Αποστολικά και… άλλα

Η Ελλάδα μετά το βούλιαγμα στις λάσπες και τα λασπόνερα, βουλιάζει και στα χρέη. Έλα Αλ-μούνια μου στον τόπο σου μπας και δει η εικονομία μας μια άσπρη μέρα…

Πώς να δει άσπρες μέρες η οικονομία μας, όταν ο Αλμούνια την έχει χώσει στη μαύρη τρύπα της επιτήρησης;

Περάκης Γιάννης, ένας καλός φίλος, ένας Κρητικός, ένας αγωνιστής… Αξίζει ένας σταυρός για τον Γιάννη που τόσα χρόνια σταυρώνεται για μας.

Έφτασε η ώρα η ψηλή
με του λαού τη βούλα
δήμαρχος εις τον Πειραιά
να γίνει ο Φασούλας.

Υπάρχει υπερ-αλαζονεία, θυμηθείτε το.

Και φυσικά όσοι επιλέξουν τον συνδυασμό του Αργύρη Ντινόπουλου, η Κατερίνα Αδαμοπούλου ας είναι η πρώτη επιλογή. Το δικαιούται, το αξίζει, το θέλει. Τιμήστε την με την εμπιστοσύνη σας.

Γυμνάσια στον πολύπαθο ΗΣΑΠ θα κάνει μάλλον ο Λιάπης, με τον γυμναστή που τοποθέτησε για να τον διοικήσει. Όπως λένε οι γνωρίζοντες τα «γαλάζια» θέματα, η επιλογή του Κώστα Πάσχου πώς αλλιώς να εκτιμηθεί;

Να πω στην καλή μου φίλη Χρύσα Αράπογλου, χρυσή επιτυχία στις σημερινές εκλογές.

Και βεβαίως το μνήμα του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου μού ζήτησε να στηρίξω Κώστα Σκανδαλίδη για δήμαρχο Αθηναίων και φυσικά να σταυρώσετε όλοι σας τον άνθρωπο που τον βοήθησε να λειτουργεί η καρδιά του στις εύκολες και δύσκολες ώρες, τον καρδιολόγο του Ωνάσειου Ευθύμιο (Θύμιο) Λιβάνη. Και βέβαια είναι εντολή για όσους θυμούνται τον Αντρέα.

Καφές πικρός ΕΛΛΗ-ΝΙΚΟΣ αλληλοσερβίρεται στον ΑΝΤ1.

Μανώλη, πέθανες μια φορά και εδώ κάποιοι άλλοι σε πεθαίνουν κάθε μέρα… Σαν δεν ντρέπονται οι νεκρό-φιλοι.

Να με συγχωρούν ορισμένοι αστέρες των πρωινάδικων, αλλά μου φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός τους τα κάνει πολλές φορές… ανοητάδικα. Το τι αρλούμπες ακούγονται, δεν λέγεται. Έλεος.

Φαρμακερό φαρμάκι για τον Νικήτα από «γαλάζια» παραμάγαζα, αλλά αυτός απτόητος θα ξεπεράσει σήμερα το ποσοστό της Ντόρας…

Παρ’ όλο που διαφωνώ
πολύ με τον Πανίκα
σήμερα όμως ο λαός
του λέει εν τούτω νίκα.

Δεν ξέρω τι απολογισμό
θα κάνει τώρα η Βούλα
σήμερα όμως έχασε
με του λαού τη βούλα.

Έτσι είναι, «γαλάζιοι» σύντροφοι, κάποτε η βροχή σάς έσωζε, τώρα σας πνίγει και μάλιστα στα λασπόνερα.

Δεν οδηγούν πάντα, «πράσινοι» σύντροφοι, οι καταλήψεις στην εξουσία. Καμιά φορά σε αφήνουν στα ίδια θρανία.

Οι «πράσινοι» στηρίζουν τις μαθητικές καταλήψεις, μπας και πάρουν κανένα μάθημα αντιπολίτευσης.

Εδώ και Ντώρα κάτω τα χέρια από τον Νικήτα. Παρ’ όλο που κάποιοι αντί για νίκη ήθελαν ήττα, δυστυχώς γι’ αυτούς ο Νικήτας σήμερα νίκησε.

Μετά τις εκλογές εφορμά η εφορία στις τσέπες μας. Ε, ρε, ευφορία που θα νιώσουμε πάλι.

Ους ο λαός συνέζευξε
κανείς μη χωριζέτω
με τους κουμπάρους, Κώστα μου, εχάσατε το μέτρο.

