Πατρινά και… άλλα

+ Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Ανδρέας Φούρας και σχεδιάζει τη νέα δημοτική αρχή. Μάλιστα προκειμένου να αφοσιωθεί πήγε για μερικές μέρες στο χωριό του το Μάνεσι. Περιμένουμε.

+ Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Φλωράτος μάς είπε ότι για την ήττα του φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο. Αγαπητέ Ευάγγελε, κοίταξε λίγο στο περιβάλλον σου και θα δεις τι φταίει!

+ Ενοχλημένο είναι το ΔΣ του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πάτρας και ειδικότερα ο πρόεδρός του Κίμωνας Ρηγόπουλος με την τακτική που ακολούθησε η Μητρόπολη Πατρών σε σχέση με τα «Πρωτοκλήτεια 2006». Ενώ οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις ξεκίνησαν το 1976 με πρωτοβουλία του Φυσιολατρικού και κάθε χρόνο ο ιστορικός σύνδεσμος έχει καθοριστικό λόγο στην κατάρτιση του προγράμματος των «Πρωτοκλητείων», φέτος, όπως υποστηρίζει ο κ. Ρηγόπουλος, αγνοήθηκε από τον Μητροπολίτη Πατρών.

+ Ο κ. Χρυσόστομος και οι συνεργάτες του δεν μπήκαν στον κόπο να καλέσουν το ΔΣ του Φυσιολατρικού στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής -υποστηρίζει η πλευρά Ρηγόπουλου- παρά μόνο κοινοποίησαν το σχετικό πρόγραμμα που συναποφάσισαν με την Πολιτιστική και τον πρόεδρο της Διακιδείου Σχολής. Εμείς πάντως δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα έπρεπε ο κ. Χρυσόστομος να δώσει αναφορά ή ακόμα να συναποφασίσει με τον Φυσιολατρικό. Και τόσα χρόνια που ο Φυσιολατρικός ανακατευόταν είχαμε σωστές εκδηλώσεις στα «Πρωτοκλήτεια»; Τα πράγματα αλλάζουν και η Μητρόπολη έπραξε σωστά κατά τη γνώμη μας. Γιατί ο Μητροπολίτης είναι νέος άνθρωπος και, ως είναι φυσικό, θέλει να ανανεώσει πολλά πράγματα και -γιατί όχι- να πετάξει τη μούχλα!

+ Λόγω ελλείψεως χρημάτων δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί φέτος το πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» που είχαν συστήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Διακίδειος Σχολή Λαού Πατρών. Η υπεύθυνη του προγράμματος, Χαρά Γιαννοπούλου, μιλώντας σε συνεργάτες της, δεν έκρυψε την απογοήτευσή της από τη δυσμενή αυτή εξέλιξη και απέκλεισε την επανασύσταση του προγράμματος τουλάχιστον για την τρέχουσα χρονιά. Από το 2007 και βλέπουμε…

+ Όποιος παρακολουθήσει δελτία ειδήσεων του Teletime το Σαββατοκύριακο έχει την εντύπωση ότι ακούει ραδιοφωνικό δελτίο. Και αυτό διότι δεν προβάλλονται ρεπορτάζ παρά μόνο εκφωνούνται ειδήσεις από τους παρουσιαστές. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα, διότι πολύ απλά δεν εργάζονται οι εικονολήπτες του καναλιού το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της περικοπής εξόδων από τη διεύθυνση του καναλιού. Στο μεταξύ και ο Νίκος Γιαπρακάς έχει αποκαλύψει στο φιλικό του περιβάλλον την πρόθεσή του να αποχωρήσει σύντομα από το κανάλι. Από την άλλη, ο Άγγελος Κωνσταντίνου δείχνει αποφασισμένος να μην παραιτηθεί προκειμένου να μη χάσει τα δεδουλευμένα του…

+ Ευθύνες και στον Ανδρέα Αδαμόπουλο, εκ των εκπροσώπων Τύπου του υποψηφίου νομάρχη Θεόφιλου Βασιλείου, καταλογίζουν στελέχη του συνδυασμού για το εκλογικό ναυάγιο του βουλευτή Αχαΐας. Λένε ότι ήταν ουσιαστικά απών κατά την προεκλογική περίοδο, χωρίς σε καμία περίπτωση να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από την άλλη, κάποιοι θεωρούν ότι δεν ήταν σώφρον να εμπλακεί με την προεκλογική εκστρατεία ο κ. Αδαμόπουλος, από τη στιγμή που έχει τη θέση του διευθυντή της ΕΡΑ Πάτρας. Θέση που πήρε με τη συνδρομή του πολιτικού γραφείου του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

+ Ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Λύχνος Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός Αχαΐας» συνέστησαν συνολικά 30 ιερείς της Μητρόπολης Πατρών και ο νομικός της σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Ρηγάτος. Πρόκειται βέβαια για το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κανάλι της Μητροπόλεως Πατρών και το μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση (αριθμός + 937), που έχουμε στα χέρια μας, ανέρχεται σε 1+ 0.000 ευρώ! Διαιρείται σε 1+ .000 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ευρώ η καθεμία. Η Μητρόπολη αλλά και ο πατήρ Χρύσανθος Στελλάτος κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό τον τηλεοπτικό σταθμό της τοπικής Εκκλησίας. Μακάρι να το πετύχουν και με τη συμβολή του αρμόδιου υπουργού!

+ Ούτε που μιλιούνται πλέον, αν και ήταν τόσα χρόνια όχι μόνο συνεργάτες αλλά και φίλοι! Ο λόγος για τους αδελφούς Χριστόπουλους και τον Ανδρέα Σωτηρίου-Καναδό. Οι δύο πρώτοι είναι ιδιοκτήτες του γνωστού κλαμπ «Oggi» της Γεροκωστοπούλου, ενώ ο τρίτος ήταν το δεξί τους χέρι για περισσότερα από δέκα χρόνια. Τώρα που ο Καναδός αποχώρησε από την επιχείρηση και δημιούργησε με άλλους τρεις επιχειρηματίες δικό του νυχτερινό κέντρο («Bijoux»), οι σχέσεις τους έγιναν τεταμένες. Οι αδελφοί Χριστόπουλοι του καταλογίζουν αχαριστία, ενώ επιπροσθέτως ισχυρίζονται ότι τους ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά. Ο «πόλεμος» μόλις ξεκίνησε…


Σχολιάστε εδώ