Η αποχή δεν πονάει…

Δική μας θέση είναι ότι η αποχή δεν είναι λύση. Δεν προσφέρεται ούτε καν για διαμαρτυρία. Είναι η εύκολη διέξοδος, που θα τολμήσουμε να πούμε ότι την επιλέγουν μόνο ανεύθυνα άτομα, που δεν αναλογίζονται ότι, όπως έχουν δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις για την πορεία του τόπου όπου ζούνε.

Η αποχή δεν είναι πράξη αντίστασης.

Ίσως έχει μέσα της το σπέρμα της δειλίας, αλλά και του χαβαλέ, ίσως και μιας κακώς εννοούμενης… ανδραγαθίας!

Η αποχή, αντίθετα, εξυπηρετεί. Για τα κόμματα είναι προτιμότερη από την ψήφο στο αντίπαλο κόμμα. Επομένως, χωρίς να το σκεφθεί, αυτός που καταφεύγει στην αποχή, στηρίζει τα κόμματα με τα οποία διαφωνεί. Πράξη υπεύθυνη είναι η συμμετοχή. Με την ψήφο σου μπορείς να επηρεάσεις τις εξελίξεις. Αρκεί να κάνεις σωστή επιλογή. Μπορείς να τιμωρήσεις το κόμμα σου, ρίχνοντας την ψήφο σου εκεί όπου θα πονέσει περισσότερο.

Συμμετέχοντας έχεις τη δύναμη να αλλάξεις πολλά. Λίγο είναι να φέρνεις άλλο κόμμα στην εξουσία; Με την ψήφο δεν καταργήθηκε η Μοναρχία; Με την ψήφο τους οι Σουηδοί δεν απέτρεψαν το ευρώ, το οποίο εμείς πληρώνουμε χρυσό κάθε μέρα;

Έχουμε δύναμη ψηφίζοντας να φέρουμε το καινούργιο. Με την αποχή δεν πρόκειται να έρθει ποτέ. Αντιθέτως άλλοι θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.


Σχολιάστε εδώ