Ανακαλύφθηκε «μαύρη τρύπα» 7-8 εκατ. ευρώ στον «Ελ. Τύπο»;

Η πρώτη επίσημη καταγγελία πάντως για τη νέα ιδιοκτησία του «Ελεύθερου Τύπου» έγινε και προέρχεται από την ΕΠΗΕΑ, η οποία κάνει ήδη λόγο για «κλίμα φοβίας και ανασφάλειας, το οποίο δημιουργείται από την πρόθεση της εργοδοσίας για νέες απολύσεις». Το θέμα θα τεθεί και στο Διασωματειακό, ενώ η Ένωση Συντακτών έχει ήδη ειδοποιηθεί και αναμένεται να κάνει παρέμβαση. Στο δημοσιογραφικό τμήμα επίσης άρχισαν οι εντάσεις, καθώς εκδηλώνονται από τη νέα διεύθυνση απαιτήσεις, χωρίς ωστόσο να έχουν αντιμετωπιστεί τα σοβαρά προβλήματα είτε στις υποδομές της εφημερίδας είτε σε ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να επιβάλλονται εξαντλητικά ωράρια σε κάποια τμήματα. Και αν προκύπτουν αντιδράσεις, ακούγονται και απειλές για απολύσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συζητείται το σενάριο της απομάκρυνσης 250 ατόμων συνολικά, όταν όλο το προσωπικό του «Ελεύθερου Τύπου» είναι 305 άτομα! Τον πρώτο λόγο στις κινήσεις της νέας ιδιοκτησίας στον εκδοτικό κλάδο έχει ο σύμβουλος της Γιάννας Αγγελοπούλου, Λευτέρης Κουσούλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα διοίκηση προβληματίζεται έντονα για τη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της εταιρείας που ήδη ακούγεται -χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο- ότι πλησιάζει τα 7 με 8 εκατομμύρια ευρώ. Οι κινήσεις αυτές δημιουργούν προβληματισμό, σε συνδυασμό μάλιστα με την έλευση ολοένα και περισσοτέρων «στελεχών», χωρίς να ξεκαθαρίζει το τοπίο ποιος έχει την ευθύνη και λαμβάνει τις αποφάσεις και όλα αυτά επιφέρουν αναστατώσεις. Στο μεταξύ, ως αρθρογράφος προστίθεται στο δυναμικό του «Ελεύθερου Τύπου» ο Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, ενώ έντονα ακούγεται πως θα ενταχθεί στην εφημερίδα και ο Κώστας Βερνίκος, αλλά και οι Ν. Ευαγγελάτος και Μ. Καψής.

Στην εφημερίδα άρχισαν οι φήμες ότι θα ζητηθεί «αποκλειστική απασχόληση» από τους συντάκτες, αν και, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», αυτό ήταν ένα σενάριο που συζητήθηκε μεταξύ της Γιάννας Αγγελοπούλου και των συμβούλων της και απορρίφθηκε. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τη διεύθυνση να καλεί δημοσιογράφους και να τους θέτει το ζήτημα της παράλληλης εργασίας. Η πληροφορία είναι ότι εξετάζεται η λύση της εθελούσιας εξόδου χωρίς κίνητρα παρά μόνο τη νόμιμη αποζημίωση για όσους διαθέτουν περισσότερες από δύο δουλειές.


Σχολιάστε εδώ