Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα

Μακάρι να ήταν έτσι… Γιατί αυτό που πετύχαμε ήταν να διαλύσουμε τα πάντα. Και δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, τα κόμματα, η κυβέρνηση. Φταίμε όλοι. Γιατί δεν αντισταθήκαμε στην καταρράκωση θεσμών και ελέγχων, ποδοπατήσαμε παραδόσεις και ήθη, τα βάλαμε με την Εκκλησία, γελοιοποιήσαμε την ιστορία, σφαγέα βαφτίσαμε τον Κολοκοτρώνη, μειονέκτημα ο πατριωτισμός, ιεραρχία και πειθαρχία πήγαν περίπατο, κι όλα αυτά στον βωμό της… πλέριας δημοκρατίας και της κολωνακιώτικης καραμέλας της πολυπολιτισμικότητας… Λες και Δημοκρατία είναι η ασυδοσία.

Μόνο όραμα το χρήμα, η ευδαιμονία, η καλοπέραση… Αδιάφορο αν όλα αυτά προέρχονται από πηγές κάθε άλλο παρά έντιμες…

Κλείναμε τα μάτια μέχρι προχθές… Μέχρι που έσκασε η Αμάρυνθος… Μπορούσε να ‘χε σκάσει σε άλλη περιοχή… Γιατί η Ελλάδα είναι γεμάτη Αμαρύνθους… Λίγο πριν είχε ξελαμπαδιάσει η Βέροια… Αλλά δυστυχώς, αν και η φωτιά κρατάει μήνες, εμείς εκεί, δεν θέλαμε να ξυπνήσουμε… Κάποιους βολεύει το καθημερινό παραμύθι… Ίσως γιατί πίστευαν ότι δεν θα έσκαγε η Αμάρυνθος.

Και βρεθήκαμε όλοι να κάνουμε τους έκπληκτους. Με πρώτους τους κυρίους καθηγητάδες. Τους κατ’ εξοχήν ενόχους για ό,τι συμβαίνει στα σχολεία. Δίπλα τους, μέσα στα πόδια τους, κυκλοφορούσε η φωτιά, το δηλητήριο που κατέστρεφε νεανικές ψυχές, λάσπωνε αξιοπρέπεια, τιμή… Κι αυτοί δεν μπορεί να μην έβλεπαν, να μην άκουγαν, να μην ήξεραν… Να μην τους μιλούσαν τα παιδιά τους… Αλλά έλεγαν, άσ’ τους, για τα ησυχότερα. Να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια μας. Έλα όμως που έσκασε… Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Για να μην τα φορτώνουμε όλα στη σημερινή γενιά και παλιά υπήρχαν παρατράγουδα. Τότε όμως δεν υπήρχαν οι πειρασμοί οι τωρινοί… Και το «Χτυποκάρδι» ήταν το περιοδικό που είχε απαγορευθεί και όμως κυκλοφορούσε από χέρι σε χέρι. Τότε το τσιγάρο ήταν η παλικαριά… Όμως οι καθηγητές και οι δάσκαλοι λειτουργούσαν και ως παιδονόμοι. Τώρα κανένας τους δεν ενδιαφέρεται για τους μαθητές του μετά το μάθημα. Ούτε καν κατά τη διάρκειά του. Άσ’ τους, θα τα μάθουν στο φροντιστήριο.

Ευθύνη γι’ αυτά που γίνονται σήμερα έχουν και οι οικογένειες, φταίνε οι συνθήκες ζωής. Φταίνε τα διαζύγια, φταίει η έκλυση των ηθών, φταίει και η τηλεόραση, όπου πλέον το πορνό και το σεξ είναι ελεύθερα και αποτελεί υποκρισία το σηματάκι πάνω δεξιά στην οθόνη ότι «προσοχή, χρειάζεται η… γονική συναίνεση» ή είναι ακατάλληλο για τα παιδιά. Εδώ μετά τα μεσάνυχτα σχεδόν όλα τα κανάλια έχουν σκληρό πορνό, και εφημερίδες της Κυριακής κυκλοφορούν με DVD πορνό και κανένας Εισαγγελέας δεν ασχολείται…

Βία, αίμα και σεξ προσφέρει η τηλεόραση. Τι να δουν τα παιδιά; Ποιες εκπομπές να τα κρατήσουν; Με τι να προβληματισθούν; Τα πρωινάδικα έχουν δυστυχία και δάκρυα, μετά… μαγείρεμα, στη συνέχεια κουτσομπολιά, το μεσημέρι τσακωμοί οικογενειών, το απόγευμα μοίρασμα χρημάτων και το βράδυ ό,τι ακραίο φέρνει νούμερα…

Να μιλήσουμε για περιοδικά; Να αγοράσει ποιο ο νέος; Το περιοδικό που διδάσκει πώς να κάνεις μαλ…..; Το FREE του Λαμπράκη με σκληρό γυμνό; Και το κοριτσάκι γιατί να μην έχει όραμα να πάει στα καλλιστεία 16 χρονών, να μπει στη χάι σοσάετι, να ζήσει στη χλιδή και στον πλούτο και ας είναι όλα βουτηγμένα στη διαφθορά και στο πληρωμένο σεξ…

Αφήνουμε τελευταία την Εκκλησία. Έχει κι αυτή ευθύνη. Γιατί δεν μπόρεσε να πλησιάσει τα παιδιά. Έχει μείνει σε γλώσσα που δεν πείθει. Δεν βρέθηκε κοντά τους, να τους πει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα από τον χαβαλέ και το σεξ που ομορφαίνουν τη ζωή. Δεν εκσυγχρονίσθηκε… Έχει πολλή δουλειά να κάνει ο Μακαριώτατος… Δεν δικαιούται κανείς μας να κλαίει… Γιατί εμείς τα γκρεμίσαμε όλα. Και το νέο που φέραμε είναι η Αμάρυνθος.

Αυτοκτονούμε… Τον χορό σέρνουν οι καθηγητές. Από εμάς εξαρτάται να οδηγήσει σε μια ανατροπή της εκτρωματικής κοινωνίας που δημιουργήσαμε. Γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να καταγραφούμε ως τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορρα.

ΥΓ.: Φυσικά και δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα περί ρατσισμού… Πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ξένοι ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα και ευημερούν… Μακάρι να ‘χαν όλοι οι μετανάστες στις άλλες χώρες τη μεταχείριση που απολαμβάνουν εδώ. Άλλωστε οι Έλληνες που πήγαν στη Γερμανία ζουν και μπορούν να πουν τι τράβηξαν εκεί… Όχι λοιπόν ρατσιστές εμείς. Όσο κι αν το θέλουν κάποιοι τηλεεισαγγελείς για να πουλάνε προοδευτισμό και να κρεμάνε στην αγχόνη τη χώρα τους…


Σχολιάστε εδώ