Γκρίνιες στον ΑΝΤ1

Από και και πέρα άρχισαν οι τριβές και ο χωρισμός σε ομάδες. Προς τα έξω βέβαια βγήκαν οι αντιρρήσεις της Έλλης Στάη, για την υποβάθμισή της, που εύστοχα διείδε κάτι που ερχόταν σε αντίθεση με τις πρόνοιες του συμβολαίου που είχε υπογράψει. Η κόντρα έληξε με την αποχώρησή της, όμως το κλίμα δεν αποκαταστάθηκε. Αντίθετα οξύνθηκε με αλλαγές των… γραφείων των δημοσιογράφων. Δόθηκαν, λένε, τα καλύτερα(!) στον Ευαγγελάτο, μέχρι και του Κώστα Μοσχοβίτη πήραν, ο οποίος αναγκάσθηκε να… μετακομίσει σε γραφείο στο ισόγειο (ολίγον τι θυμίζει τη συμπεριφορά στην «Καθημερινή» έναντι του ιστορικού της στελέχους Στ. Ζούλα), για να στεγασθούν οι συντάκτες που έφερε μαζί του, ενώ τοποθετήθηκαν νέα έπιπλα!

Όλη αυτή η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε οδήγησε πολλούς να μιλούν για «κυριαρχία Ευαγγελάτου στον ΑΝΤ1»!

Όμως κάποια σύννεφα εμφανίστηκαν στην ομάδα του Ευαγγελάτου, όταν είδαν να μην πληρώνονται και όταν ρώτησαν το γιατί, η απάντηση ήταν ότι ο Νίκος έχει πάρει πακέτο όλο το δελτίο!

Συρρικνώνουν το ραδιόφωνο

Στο μεταξύ, βαρύ έγινε το κλίμα και στο ραδιόφωνο, εξαιτίας κάποιων κινήσεων που δίνουν την εικόνα ότι η διοίκηση του ΑΝΤ1 έχει αποφασίσει τη συρρίκνωση του σταθμού.

Ήδη περιορίζονται οι συντάκτες, ενώ σε άλλους γίνονται περικοπές στους μισθούς που άλλοι τις δέχονται, προφανώς γιατί δεν έχουν δεύτερη δουλειά, και άλλοι όχι, και δηλώνουν παραίτηση όπως συνέβη με τον Πάρη Καρβουνόπουλο, που καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Άμυνας.

Να σημειώσουμε ότι η πρόθεση για συρρίκνωση του ραδιοφώνου είχε ξεκινήσει με την απομάκρυνση του Γιάννη Καλαμίτση, παρότι η εκπομπή του σάρωνε.

Μπλακ άουτ στο πρεστίζ και το κύρος του ΑΝΤ1

«Θα πέσουν κεφάλια!». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση στο μπλακ άουτ του ΑΝΤΕΝΝΑ την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων την περασμένη Τετάρτη. Και έπεσαν. Ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών κ. Δάλλας υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή χωρίς πολλές συζητήσεις. Ο πανικός στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Μαρούσι ήταν σαρωτικός, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να βγει στον αέρα η εικόνα του καναλιού. Πριν από το δελτίο ειδήσεων έπεσε μαύρο για αρκετά λεπτά της ώρας και μετά για είκοσι λεπτά, τεράστιος τηλεοπτικός χρόνος, μεταδίδονταν μόνο τρέιλερ. Το δελτίο με τον Νίκο Ευαγγελάτο βγήκε με μία μόνο κάμερα, ενώ δεν μπορούσαν να γίνουν συνδέσεις, ούτε και να παίξουν τα βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κανάλι έφθασε ο Θόδωρης Κυριακού, ενώ πανικόβλητοι τεχνικοί προσπαθούσαν να διορθώσουν το σφάλμα. Δεν επρόκειτο όμως μόνο για ένα λάθος, καθώς στην ουσία κάηκε ο εγκέφαλος στη μείξη εικόνας, ένα σοβαρότατο τεχνικό πρόβλημα που χρειαζόταν πολύ χρόνο για να επιδιορθωθεί. Το δελτίο βγήκε μόνο για μισή ώρα, με ορισμένα μόνο βίντεο, χωρίς παράθυρα, συνδέσεις και σουπεράκια. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ με αποτέλεσμα να βγουν στον αέρα οι «Αποδείξεις». Το γεγονός ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον ΑΝΤ1. Πολλοί λένε πως αιτία για το μπλακ άουτ είναι τα παλιά μηχανήματα του καναλιού. Το βέβαιο είναι ότι από την αρχή της σεζόν το κανάλι δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Οι σειρές στη ζώνη «prime time» δεν μπορούν να ανέβουν και παρουσιάζουν χαμηλά νούμερα για τη θέση που είχε συνηθίσει το κανάλι, οι ειδήσεις μετά την έξοδο της Έλλης Στάη παραμένουν καθηλωμένες στο 17% και οι παρεμβάσεις δεν πιάνουν τόπο. Γενικά το κανάλι έχει πρόβλημα ακόμη και στα διαφημιστικά του έσοδα, καθώς η μεγάλη αύξηση του περασμένου Σεπτεμβρίου συνολικά για την τηλεόραση δεν βοήθησε τον ΑΝΤ1 αλλά το Star! Όλες αυτές οι εξελίξεις δείχνουν πως πολύ σύντομα θα ληφθούν ριζικές αποφάσεις.


Σχολιάστε εδώ