Αποστολικά και… άλλα

Είμαστε όντως άρρωστοι ως λαός, αλλιώς πώς μπορεί να εξηγηθεί ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες είναι ικανοποιημένοι με τα θέματα υγείας; Έναν γιατρό, ρε Ελληνάρες, και γρήγορα…

ΞΕ-ΧΙΛΗ-ΣΕ πάλι το ποτήρι στο ΠΑΣΟΚ.

Τι φοβούνται οι άνθρωποι της νέας εποχής; Μη βάλει θέμα αντισυνταγματικότητας ο Βαγγέλης για το προγραμματικό συνέδριο. Και τότε… ζήτω που καήκαμε.

Επίδομα… καυσό-ξυλου ετοιμάζει η κυβέρνηση σε όσους τολμήσουν να κάνουν πορείες και διαμαρτυρίες χειμωνιάτικα.

Τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ ηχούν σε ρυθμούς Βενιζέλου, όπως θέλει ο Ευάγγελος παίζει την ορχήστρα. Άντε μετά να πάει ο Χάρης Κασταν(α)ίδης να βγάλει τα κάστανα από την ορχήστρα-φουφού του Βαγγέλη. Κάηκε ο άνθρωπος…

Η κυβέρνηση βάζει παντού φωτιές για να ζεσταθούμε και να μη ζητάμε το επίδομα θέρμανσης. Στο τέλος θα μας κάψει όλους και θα ησυχάσει μια και καλή.

Α-τζαμής ο Βενιζέλος; Δεν το νομίζω, σύντροφοι, κάνετε λάθος… Ο Γιώργος λέει για τον Βαγγέλη: Εγώ Χριστό κι εσύ Αλλάχ, όμως και οι δυο μας αχ και βαχ…

Οργώνουν με τα άροτρα οι αγρότες και ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ. Χαμός θα γίνει στον θεσσαλικό κάμπο…

«Άλλα μου λεν’ τα Χ(Ε)ΙΛΗ σου και άλλα η καρδιά σου», έστειλε μήνυμα προς τον Βαγγέλη μέσω SMS ο Γιώργος.

Όποιος καεί από τη… Χιλή φυσάει και το γιαούρτι και ας είναι και των κουμπάρων!..

Αλήθεια, εκείνοι οι κουμπάροι με την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ τι να γίνονται άραγε; Κάποια πουλάκια λένε ότι ετοιμάζονται να βγουν από τη φυλακή…

Τίνος κορυφαίου «πράσινου» τα Χ(Ε)ΙΛΗ έλεγαν «μείνε εκεί, μείνε εκεί»;

Και μετά μου λες εμένα ότι οι Πόντιοι Πιλάτοι δεν είναι και στην Εκκλησία δόγμα…

Ο Χριστόδουλος πήγε και είδε τους μαθητές και τη μαθήτρια ως νομικός ή ως ψυχολόγος; Ε, ρε, τι σου κάνει η δημοσιότητα… Ούτε οι επί της Γης εκλεκτοί του Θεού δεν την αποφεύγουν… Και μετά διαμαρτυρόμαστε για τους πολιτικούς.

Αυτή δεν ήταν δημοσιότητα… αλλά δημ(ι)οσιότητα… Ντροπή για άλλη μια φορά.

Θυμηθείτε το, η Αννούλα του χιονιά θα ρίξει παγωμένο χιόνι στα σκαλιά της Χ. Τρικούπη σύντομα. Και όποιος γλιστρήσει γλίστρησε.

Τα πήραν στο κρανίο ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ και όχι άδικα, διαβάζοντας στα «Νέα» τις εξαγγελίες του Γιώργου για προγραμματικό συνέδριο τον Μάρτιο. Λένε ότι, αφού δεν σέβεται ο ίδιος τα όργανα, γιατί να τον σεβαστούν εκείνοι; Έλα ντε!

Η κυβέρνηση σφυρίζει κλέφτικα και όχι σαν κλέφτης.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και η γραμματέας μόλις διάβασαν, μέσω των «Νέων», ότι απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Γιώργου, άρχισαν να ανησυχούν και με το δίκιο τους.

Γίναμε Χιλή και θα ζεματιστούμε τώρα στον χιλό των προγραμματικών συνεδρίων.

