Ηφαίστειο και «Τα Νέα»!

Ήδη η εύθραυστη συμμαχία των τριών οικογενειών που νέμονται την εξουσία στην εφημερίδα, και των οποίων δύο γόνοι καταγράφονται και στην ταυτότητα της εφημερίδας, έχει διαρραγεί μετά την «καθαίρεση» του διευθυντή σύνταξης του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» Μηνά Βιντιάδη και την προώθηση στη θέση του κ. Αμανίτη, συζύγου της γυναικαδελφής του διευθυντή των «ΝΕΩΝ».

Παράλληλα έχει υπονομευθεί ο ρόλος των δύο «αξόνων ισορροπίας» και διαχειριστών των σχέσεων της εφημερίδας με το συντακτικό προσωπικό, του Ηλία Μάτσικα, διευθυντή σύνταξης, και του παλαίμαχου Βασίλη Νικολόπουλου, συμβούλου έκδοσης. Και πλέον οι σχέσεις της διεύθυνσης και των «παραπλήσιων κύκλων» με το συντακτικό προσωπικό έχουν φτάσει σε σημείο που να αναζητείται από τους συντάκτες έξοδος διαφυγής. Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο διάστημα εξωθήθηκαν σε αποχώρηση ο Κώστας Χατζίδης και ο Πάνος Μπαΐλης που έκαναν έρευνες για την εφημερίδα. Οι παρεμβάσεις στα κείμενα των συντακτών από τη «σκιώδη υποδιευθύντρια» -προορίζεται και για την αρχισυνταξία- είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ τα δύο μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συντάκτες της εφημερίδας, προς τους οποίους κατ’ επανάληψιν έχουν επισημανθεί οι αντιδεοντολογικές και μειωτικές για τους συντάκτες συμπεριφορές της διεύθυνσης και των «παραπλήσιων κύκλων», κωφεύουν!

Η τακτική που ακολουθείται από το διευθυντικό τιμ και τους «παραπλήσιους κύκλους» ώθησε σειρά συντακτών σε αποχώρηση, με αποκορύφωμα την προ ημερών παραίτηση του αρχαιοτέρου των αρχισυντακτών, Τάκη Καμπύλη. Ενώ, σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου 80 και στην καφετέρια του κτιρίου, επίκεινται ανακατατάξεις και στην «ταυτότητα» της εφημερίδας, με την εξουδετέρωση διά της «ανώσεως» των «αξόνων ισορροπίας» και την πλήρη κυριαρχία των «παραπλήσιων κύκλων».

Η κατάσταση που επικρατεί στα «ΝΕΑ», σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, προβληματίζει τον 5ο όροφο και αναζητούνται λύσεις προς εκτόνωση και ομαλοποίηση των ρυθμών λειτουργίας της εφημερίδας. Η «λύση Καρακούση» επανέρχεται στο προσκήνιο, σε συνδυασμό με την προσφυγή στο «προηγούμενο του 1982». Το σενάριο αυτό προϋποθέτει και τη σύμφωνη γνώμη της Χαριλάου Τρικούπη, προς την οποία καλλιεργείται από τη Μιχαλακοπούλου η «ιδέα» ότι είναι αδήρητος η ανάγκη για το Κίνημα να καταφύγει σε μια «λύση αντι-Ρουσόπουλου»… Κρίσιμος μήνας, κατά τα σενάρια, ο Δεκέμβριος…


Σχολιάστε εδώ