… κηδειοδάνειο; (Ακόμη και αυτό διαφημίζουν οι τράπεζες, που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα πολλά λεφτά που έχουν στο θησαυροφυλάκιό τους και που άλλωστε από τον κοσμάκη τα έχουν αρπάξει…).

Μην αναγκάζετε, κύριε πρωθυπουργέ, να βγουν στη ζητιανιά οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας… Και αυτή να είναι η κατάληξη μιας ολόκληρης ζωής δουλειάς…


Σχολιάστε εδώ