«Φαγωμάρα» και προβληματισμός στα δύο… στρατόπεδα

Συγκεκριμένα από το στρατόπεδο Αγραπίδη ένσταση έχουν υποβάλει η Πασχαλίνα Καλαγιά που αποδεικνύει ότι δεν καταμετρήθηκαν 200 περίπου δικοί της σταυροί και άρα περνάει δεύτερη μπροστά από την Αλυγιζάκη, ο Τάσος Μητρόπουλος, που είναι δέκατος, και ο Τ. Καλογερόγιαννης, που είναι ενδέκατος.

Υπάρχει, βέβαια, πάντα το ενδεχόμενο να μη μετάσχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού Χρήστος Αγραπίδης, σε περίπτωση που θελήσει να αποχωρήσει από τα κοινά και να πάρει τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο ο Τάσος Μητρόπουλος, με βάση τη σειρά που ισχύει τώρα και εφόσον δεν αλλάξει στο Εκλογοδικείο.

Όσον αφορά τους εκλεγέντες συμβούλους, είναι άγνωστο τι θα κάνουν στο νέο ΔΣ από τη στιγμή που δεν θα είναι μαζί τους ο Αγραπίδης. Κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν διευκρινίσει αν θα επιδιώξουν να έχουν κάποιον επικεφαλής ή αν θα τραβήξει ο καθένας μοναχική πορεία. Πάντως ένας μίνιμουμ συντονισμός χρειάζεται, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο εύκολα για τον Φασούλα.

Σε ό,τι αφορά τον ψηλό, ακόμα δεν έχει «ανοίξει τα χαρτιά του», αλλά οι κινήσεις του δείχνουν ότι θέλει να δουλέψει μόνος του και να είναι αυτός ο «κυρίαρχος» του παιχνιδιού, χωρίς υποδείξεις και παρεμβάσεις. Ενδεικτική η περίπτωση της επίσκεψής του στον δήμο την περασμένη εβδομάδα, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χ. Αγραπίδη και ενημερώθηκε για την κατάσταση του δήμου.

Στη συνάντηση αυτή ο Φασούλας πήγε μόνος του, χωρίς να συνοδεύεται από κανέναν σύμβουλο, παρ’ ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζεται ο νέος δήμαρχος να πλαισιώνεται από επιτελείς του. Η ενέργεια αυτή προβλημάτισε συμβούλους της παράταξής του, οι οποίοι θα περίμεναν να αρχίσει να τους… βάζει στο παιχνίδι. Άλλωστε κάποιοι νεοεκλεγέντες σύμβουλοί του, που έχουν σχέσεις με κέντρα που δεν ελέγχει ο ψηλός, θεωρούν τους εαυτούς τους από τώρα «κομμένους» από το μερίδιο της εξουσίας που τους αναλογεί.

Βέβαια αυτά είναι εικασίες και μπορεί ο Π. Φασούλας να κάνει στο τέλος την έκπληξη και να αποδειχθεί η τακτική του ιδανική για τη διοίκηση του δήμου, κάτι που το εύχονται όλοι στον Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