Πατρινά Και Άλλα…

+ Αυτό που είδαμε με τον Νικολόπουλο δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που πρόκειται να επακολουθήσει. Ήδη ο Θεόφιλος Βασιλείου μίλησε για τον πατέρα της… ήττας. Και φυσικά δεν εννοούσε άλλον από τον συνάδελφό του βουλευτή. Αλλά και ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης προέβη σε σχετικές δηλώσεις με αποδέκτη τον Νικολόπουλο.

+ Με λίγα λόγια, όλοι έβγαλαν μαχαίρια και ετοιμάζονται να τον… κατακρεουργήσουν. Και ακόμα δεν έχουμε δει την αντίδραση του Παπαδημάτου αλλά και του φίλου του Αϊβαλή.

+ Για όλα λοιπόν φταίει ο Νικολόπουλος! Αλλά δεν έχει μιλήσει ακόμα ο Καραμανλής. Ο Ρουσόπουλος πάντως, όταν ρωτήθηκε, χαμογέλασε και είπε: «Άλλη ερώτηση!». Τι σημαίνει αυτό; Θα του πει σε άλλον χρόνο ο πρόεδρος; Μήπως σημαίνει «αφήστε τον κόσμο να του δείξει τον δρόμο της εξόδου από την πολιτική;».

+ Αλλά, εδώ που τα λέμε, όλα αυτά τα στελέχη, που σήμερα ουρλιάζουν και ζητάνε το κεφάλι του βουλευτή στο πιάτο, είναι αυτοί που πριν από μερικά χρόνια ήθελαν να «στραγγαλίσουν» την υποψηφιότητα Φλωράτου.

+ Η εταιρεία δημοσκοπήσεων του Λουλούδη έβγαλε συμπέρασμα ότι η διαφορά ανάμεσα σε Φούρα και Φλωράτο ήταν τέτοια που η ιστορία του Νικολόπουλου δεν ήταν καθοριστικού χαρακτήρα. Και έχοντας αυτό σαν όπλο, ο βουλευτής ετοιμάζεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα.

+ Με λίγα λόγια, ο Κατσικόπουλος και πολύ περισσότερο ο Φούρας θα απολαύσουν τη… βασιλεία τους χωρίς οχλήσεις και παρατράγουδα. Γιατί, όπως λένε οι γνωρίζοντες, δεν υπάρχει πλέον κανένας να τους κάνει αντιπολίτευση. Ο Φλωράτος θα πάει στο σπίτι του να περάσει με ηρεμία τον χρόνο του και ο Βασιλείου θα επιστρέψει στη Βουλή, αφού είναι και βουλευτής.

+ Με έντονα αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου ο 73χρονος πατέρας της Νατάσας Ράγιου. Το πρόβλημα ανέκυψε το βράδυ του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών και ενώ ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η γνωστή δημοσιογράφος και δημοτική σύμβουλος είναι συνεχώς στο προσκέφαλό του. Περαστικά!

+ Χρήματα ψάχνει εναγωνίως ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Πολιτιστικής, Αλέξης Αλάτσης, προκειμένου να διοργανώσει μια εντυπωσιακή τελετή λήξης για τη διοργάνωση. Όμως ό,τι και να σκέφτεται, το μυαλό του «σκοντάφτει» σε έναν και μόνο παράγοντα: δεν είναι εξασφαλισμένα τα απαιτούμενα κονδύλια με αποτέλεσμα οι καλλιτέχνες που βολιδοσκοπούνται να μη δέχονται να διακινδυνέψουν την αμοιβή τους.

+ Στο πλευρό της μητέρας τους βρέθηκαν οι κόρες του Θάνου Μικρούτσικου. Η Ειρήνη Ιγγλέση, πρώτη σύζυγος του καταξιωμένου πατρινού συνθέτη, πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Η γυναίκα της Πάτρας», η οποία ανέβηκε από την Πολιτιστική στο παλαιό «Πτωχοκομείο». Η Σεσίλ και η Κωνσταντίνα Μικρούτσικου παρακολούθησαν μία από τις παραστάσεις, ενώ πριν από την έναρξη είχαν αποστείλει μία τεράστια ανθοδέσμη στην αγαπημένη τους μητέρα. Παράλληλα όμως με τα δύο κορίτσια την παράσταση παρακολούθησαν και οι σύντροφοί τους: ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς και ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την ερμηνεία της Ειρήνης Ιγγλέση.

+ «Πυρ και μανία» με τον Θάνο Μικρούτσικο είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «Λιθογραφείον» της Πάτρας, Φάνης Δίπλας! Η κόντρα των δύο ανδρών έχει φυσικά σχέση με την Πολιτιστική, αφού ο Θάνος ήταν ως γνωστόν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού. Πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Φ. Δίπλας καταφέρθηκε και πάλι εναντίον της πολιτικής που ακολούθησε ο Θ. Μικρούτσικος απέναντι στα τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα και το «Λιθογραφείον», όσο ήταν στο τιμόνι του «2006».

+ Ξέρετε ποιος φιλοτέχνησε για τον Ανδρέα Φούρα το ακροκέραμο που διακοσμεί το λογότυπο του συνδυασμού του; Ο πατρινός ζωγράφος Γιώργος Μπογδανόπουλος, ο οποίος συνδέεται με σχέσεις φιλίας με τον νέο δήμαρχο Πατρέων.

+ Μια μεγάλη ευκαιρία για να διαφημιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα έχασε η Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2006. Η κόρη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, επρόκειτο να εκθέσει το φωτογραφικό υλικό της σε έκθεση του Οργανισμού, η οποία θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου. Ο λόγος για τη διεθνώς καταξιωμένη εικαστική δημιουργό Άννα Παπούλια που διαπρέπει στη Γερμανία. Η Α. Παπούλια επρόκειτο να εκθέσει έργα της με τη συνάδελφό της Νέλλη Τραγουστή στο Παλαιό Αρσάκειο, στο πλαίσιο της ενότητας «Παιδική τέχνη». Το θέμα θα ήταν «Τα παιδιά της Πάτρας», αλλά η ίδια αποχώρησε ήδη από τον Μάιο, όταν διαπίστωσε ότι καθυστερούσε χαρακτηριστικά η υπογραφή των σχετικών συμβολαίων. Τελικά η έκθεση θα γίνει, αλλά χωρίς τη συμμετοχής της Άννας Παπούλια, η συμμετοχή της οποίας θα έδινε σίγουρα τεράστια προβολή στη διοργάνωση που τόσο τη χρειάζεται…

+ Στο καφέ «Κεντρικό» της πλατείας Γεωργίου διατείνεται ο Θανάσης Μπιλίρης ότι έκλεισε η συμφωνία για την κάθοδο Φούρα στον δήμο Πατρέων. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του βουλευτή δεν παύει να το υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία που πίνει τον καφέ του στο εν λόγω στέκι, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος πρότεινε αυτή τη λύση και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

+ Συλλέκτης σπάνιων βιβλίων, χαρτών και εγγράφων αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε μεγάλη πολιτική παρέα ότι είναι ο Ανδρέας Φούρας! Την «αποκάλυψη» έκανε ο ίδιος ο βουλευτής που μάλιστα βεβαιώνει ότι η συλλογή του δεν είναι μόνο σπάνια αλλά και ιδιαίτερα μεγάλη! Επιπλέον, δεν παύει να την εμπλουτίζει με κάθε ευκαιρία, επιθυμώντας, όπως είπε, κάποια στιγμή να τη δωρίσει στην πόλη.


Σχολιάστε εδώ