Πού θα γίνει το προγραμματικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ; Μα, φυσικά, στο Μέγαρο Μουσικής… Κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο.

Όμιλο προβληματισμού ιδρύει ο Γιάννος και η Χ. Τρικούπη γεμίζει από προβλήματα.

Γιατί θα γίνει το συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, όπως λένε οι κακεντρεχείς για τον Γιώργο; Μα, για να καταλάβει ότι έχουν αρχίσει τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πρόγραμμα!..

Στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζονται τι προγραμματικό συνέδριο να κάνουν. Λαϊκό, ελαφρολαϊκό, ροκ, σκληρό ροκ, νέου κύματος ή ρετρό παλιάς εποχής; Θα δούμε στο τέλος τι θα απογίνει.

Το τι σκόρδο και ξεμάτιασμα πέφτει από την Πέμπτη το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών δεν περιγράφεται. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα να μιλάει για καλή πορεία της οικονομίας ο Μητσοτάκης. Κύκλοι του θείου Γιώργου έλεγαν ότι μπορεί να ξορκίσει το κακό επίτιμο μάτι για να μην πάθει η οικονομία μας κανένα κακό.

Χρεώστε του Άκη ό,τι άλλο κακό θέλετε, ένα όμως δεν έχετε δικαίωμα: ότι δεν υπήρξε πιστός στον Ανδρέα. Ίσως ο μοναδικός πιστός και έμπιστός του. Γιατί πολλοί άλλοι ήταν πουλημένοι.

Εδώ, Γιώργο, οι τύποι πούλησαν τον Αντρέα, σιγά μη σκεφτούν να πουλήσουν εσένα…

Προκοπή Προκόπη με τις ψήφους των μεταναστών. Μέλια και σιρόπια στάζουν όλοι στη ΝΔ για το έργο του Προκόπη στο υπουργείο του. Κάνε και κανένα ευχέλαιο, συμπέθερε, γιατί ανησυχώ με τα καλά λόγια.

Πολύ-δωρα-ς ή Β-ειρωνεία η κατάσταση στην Αστυνομία.

Οι «πράσινοι» πεινασμένοι ονειρεύονται κάλπη εξουσίας. Μου φαίνεται ότι τα όνειρά τους θα είναι κάλπη-κα.

Θα μας τρελάνουν ορισμένοι δημοσιογραφιάδες με το έργο της κυβέρνησης. Και το ερώτημα είναι απλό ή κάνει έργο και δεν μας είναι αρεστό ή δεν κάνει τίποτα και αρέσει σε όλους. Διαλέξτε τι συμβαίνει και διαλαλήστε το, αλλά μη μας κάνετε να λαλήσουμε με τις παλινωδίες σας.

Έγινε πολιτική ανατροπή του σκηνικού, αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν το πήραν, ως φαίνεται, χαμπάρι και κάνουν κομματική ανατροπή του σκηνικού. Πάλι κάποιοι σύντροφοι διάβασαν λάθος το αποτέλεσμα.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ, αν αυτό δεν μπορούν να το βγάλουν στο γυαλί οι νεοΠΑΣΟΚοι της νέας εποχής, είναι πρόβλημα δικό τους και όχι του κόσμου που τους αγνοεί.

Ορίστε, τους είπατε… για τη διαφορά των πέντε μονάδων. Ε, ρε, τι βρίσιμο τρώει ο Χριστόφορος από τους ΠΑΣΟΚους δεν περιγράφεται, λες και αυτός φταίει για τις ανοησίες στο ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο κυνο-βουλευτικές ομάδες δεν μπορούν να βρουν κοινή γραμμή πλεύσης. Προσοχή, οι βουλευτές δαγκώνουν.

Ποια «γαλάζια» παιδιά παίζουν παιχνιδάκια στον Καραμανλή και γιατί;

Υπάρχουν τα ορφανά του Σημίτη όπως υπάρχουν και τα ορφανά των ορφανών του Σημίτη.

Αν είναι δυνατόν να φοβάται το ΠΑΣΟΚ τη σκιά του πρώην «τσάρου της οικονομίας».

Έχετε να φάτε καρβέλια, μέχρι να μπείτε, σύντροφοι, στο Μαξίμου που το μυαλό σας δεν τα χωράει ακόμα, θα χάσετε το μέτρημα.

