Στης Σοφοκλέους τα παιχνίδια

Κάτω από αυτή τη σκοπιά δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν τόσο η ικανοποιητικότατη συμπεριφορά πάμπολλων τίτλων της λεγόμενης Μικρομεσαίας Κεφαλαιοποίησης, αλλά ΔΕΝ πρέπει και κανέναν να πιάσει απροετοίμαστο τυχόν πισωγύρισμα κλαδικών δεικτών και επιλεγμένων τίτλων, που τόσες εβδομάδες πάνε -κατά τα κοινώς λεγόμενα- «καβάλα στο άλογο». Λογικά, οι… καβαλάρηδες κάπου θα ξεπεζέψουν!

Μέσα στις επόμενες ημέρες λοιπόν θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, με μια πλειάδα μεγάλων πρωταγωνιστών της Σοφοκλέους να μας έχει δείξει τα… χαρτιά της! Οι ειδικοί λοιπόν εκτιμούν πως με βάση αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα θα κινηθούν οι μεγάλοι παίκτες – κλειδιά της αγοράς μας, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους ξένους θεσμικούς.

Εδώ πρέπει να μας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου το γεγονός πως αυτοί στρέφουν σταδιακά το ενδιαφέρον τους σε τρίτους κλάδους πλην του τραπεζικού. Είτε γιατί στις τράπεζες είναι οι ίδιοι υπεραγορασμένοι είτε γιατί «βλέπουν» και πάλι μπροστά…

Πάρα ταύτα, από τις τράπεζες περιμένουμε την όποια μεγάλη είδηση συνεργασίας, συγχώνευσης ή εξαγοράς, το μεγάλο επιχειρηματικό deal δηλαδή που θα ταράξει και πάλι τα νερά της Σοφοκλέους. Μην αφήνετε έξω από αυτή την παράμετρο και κλάδους όπως αυτό των Τροφίμων (ήδη νομίζω ξέρετε τα της Vivartia) ούτε τους φίλους Ακτοπλόους.

Το ότι την εβδομάδα που τελείωσε είδαμε πολλούς τίτλους σε νέα υψηλά έτους και το Γενικό Δείκτη να φλερτάρει με το υψηλό 5ετίας (!) καθόλου δεν πρέπει να μας εφησυχάσει.

Μην ξεχνάτε πως αυτές οι επιδόσεις έγιναν μέσα σε ένα κλίμα γενικότερης ευφορίας στα ανά τον κόσμο χρηματιστήρια και με πάρα πολλά χαρτιά της Περιφέρειας στα καλύτερά τους. Εδώ λοιπόν παλαιοί και έμπειροι χρηματιστές λένε πως το «ταβάνι» για αρκετές μετοχές ήρθε, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις από εδώ και πέρα επιδόσεις τους! Απλώς να σας υπενθυμίσω πως ο 80άρης υπεραπέδωσε εσχάτως τόσο του Γενικού όσο και του 20άρη, αλλά ΚΑΙ του 40άρη. Προσοχή λοιπόν για να μην κλαίτε πάλι ό,τι με κόπο χτίσατε μέχρι τώρα.

ΥΓ.: Την Δευτέρα ξεκίνησε η λειτουργία της κοινής πλατφόρμας ΧΑΑ-ΧΑΚ. Δεν βγάζουμε ακόμα συμπεράσματα, αλλά μια συμφωνία (Vivartia – Χαραλαμπίδης) την είδαμε ήδη. Έτσι, ως τροφή για σκέψη αυτό το τελευταίο.

Π. Γ.


Σχολιάστε εδώ