Σινικό τείχος στις ΗΠΑ… για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης

Οι ΗΠΑ, χώρα μεταναστών από καταβολής, αξιοποίησε ένα σταθερό και ελεγχόμενο ρεύμα μεταναστών για να συντηρεί και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της και τον δυναμισμό της κοινωνίας της. Ορίστε, όμως, που ούτε η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου και αρχιερέας της παγκοσμιοποίησης δεν μπορεί να αντέξει τα κύματα της λαθρομετανάστευσης, που δημιούργησαν τεράστιο εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα και διχασμό στην κοινωνία. Η μεγάλη αυτή χώρα μεταναστών έφτασε στο ακραίο μέτρο της οικοδομήσεως ενός σινικού τείχους μήκους 1.200 χλμ. για να ελέγξει το ολοένα ογκούμενο κύμα της λαθρομεταναστεύσεως. Τα μηνύματα είναι τα ίδια και από άλλα μέρα του κόσμου. Η πάμπτωχη ακόμη, έστω και αναδυόμενη ως νέα οικονομική δύναμη, Ινδία, αποφάσισε πέρσι να οικοδομήσει ένα αυτοσχέδιο τείχος, υπερδιπλάσιου μήκους για να ελέγξει τη λαθρομετανάστευση από το Μπαγκλαντές, που συνδέεται και με θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ευρωπαϊκή Σύνοδος για τον έλεγχο της λαθρομετανάνστευσης

Πριν από λίγες μέρες έγινε στην Πορτογαλία σύνοδος των αρμοδίων υπουργών της ΕΕ για τη συζήτηση μέτρων για τον έλεγχο της λαθρομεταναστεύσεως. Η σύνοδος υπεκινήθη κατά πρώτο λόγο από την Ισπανία, που σήμερα πρωτοστατεί στη λήψη αυστηρών μέτρων, μετά την πλήρη εμπειρία που δοκίμασε ως συνέπεια της νομιμοποίησης 600.000 λαθρομεταναστών. Σε κοινή επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οκτώ ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ αυτών της Κύπρου και της Ελλάδας, ζήτησαν να συζητήσει επειγόντως η επιτροπή του δουλεμπορίου και της λαθρομεταναστεύσεως και να αναπτυχθούν ευρωπαϊκά μέσα για τον έλεγχό της. Η Ισπανία προτίθεται να εγείρει το θέμα ως θέμα προτεραιότητας στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Η υπογραφή από τον έλληνα πρωθυπουργό της κοινής επιστολής προς την ΕΕ είναι το πρώτο δείγμα από την επίσημη ελληνική πλευρά ότι επιτέλους αρχίζει να λαμβάνει υπ’ όψιν τις προφανείς συνέπειες αυτού του φαινομένου. Μια δεύτερη θετική ένδειξη είναι η επαναπροώθηση, με εντολή του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κ. Πολύδωρα, πίσω στην Τουρκία ομάδας λαθρομεταναστών που έρχονταν απ’ αυτήν. Η Άγκυρα προσπάθησε με απίστευτο θράσος και στρεψοδικία να δημιουργήσει διεθνή θόρυβο σε βάρος της Ελλάδας ότι «κακομεταχειρίζεται τους λαθρομετανάστες».

Οι ενδείξεις αυτές δεν είναι όμως αρκετές για να πείσουν ότι άρχισε επιτέλους να αφυπνίζεται η πολιτική ηγεσία και να εκτιμά τις πραγματικά γεωπολιτικές διαστάσεις που έχει πάρει αυτό το πρόβλημα στη χώρα, με την πολιτική μιας απίστευτης ανοχής και με ιδεολογήματα περί «πολυπολιτισμικής κοινωνίας» και μεταλλάξεως της Ελλάδας σε «πολυπολιτισμικό» δήθεν κράτος.

Η Ελλάδα, στη θέση που βρίσκεται και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν έχει την πολυτέλεια να πρωτοστατεί σε πολιτικές της παγκοσμιοποίησης και να καταντά ξέφραγο αμπέλι. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν φαίνεται να έχει πάρει κανένα ακόμη μήνυμα. Συνεχίζει την ίδια πολιτική και προσθέτει συνεχώς νέες εκπτώσεις για τη νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών και για την απόδοση σ’ αυτούς του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, που ανοίγει τον δρόμο για τη μετάκληση και της οικογένειας του λαθρομετανάστη και τον «νόμιμο» πολλαπλασιασμό του αριθμού των λαθρομεταναστών. Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Φράνκο Φρατίνι προχώρησε στη σύσταση ευρωπαϊκού μηχανισμού για την ανταλλαγή πληροφοριών και τον συντονισμό των πολιτικών μεταξύ των χωρών-μελών. Ας πάρει το μήνυμα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος ότι η χώρα, όπως και η άλλη Ευρώπη, δεν αντέχει την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και την εκ των υστέρων νομιμοποίησή της. Ας πάρει επίσης υπ’ όψιν ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να μεταλλάξει τον πληθυσμό της χώρας και να αλλοτριώσει τον ελληνικό λαό.


Σχολιάστε εδώ