Στο στόχαστρο επενδυτών η «Καθημερινή»

Κι αυτό φαίνεται και στη φωτογραφία με τη μεγάλη άνεση που κάθεται στον καναπέ, δίπλα στον Αριστείδη Αλαφούζο… και δείχνει σαν να είναι στο σπίτι της… Και όλοι την κοιτάζουν περίπου σαν το μεγάλο… αφεντικό…

Eπαφές με την ιδιοκτησία της «Καθημερινής» έκαναν το τελευταίο διάστημα ξένοι και έλληνες επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα του Νέου Φαλήρου χτύπησε η Waz, η οποία ψάχνεται να επενδύσει στην Ελλάδα.

Παράλληλα όμως εκδηλώθηκε ενδιαφέρον κι από έλληνες επενδυτές, οι οποίοι ερμήνευσαν από τη δική τους οπτική γωνία τις αλλαγές που επιχειρεί το εκδοτικό συγκρότημα, ζητώντας μειοψηφική συμμετοχή. Οι προτάσεις φαίνεται να αιφνιδίασαν την ιδιοκτησία, η οποία φέρεται ότι απάντησε αρνητικά. Θεωρείται όμως πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Το κλίμα στην εφημερίδα εξακολουθεί να είναι βαρύ, αλλά όλο και περισσότερο αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρωταγωνιστές των αλλαγών. Έτσι, μετά τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στο προηγούμενο κυριακάτικο φύλλο (μετά και τις δύο συναντήσεις με τον Καραμανλή) ακολούθησε η επίσκεψη του Γιώργου Αλογοσκούφη την περασμένη Δευτέρα και αφού προηγήθηκαν οι επικρίσεις για το πρόσωπο του Νίκου Νικολάου.

Συμπτωματικά όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί οι διαψεύσεις περί εμπλοκής του στις αλλαγές και προς το Μέγαρο Μαξίμου (το οποίο βέβαια δεν είναι γνωστό αν ήξερε για την επίσκεψη) και προς τον Τύπο με διοχετεύσεις.

Εσωτερικά τα στελέχη της εφημερίδας προσπαθούν να πείσουν πως δεν συμβαίνει τίποτα και ότι όσα καταμαρτυρούνται είναι μυθεύματα των εφημερίδων. Ανώτατο στέλεχος της «Καθημερινής» χαρακτήρισε την περασμένη Δευτέρα σοβαρή την εφημερίδα, προφανώς με την ίδια αξιοπιστία που μιλούσε προ τριετίας για τα «μονοπύθμενα».. Το βέβαιο είναι πως τα μηνύματα για την αρνητική επίδραση ορισμένων προσώπων, για κάποια «περίεργα» δημοσιεύματα που πέρασαν στην εφημερίδα, ελήφθησαν από την ιδιοκτησία, η οποία όμως δεν έχει αποφασίσει σχετικά με τις τελευταίες κινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα η πορεία του κυριακάτικου φύλλου είναι πτωτική, αλλά αυτό μπορεί να αποδοθεί στην επιλογή μη ενδιαφέροντος DVD.


Σχολιάστε εδώ