Οπερέτα η κυβέρνηση!

Υπουργοί κατά νομάρχη που ανήκει στη ΝΔ μέσω ξανά επίσημων ανακοινώσεων (Σουφλιάς κατά Ψωμιάδη) και τούμπαλιν!

Στη μέση αυτής της εικόνας, οπερέτας, σήψης, διάλυσης, παρακμής, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, η δήλωση του οποίου δεν έχει προηγούμενο για κορυφαίο υπουργό και με τόση πείρα. Και επιπλέον έκοβε γέφυρες και ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά στην κυβέρνηση. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σιγάλας διάβασε την εξής δήλωση στο δελτίο του ALPHA, που άφησε άφωνους τον Νίκο Χατζηνικολάου και τους άλλους δημοσιογράφους, αλλά και τους τηλεθεατές που έβλεπαν το κανάλι: «Ο κ. Σουφλιάς δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Μεϊμαράκη στον ολισθηρό δρόμο που επέλεξε»! Και… στο περιθώριο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα και όλα να βαίνουν καλώς (!), αυτός που πρώτος θα έπρεπε να βάλει χαλινάρι στην ασυδοσία ορισμένων, ο πρωθυπουργός, ο (υποτίθεται) «διευθυντής της ορχήστρας» Κώστας Καραμανλής.

Είναι δυνατόν, κύριε πρωθυπουργέ, να σφάζονται υπουργοί σας μέσω επίσημων ανακοινώσεων (!) και σεις να μην υπάρχετε πουθενά; Διανοείστε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο επί Ανδρέα (τον οποίο, όπως λέτε, θαυμάζατε για την πολιτική του πρακτική) και θα… έμενε τίποτα όρθιο; Εδώ για μικρότερο παράπτωμα απέλυσε εν πτήσει τον μακαρίτη Α. Φωτήλα. Εσείς; Αλήθεια, σας έχουν μεταφέρει τι λέει ο λαός, ακόμα και όσοι πίστεψαν και πιστεύουν σε σας (κυρίως μάλιστα αυτοί) ή σας έχουν κλείσει ορισμένοι σύμβουλοί σας σε γυάλινο πύργο;

Σε κάθε περίπτωση, η περίπτωση Σουφλιά αρχίζει να εξελίσσεται σε γάγγραινα για την κυβέρνηση και για τον Καραμανλή προσωπικά. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μας έλεγε ιστορικό στέλεχος της παράταξης. «Είναι πλέον καταστροφικός ο Σουφλιάς», μας τόνισε χωρίς περιστροφές. Ενώ γνωστός υπουργός μάς επεσήμανε: • Ο Σουφλιάς δεν έχει καλή σχέση με κανέναν σχεδόν άλλον υπουργό και σε όλους δημιουργεί προβλήματα! Δεν διστάζει ακόμα και να λειτουργεί εκτός ορίων και πάσης λογικής προκειμένου να… μη θιχτεί το (όπως ο ίδιος το βλέπει…) προφίλ του, όπως έκανε τώρα με τον Μεϊμαράκη, τον Ψωμιάδη και πάει λέγοντας… Θέλει σε κάθε περίπτωση να τα έχει καλά με το ΠΑΣΟΚ, αποβλέποντας προφανώς στη… θέση του Προέδρου το 2010! Επίσης όλοι οι «νταβατζήδες», όλοι οι διαπλεκόμενοι περιέργως τον στηρίζουν, την ίδια στιγμή που χτυπάνε αλύπητα την κυβέρνηση και συγκεκριμένους άλλους υπουργούς. Ε, ο ίδιος έχει ασυλία. Και αυτό μπορεί να εξηγηθεί αποκλειστικά απ’ τις διαρροές που είχε κάνει την περίοδο του «βασικού μετόχου» ότι είναι κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας; Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Αν ο Καραμανλής δεν δείξει ότι κυβερνά, τότε το έχει χάσει το παιχνίδι. Οι εικόνες των προηγούμενων ημερών με τον πρωθυπουργό απόντα και θεατή τον έχουν πλήξει τον Καραμανλή. Εκτός αν συμβεί αυτό που μας έλεγε άλλος υπουργός, ότι δηλαδή «ο Καραμανλής μαζεύει και έρχεται η στιγμή της έκρηξης». Μόνο που αν αυτή η στιγμή αργήσει κι άλλο, τότε το παιχνίδι θα είναι χωρίς επιστροφή, θα έχει χαθεί!


Σχολιάστε εδώ