Κερδίζει τις εκλογές στο Περιστέρι από την πρώτη Κυριακή ο Ανδρέας Παχατουρίδης

Ένα ιδιαίτερο ξεχωριστό καθαρά αυτοδιοικητικό παράδειγμα είναι ο ανεξάρτητος δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, που δεν διστάζει να λέει στις ομιλίες και συνεντεύξεις του «Όλα Για Την Πόλη», σημειώνοντας ότι «αν κάποιοι θέλουν δήμαρχο κομματάρχη, αλλού πρέπει να τον ψάξουν».

Όλες οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις -πέντε μέχρι σήμερα από διαφορετικές εταιρείες- δείχνουν ότι κερδίζει τις εκλογές από την 1η Κυριακή. Οι πάντες άλλωστε διαπιστώνουν ότι το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι είναι τεράστιο και σημαντικό.

Κεντρικό σύνθημα του αυτοδιοικητικού δημάρχου προς την περιστεριώτικη κοινωνία είναι «Εμείς έργο παράγουμε». Και φυσικά λέει το αυτονόητο -όταν άλλοι κρύβονται πίσω από το χρίσμα- ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, η γειτονιά και τα προβλήματά της δεν έχουν ανάγκη από κόμματα και χρώματα, δεν έχουν ανάγκη από κομματικές προσταγές και εξαρτήσεις.

Ο κόσμος θέλει να ξέρει αύριο τι θα του συμβεί. Και «Με την Κοινωνία Μπροστά» και με τους ανθρώπους της, ξέρει πολύ καλά ότι κάθε μέρα η πόλη όλο και καλύτερη θα γίνεται, επισημαίνει ο κ. Παχατουρίδης.

Στην πρώτη τετραετία, ο δήμαρχος έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο, όπως το νέο δημαρχείο, τους σταθμούς Μετρό, το θέατρο «Πολιτών», τα 8 νέα σχολικά συγκροτήματα, τις 27 καινούργιες πλατείες, τις 58 ανακαινισμένες παιδικές χαρές, τα 3 νέα κλειστά στάδια, τα 7 σύγχρονα γήπεδα, τη νέα σάλα ενόργανης γυμναστικής, το ανακαινισμένο ωδείο, τη δημιουργία σχολών χορού, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, τους νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς, το βάψιμο των 920 διαμερισμάτων στις προσφυγικές πολυκατοικίες, τις κοινωνικές παροχές στους άπορους και τους πολύτεκνους κ.ά.

Όσον αφορά τη νέα τετραετία 2007 – 2010, ο κ. Παχατουρίδης προγραμματίζει την άμεση βελτίωση του κυκλοφοριακού. Αν και για κάποια έργα είναι υπεύθυνο το κράτος, θα διεκδικήσει την άμεση χρηματοδότησή τους, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και ακόμη:

– Ολοκλήρωση του προγράμματος ταχείας, άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών από τις δημοτικές υπηρεσίες, με βάση το νέο δημαρχείο, το οποίο έχει ειδικά σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και για να αισθάνονται οι πολίτες ότι εκεί θα βρουν ανταπόκριση στα αιτήματά τους.

– Προτεραιότητα σε όσες περιοχές την προηγούμενη τετραετία δεν ωφελήθηκαν από τις δράσεις της δημοτικής αρχής, τις γειτονιές της πόλης. Γι’ αυτό την ονόμασε «Η Τετραετία της Γειτονιάς», αρχίζοντας από εκείνες τις γωνιές που έχουν την πιο άμεση ανάγκη.

Ταυτόχρονα προχωρά στην ανάπλαση του Άλσους, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρασινίσει ακόμη περισσότερο και θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο – ασφαλή τόπο αναψυχής και περιπάτου. Στο χώρο των 35 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων του πρώην στρατοπέδου «Χαϊδαρίου», που απέκτησε ο δήμος Περιστερίου πριν από τέσσερις μήνες, ύστερα από μια διεκδικητική «μάχη» που έδωσε ως δήμαρχος, θα κατασκευασθεί το Νέο Υπερσύγχρονο Αθλητικό Κέντρο Νέας Ζωής. Για τη νεολαία και τον αθλητισμό της πόλης, το νέο Αθλητικό Κέντρο θα περιλαμβάνει ένα κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου, δύο προπονητήρια, ένα γυμναστήριο και γήπεδα τένις και μπάσκετ. Η Ανεξάρτητη Παράταξη Πολιτών «Με την Κοινωνία Μπροστά» ακούραστη συνεχίζει με το γήπεδο της Ανθούπολης, του Γαλαξία και το κολυμβητήριο στον Λόφο Αξιωματικών.

Τέλος, ο κ. Παχατουρίδης διαβεβαιώνει ότι στη νέα τετραετία που έρχεται και πάλι οι γυναίκες θα έχουν τον πρώτο ρόλο στον δήμο. Το γεγονός ότι κρίσιμα δημοτικά αξιώματα τα κατείχαν γυναίκες φανερώνει ότι τις εμπιστεύεται και τους δίνει τις δυνατότητες να αναδείξουν τις φυσικές τους αρετές.


Σχολιάστε εδώ