Τα φίδια εις τον κόρφο της
τρέφει η εξουσία
και πρόσεχε πρωθυπουργέ
για την πρωθυπουργία.

Βάσω μου, στο στομάχι
σου κάθεται η Εκάλη.
Αλήθεια, γιατί Βάσω μου,
σου φέρνει τέτοια ζάλη;

Η εξουσία έρχεται
μάλλον με ρυθμούς χελώνας.
Σύντροφοι, βαρυχειμωνιά
έρχεται στον στρατώνα.

Ο δολο-φόνος και η δολο-φονία προϋποθέτουν πάνω απ’ όλα δόλο, «πράσινοι» σύντροφοι. Δεν έχετε δικαίωμα να δολο-φονείτε συνειδητά τον νεκρό. Είναι ντροπή. Πόσοι από σας άραγε δεν τον βρίζατε εν ζωή επειδή δεν ανήκε στην ομαδούλα σας ή πόσοι τον βρίζατε επειδή ανήκε σε άλλη ομάδα; Ντροπή.

Τους νεκρούς, από αρχαιοτάτων χρόνων, τους τιμούσαν με απόλυτη σιωπή. Η οικογένεια του Μανώλη έδειξε πόσο αξιοπρεπής είναι και πόσο βαθύ πόνο έχει.

Με προσευχές στον ύψιστο
που κάθε βράδυ κάνει
να πάει εις τον δεύτερο
γύρο τον Κακλαμάνη.

Ελπίζει εις τον ύψιστο
Θεό ο Σκανδαλίδης
γιατί, όπως λέει ο Χριστόφορος,
τον πάγκο θα γυαλίζεις.

Το πρόβλημα ως φαίνεται
δεν είναι η υπερνομαρχία
γιατί η Φώφη σκέφτεται
μια άλλη προεδρία.

Καρτελο-πλο-ΐ-α… στην ακτοπλοΐα. Σιγά μην πάθουν τίποτα οι εφοπλιστάδες, έτσι για να ψιλοταράξουν τα ήρεμα νερά γίνεται η ιστορία. Αυτοί τον χαβά τους. Χαμπαρούφ… γιοκ.

Με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη κατεβαίνει υποψήφια διαμερισματική σύμβουλος η Ρίτα-Πίκρου Μωραϊτάκη, γι’ αυτό σταυρώστε την με τη μαντινάδα μου:
Έχει πολλά προβλήματα,
φίλοι μου, το Κολωνάκι,
γι’ αυτό σταυρό να βάλετε
εις τη Ρίτα Πίκρου-Μωραϊτάκη

Και βέβαια, τη Βάσω Αρτινοπούλου όσοι ψηφίζετε Κώστα Σκανδαλίδη. Η γνωστή καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου αξίζει τον σταυρό μας.

Πάνο, χάσαμε… Κάθε κατεργάρης τώρα στον πάγκο του.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι σουφλίζουν τα αρνιά… Τώρα ο Σουφλιάς σουφλίζει και τον Ψωμι-άδη…

Η αφέλεια ορισμένων κυβερνητικών βλάπτει σοβαρά την εικόνα της κυβέρνησης. Για ποιους υπουργούς ακούγονται τέτοιες απόψεις και γιατί;

Κάποιοι περίεργοι τύποι της δημοσιογραφίας προσπαθούν, με τρόπο ανεπίδεκτο οι ντερμπεντέρηδες, να κάνουν το άσπρο μαύρο και το γάλα των καρτέλ ότι είναι υγιεινό και δεν βλάπτει
την υγεία μας και την τσέπη μας. Πάνε να κάνουν το γιαούρτι χωρίς γάλα και πυτιά. Βρε, τι κάνουν οι τύποι για να επιβιώσουν…

Αυτοί οι «γαλάζιοι» είναι ικανοί, για να δείξουν ότι έκαναν έργο, να χρεωθούν όλα τα κακώς κείμενα επί ΠΑΣΟΚ. Τέτοια πρεμούρα δεν έχω ξαναδεί.

Αυτά δεν είναι έργα αντιπλημμυρικά αλλά πλημμυρικά, κυρίες και κύριοι της πολιτικής.
Ο πήχυς που εβάλατε
μάλλον στο είκοσι τρία
δεν είναι σύντροφοι εφικτό
νίκη στη νομαρχία.

Δεν μασάει η κυβέρνηση, λέει η Μαριέττα. Η κοινωνία να δεις, