Παρελθόν για τον ALPHA ο Μάκης

Και αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνέβη λόγω της επιθυμίας που εξέφρασε η διοίκηση του σταθμού -όπως είχε το δικαίωμα από το συμβόλαιο να πράξει- να πληροφορηθεί το περιεχόμενο της πρώτης εκπομπής που θα έβγαινε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η πρώτη αυτή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου περιελάμβανε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και των οικονομικών του, καθώς και ότι το λογιστήριό του διακινεί «μαύρο χρήμα».

Επίσης θα συνέχιζε τις καταγγελίες του περί Συνασπισμού, ενώ την αιχμή του δόρατος θα αποτελούσε η καταγγελία-κατηγορία που θα εξέπεμπε κατά δύο κορυφαίων πολιτικών της χώρας, οι οποίοι σύμφωνα με την πρώην γραμματέα γνωστού επιχειρηματία, τον επισκέπτονταν συχνά και τους ενίσχυε με μεγάλα οικονομικά ποσά. Και όλες αυτές οι αρκούντως σοβαρές κατηγορίες στηρίζονταν σε αδύναμες κατηγορίες και σε μαρτυρίες ενός μάρτυρα. Και ως γνωστόν «εις μάρτυς, ουδείς μάρτυς». Αν αυτή η εκπομπή έβγαινε στον αέρα, όπως ακριβώς ζητούσε ο Μάκης, θα μπορούσε το ΕΣΡ να επιβάλλει δυσβάσταχτο οικονομικό πρόστιμο και να φτάσει ως και στην αναστολή της αδείας του σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες και από τις δύο πλευρές, η διοίκηση του Alpha, μετά από το εξοντωτικό και άδικο όπως όλοι παραδέχτηκαν πρόστιμο των 500.000 ευρώ που επέβαλε το ΕΣΡ κατά του σταθμού (επειδή ο κ. Τριανταφυλλόπουλος κατήγγειλε ευθαρσώς ότι κάποιος επιχειρηματίας -ανώνυμος- του είπε ότι δίνει χρήματα σε πολιτικούς όλων τω κομμάτων και συμπεριλαμβανομένου και του Συνασπισμού, πλην του ΚΚΕ) ζήτησε από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο να «δέσει» λίγο περισσότερο τα θέματα που είχε να παρουσιάσει και να τα τεκμηριώσει με τρόπο ώστε να μην επισύρουν ποινές, οι οποίες έχουν αρχίσει να γίνονται δυσβάσταχτες για το κανάλι.

Στην αρχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είπε ότι δεν διαφωνεί, αλλά δεν προλάβαινε να κάνει όλη την απαραίτητη διαδικασία εκείνη τη στιγμή και ότι θα το έκανε σε μεταγενέστερες εκπομπές.

Η διοίκηση του σταθμού τότε του ζήτησε να μεταφέρει την πρώτη εκπομπή του μία εβδομάδα αργότερα, ώστε να προλάβει να κάνει ό,τι έπρεπε προκειμένου να διασφαλίσει τα θέματά του, αλλά και την αξιοπιστία του σταθμού.

Από τη στιγμή εκείνη άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θεώρησε ότι λογοκρίνεται, ενώ ο σταθμός προσπαθούσε να του δώσει να καταλάβει ότι είναι εύκολο να βγαίνει ο καθένας και να κάνει τις καταγγελίες του, αλλά αυτός που τελικώς πληρώνει τη «νύφη» είναι ο σταθμός!

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος από τη στιγμή εκείνη θεώρησε ότι η διοίκηση του «τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια». Έτσι άρχισε να διαδίδει από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής ότι διακόπτει τη συνεργασία του με τον Alpha, διότι δήθεν του λογόκριναν τις εκπομπές του!

Όμως όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και δύο χρόνια τώρα έχει το δικαίωμα να βγαίνει στο κανάλι όπου εργάζεται και να λέει ό,τι θέλει, χωρίς λογοκρισία και απαγορεύσεις, απολαύοντας της σκανδαλώδους ευνοϊκής μεταχείρισης του ίδιου του κ. Χατζηνικολάου! Άλλωστε ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ξαναγύρισε στον Alpha, ήταν ακριβώς αυτή η ελευθερία που ζητούσε να λέει ό,τι θέλει χωρίς λογοκρισία, όπως και ο ίδιος έχει ομολογήσει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, και την οποία «ελευθερία» απολάμβανε σε όλες τις εμφανίσεις του, τόσο στα δελτία ειδήσεων όσο και σε άλλες εκπομπές (και μάλιστα το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην πολύωρη εκπομπή για τις εκλογές) γεγονός που γινόταν αντιληπτό όχι μόνον από τους τηλεθεατές, αλλά κυρίως από τους άλλους προσκεκλημένους παραθυροσυνομιλητές του, φέρνοντας πολλές φορές σε δύσκολη θέση τον Νίκο Χατζηνικολάου ως οικοδεσπότη της εκπομπής.

Ωστόσο, πέρα από τον θόρυβο που έχει προκληθεί από το βράδυ της Παρασκευής, υπάρχει και μια άλλη άποψη που κυκλοφορεί και θέλει όλο αυτό το σκηνικό να είναι ένα καλοστημένο διαφημιστικό τρικ του κ. Τριανταφυλλόπουλου, προκειμένου να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης στην πρώτη εκπομπή του, η οποία, όπως είναι αναμενόμενο, θα παρουσιάσει ρεκόρ τηλεθέασης.

Άλλοι πάλι αποδίδουν το όλον θέμα σε έλλειψη καυτών αποκαλύψεων από πλευράς Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Alpha και προσωπικά τους κ. Κοντομηνά και Χατζηνικολάου ως λογοκριτές, αφού είναι νωπές ακόμη στη μνήμη μας οι περυσινές εκπομπές του κ. Τριανταφυλλόπουλος κατά του Σεραφείμ Φυντανίδη και της συζύγου του Βιργινίας, μετά των οποίων η διοίκηση του Alpha διατηρούσε άριστες σχέσεις, οι οποίες πλέον έχουν διαταραχθεί.

Όποια πάντως και αν είναι η τελική έκβαση, μέχρι τη Δευτέρα θα το μάθουμε…


Σχολιάστε εδώ