Να μου το θυμηθείτε, όταν γυρίσει θα γκρεμιστεί φούρνος, έλεγε για τον Γιώργο γνωστός «πράσινος» κολοκυθοκορφάς.

Πάλι η κυβέρνηση δεν βλέπει τις αυξήσεις στα φάρμακα. Μάλλον τα κολλύρια είναι πανάκριβα και δεν μπορεί να βάλει στα μάτια της για να αναβλέψει.

Τε-μενος για τον Γιώργο έχουν ορισμένοι «πράσινοι».

Γιατί δεν βάζουν το κέρινο ομοίωμα του Σημίτη στο Μουσείο Μαντάμ Τισό; Διότι υπήρξε πάντα κέρινος ο τέως πρωθυπουργός.

Όπως επίσης απαγορεύεται να μπει το κέρινο ομοίωμα του Μητσο-τάκη γιατί η γκαντεμιά του και η γρουσουζιά του μπορεί να λιώσουν όλα τα άλλα κέρινα ομοιώματα.

Αυτός δεν είναι Γιάννος αλλά διάνος και βάζει όλα τα ορφανά του Σημίτη κάτω από τις φτερούγες του και έρχονται και άλλα κόλπα από τον πρώην «τσάρο της οικονομίας» μας.

Ωραίοι οι δικαστές. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει εις υγείαν του κορόιδου που ξεπαγιάζει τούτες τις μέρες. Από κοινωνικές ευαισθησίες άλλο πράγμα οι μισθοδίκες.

Ωραίο το κόλπο του μισθοδικείου, καμιά κυβέρνηση δεν κουνιέται. Κάντε λοιπόν και ένα εργατοδικείο και αφήστε να βγάζουν τις αυξήσεις για τους εργαζομένους.

Η σύγχρονη Βαβυλωνία για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει γύρω από ένα τέμενος.

Πολλοί πιστεύω ότι πηγαίνοντας κόντρα στον Γιώργο για το τέμενος έχουν στον νου τους την Καραχασάν. Σου λέει την έκανε υπερνομάρχη, θα της κάνει και τέμενος. Τότε ζήτω που καήκαμε.

Από πού έγινε η προμήθεια, στον Στρατό, των λουκέτων για να κλειδώνουν τα τζιπ και τα άλλο οχήματα, ρωτάω εγώ ο αφελής…

Ο Γιάννος απέκτησε από τον Γιώργο τον Μπιστη-κό, τον Νίκο, τον άνθρωπο που έχει μία ψήφο και αυτή αμφισβητήσιμη. Θα μου πεις, για τον Γιάννο είναι πολύ καλή…

Τι φοβάται περισσότερο η κυβέρνηση αυτή την εποχή και ειδικά ο Αλογοσκούφης; Μα τα θέματα των αυξήσεων που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη. Οι δικαστές, θέλοντας να αποδείξουν ότι δεν δικάζουν μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για αλλήλους, θα βγάζουν σύντομα δικαστικές αποφάσεις που θα λένε δώσε και σε αυτούς, θείε Γιώργο.

Όπως έλεγε παλιά η διαφήμιση η θεία Όλγα ξέρει, έτσι και ο Καραμανλής όταν του βάζουν οικονομικά ζητήματα λέει στον θείο Γιώργο, εννοώντας τον Αλογοσκούφη.

Και αυτή η ήττα για το ΠΑΣΟΚ… θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι τα μποφόρ Βαρδάρη δεν λένε να κοπάσουν με τίποτα.

Ένα πουλάκι μου είπε ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος θα ποτίσει τον Γιώργο σύντομα κρασί νέας σοδειάς.

Αυτός ο Μεμάς ο Γιακουμάτος δεν παίζεται ο άνθρωπος. Είναι ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρώνει… κληρώνει… πληρώνει, έχει ευαισθησίες, δεν μπορεί να του βρουν κανένα ψεγάδι. Είδες άμα έχεις περάσει από το ΠΑΣΟΚ των πρώτων ευαίσθητων χρόνων…

Κόλπος και μάλιστα καρδίας έπιασε τους ΠΑΣΟΚους μετά τα νέα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση της οικονομίας και την άρση της επιτήρησης. Το τι ακούν ορισμένοι σύντροφοι για τις προβλέψεις τους δεν περιγράφεται.

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