Ο Ν. Κλαμαρής σε αργόμισθη θέση στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Ο διορισμός του Ν. Κλαμαρή, γνωστού από προηγούμενα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας, προξένησε αλγεινή εντύπωση στον νομικό κόσμο, δεδομένου ότι όχι μόνο πολυθεσίτης είναι, αλλά και δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη σχέση του με το πρωθυπουργικό γραφείο για τον διορισμό του σε παχυλά αμειβόμενη θέση. Ευθύνη βέβαια γι’ αυτό φέρει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος προσφέρει γην και ύδωρ για να αποκτήσει την εύνοια του Μαξίμου και της Πλατείας Συντάγματος για να διασκεδάσει την ανασφάλειά του, καταρρακώνοντας παράλληλα τη δήθεν ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

Σημειώνουμε ότι το Νομικό Συμβούλιο της Τράπεζας το πλαισιώνουν βαρύγδουπα ονόματα, τα οποία όμως είναι σχεδόν αργόμισθα, γιατί το συμβούλιο αυτό έχει πολύ περιορισμένο ρόλο και αποστολή. Ας μας πει η Τράπεζα της Ελλάδος: τι έχει προσφέρει αυτό το συμβούλιο τα περασμένα χρόνια;

Η σημερινή σύνθεση του Νομικού Συμβουλίου είναι η εξής: Ν. Αλιβιζάτος, Ι. Καράκωστας, Ν. Ρόκας, Ε. Περάκης και Φ. Χριστοδούλου, καθηγητές πανεπιστημίου.


Σχολιάστε εδώ