επί του πιεστηρίου

Εντύπωση μας κάνει ότι ακόμα και κάποιοι καθηγητές και δάσκαλοι βγαίνουν εναντίον των παρελάσεων. Ωραία ιδανικά δίνουν στα παιδιά μας. Και αγάπη προς την πατρίδα.

Καλά πήγε η συνάντηση Καραμανλή-Παπαδόπουλου στη Φινλανδία. Συμφωνημένη είναι η γραμμή. Η Αθήνα θα στηρίξει τις επιλογές του Τάσσου, που, όπως μας πληροφορούν πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, θα το πάει μέχρι τέλους, έστω και αν μείνει μόνος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά τις παγίδες και τα εμπόδια που πάνε να βάλουν οι Αγγλοαμερικανοί. Όπως π.χ. ότι δεν μπορεί κατά τη Νομική Υπηρεσία (!) να μπλοκάρει όλα τα κεφάλαια, με βάση τη δέσμευση της αντιδήλωσης της Τουρκίας. Μόνο το σχετικό με το εμπόριο κεφάλαιο μπορεί να μπλοκάρει. Η Κύπρος όμως είναι αποφασισμένη να μην αφήσει να ανοίξει κανένα κεφάλαιο. Αν υποχωρήσουμε χωρίς συγκεκριμένα ανταλλάγματα δεν θα μας παίρνουν στο εξής στα σοβαρά, λέει ο Πρόεδρος.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, όπως τονίζουν συνεχώς κορυφαίοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Αν κάποιοι απ’ αυτούς τους νεαρούς που… εκτονώνονται βάζοντας φωτιές στα γήπεδα και καταστρέφοντας τα πάντα δεν πάνε φυλακή, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, για να καταλάβουν τι θα πει… βερίκοκο, ηρεμία και τάξη δεν πρόκειται να επανέλθουν στα γήπεδα. Άλλη λύση, δυστυχώς, δεν υπάρχει.

Λάθος η προσπάθεια να περάσει στα κρυφά μια απόφαση υπέρ των βουλευτών, όπως ήταν η συνταξιοδότηση με μειωμένες προϋποθέσεις. Έχουμε ξαναπεί, κυρία πρόεδρε της Βουλής, ότι οι αντιδράσεις θα ήταν ελάχιστες από τη στιγμή που εσείς, μαζί με τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους των κομμάτων, θα λέγατε δημόσια τι παίρνει ο βουλευτής και τι έξοδα και υποχρεώσεις έχει και ποια είναι τα ανάλογα στο εξωτερικό…

Πριν από δύο εβδομάδες αποκάλυψε πρωτοσέλιδα το «Π» ότι υπάρχει έλλειμμα 400.000 αντιγριπικών εμβολίων. Μόλις την εβδομάδα που πέρασε το… ανακάλυψαν οι μεγαλοεφημερίδες. Έτσι για να έχετε τις αποδείξεις ότι διαβάζοντας «ΠΑΡΟΝ» είσθε ενημερωμένοι εβδομάδες πριν από τους άλλους.

Δύο μεγάλοι σταθμοί ανεφοδιασμού και διανομής ήταν ο στόχος συμφερόντων. Ο ένας στα Χανιά, κοντά στη Γαύδο, επετεύχθη… Με τη βοήθεια κάποιων «πράσινων» ψήφων… Ο άλλος ήταν στην Κεφαλονιά… Εκεί τα πράγματα δεν πήγαν καλά…

Φαγώθηκαν, στα γνωστά «παράθυρα», ότι ήταν στημένη η προσφυγή γονέα στα δικαστήρια για την κήρυξη της απεργίας των δασκάλων ως παράνομης και καταχρηστικής. Κι ότι και ο δικαστής ήταν… πιασμένος! Τώρα που ο δικαστής απέρριψε την προσφυγή και δεν απαγόρευσε την απεργία, τι λένε;

Νοσοκομειακοί γιατροί από την Κρήτη έστελναν τους καρκινοπαθείς σε ιδιωτικά κέντρα, έγραφαν την Πέμπτη οι εφημερίδες πρωτοσέλιδα. Πάλι καλά που δεν ανακάλυψαν ότι έφταιγαν οι πολιτικοί… Πάντως, άλλη μια απόδειξη ότι για τη διαφθορά έχουν ευθύνη και οι πολίτες, ανεξάρτητα αν λέγονται γιατροί, καθηγητές, υπάλληλοι της Πολεοδομίας, αστυνομικοί. Αν δεν αντιδράσουμε κι εμείς, η διαφθορά δεν χτυπιέται…

Καινοτομεί ο Βύρων, ο φιλόσοφος υπουργός, όπως τον αποκαλούν συνάδελφοί του. Δεν θέλει αστυνομικούς στις διαδηλώσεις. Και ιδού η σκέψη του, όπως τη διατύπωσε στη γιορτή της «Ημέρας της Αστυνομίας», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο προσφώνησε ως το σύμβολο της εθνικής ενότητας και ως το παράδειγμα της δημοκρατικής συνέπειας:

«Στο αστυνομικό έργο υπάρχει μια πτυχή που “δεν τη θέλουμε”. “Δεν θέλουμε” η διαδήλωση, η ειρηνική διαδήλωση, η συγκέντρωση και η πορεία να είναι αντικείμενο αστυνομικού έργου, κύριε Πρόεδρε. Όχι από ευθυνοφοβία, αλλά διότι θέλουμε και προσβλέπουμε να μπορεί η κοινωνική μας οργάνωση να φτάνει σε τέτοια επίπεδα, ώστε να έχουμε ειρηνικές διαδηλώσεις. Να μη χρειάζεται φύλαξη η διαδήλωση. Όταν το αναλαμβάνουμε το έργο δεν έχει να κάνει με τη διαδήλωση»!

Θα φθάσουμε ποτέ, αγαπητέ Βύρωνα, σ’ αυτό που προσδοκάς;


Σχολιάστε εδώ