Στης Σοφοκλέους τα παιχνίδια

Απλώς αντιγράφει ή σωστότερα επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις… παραινέσεις πολλών χρηματιστών, τα όσα συγκαλυμμένα γράφουν οι ειδικοί των ξένων οίκων στις τελευταίες εκθέσεις τους, και κυρίως όσα «βλέπουν» οι εγχώριοι διαχειριστές, οι οποίοι ποντάρουν σε έντονη κινητικότητα πολλών τίτλων της Περιφέρειας -και πάντως όχι της λεγόμενης πρώτης γραμμής- για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις εκτιμήσεις αυτές είναι μια άλλη συζήτηση. Σε εκείνο που δεν μπορείτε παρά να συμφωνήσετε είναι πως στην πραγματικότητα οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν στο προσεχές διάστημα τη ρότα της Σοφοκλέους είναι τα αποτελέσματα 9μήνου, η πορεία των ξένων αγορών και δευτερευόντως οι όποιες -τυχόν- εκπλήξεις μας περιμένουν σε επιχειρηματικό επίπεδο. Και με βάση αυτούς ακριβώς τους παράγοντες η αισιοδοξία δεν κρύβεται πλέον στις τάξεις των παροικούντων την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Αισιοδοξία που εστιάζεται στην πρόβλεψη πως τα αποτελέσματα θα είναι θετικότατα (ιδίως για τις τράπεζες), στην προσδοκία πως ο Dow Jones θα συνεχίσει την τρελή πορεία του και θα τραβάει μαζί του τις ευρωαγορές και στη ευχή οι Έλληνες επιχειρηματίες να κρύβουν κι άλλους άσσους στο μανίκι, είτε ανακατεύοντας κι άλλο την τράπουλα με συνεργασίες, συγχωνεύσεις και εξαγορές είτε ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα σε όσους ξένους επενδυτές περιμένουν στη γωνία με τα λεφτά στο χέρι!

Στην πράξη βέβαια τα πράγματα ίσως και να μην είναι τόσο ρόδινα, αλλά το σίγουρο είναι ότι σε επίπεδο ψυχολογίας η Σοφοκλέους έχει κάνει limit up! Τεχνικά πάντως οι «παλαιοί και έμπειροι» περιμένουν τις τράπεζες για να δουν κατά που θα κλίνει η ζυγαριά, λένε όμως πως ένα επίπεδο Γενικού Δείκτη πάνω από τις 4.100 μονάδες σταθερά, κάθε άλλο παρά απίθανο είναι. Και προσέξτε: το «βλέπουν» αυτό το επίπεδο όχι για το εγγύς μέλλον μόνο, αλλά και μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Οψόμεθα…


Σχολιάστε εδώ