XΡΗΜΑτιστήριο

→ Προσοχή στη νέα τραπεζική μόδα των στεγαστικών δανείων σε ξένο νόμισμα, καθώς οι κίνδυνοι αφορούν τόσο την αποκλειστική τους διάθεση με κυμαινόμενο επιτόκιο όσο και τη μεταβλητότητα της συναλλαγματικής τους ισοτιμίας.

→ Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων προχώρησε η ΕΛΤΕ, καθώς οι εγχώριες επιχειρήσεις ή πράγματι δεν γνωρίζουν ή απλώς κοροϊδεύουν!

→ Πώς αλλάζουν οι καιροί… Η κρατικά εποπτευόμενη ATEbank, προστατεύοντας για μία ακόμη φορά τα συμφέροντα των μετόχων της, προχώρησε στη μεταφορά των λογαριασμών της εταιρείας Λεβεντάκης σε οριστική καθυστέρηση.

→ Αυτοί που τις έστησαν και θριαμβολογούσαν έρχονται τώρα να τις ξεπουλήσουν και να κινδυνολογήσουν! Η πώληση συμμετοχών και θυγατρικών, ανεξαρτήτως τιμήματος, με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας πρέπει να προβληματίσει πολλούς από τους ανευθυνοϋπεύθυνους των τραπεζών.

→ Για ποια «άσπρη τρύπα» μάς μιλούσατε, κ. Αλογοσκούφη; Μήπως γι’ αυτήν που «μαύρισε» με τον πρώτο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας; Ποιος ευθύνεται για την αύξηση του δημόσιου ελλείμματος και για τον εμπαιγμό μας;

→ Άντε πάλι με το σίριαλ της επιλογής του ξένου συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει να χαράξει τη στρατηγική-περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα της ΕΧΑΕ! Πόσοι από τους βασικούς της μετόχους, τράπεζες, συνεργάζονται ήδη με τους υποψηφίους συμβούλους;

→ Αφού δεν μπορούν να αυξήσουν και πάλι τις αντικειμενικές τιμές στα εντός σχεδίου ακίνητα, στρέφονται σε αυτές των εκτός, οι οποίες σε βάθος τριετίας θα αγγίξουν το 90%. Και όλα αυτά όταν το υπόλοιπο στεγαστικών δανείων στο τέλος Ιουλίου κατέγραψε αύξηση περίπου 15%.

→ Μπορεί η ανάλυση της P&K να μην καλύπτει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, δεν παύει όμως να παρέχει συστάσεις «overweight» ή «equalweight» για άλλα πιστωτικά ιδρύματα που τυγχάνει να συμφωνούν με τα συμφέροντα της «μαμάς» της, έτσι δεν είναι;

→ Για να δούμε, το ενδιαφέρον της Alpha Bank για την εξαγορά της Komercijalna Banka είναι πραγματικό και θα μετουσιωθεί τελικά σε μη δεσμευτική προσφορά; Κακά τα ψέματα, η μέχρι πρότινος πανίσχυρη τράπεζα είχε γίνει ουραγός των τραπεζικών εξελίξεων, εξ ου και η έντονη παραφιλολογία.

→ Αυτό και αν είναι οξύμωρο! Μία από τις χώρες με το υψηλότερο χρέος στην ευρωζώνη, όπως είναι η Ελλάδα, θα δανειστεί το 2007 περίπου 10% περισσότερα από φέτος.

→ Κάτι πρέπει να γίνει με τις καταγγελίες του πρώην προέδρου της Λαϊκής για δωροδοκία από τον αντιπρόεδρο της Marfin! Δεν είναι δυνατόν στελέχη αυτού του βεληνεκούς να εκτοξεύουν τέτοιες κατηγορίες, για θέματα που αφορούν και μικρομετόχους, χωρίς κανένας από τους εισαγγελείς να παρεμβαίνει έστω και αυτεπάγγελτα. Μέσα στο ήδη αρνητικό ελληνοκυπριακό κλίμα ήρθε να προστεθεί και η επίθεση φιλίας από την Ασπίδα στην Universal Bank, με ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο της επαναξιολόγησης της δημόσιας πρότασης.

→ Μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζικών κερδών προερχόταν από χρηματιστηριακές συναλλαγές, ενώ στις μέρες μας από αμιγώς τραπεζικές εργασίες και τόκους.

→ Εδώ δεν μπορεί το κράτος και οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα μπορέσουν από μόνοι τους οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης; Περί έργων ΣΔΙΤ ο λόγος!

→ Σε ποια στοιχεία αναφέρονται, όλοι αυτοί που μιλούν με ποσοστά, για την αύξηση των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στη Σοφοκλέους; Μήπως σε αυτά του ΚΑΑ, τα οποία δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων;

→ Η προσπάθεια σύνδεσης των αμοιβών με την πορεία της μετοχής τής εκάστοτε εταιρείας στο χρηματιστήριο αποτελεί παγίδα τόσο για τους εργαζομένους όσο και για την ίδια την επιχείρηση.


Σχολιάστε εδώ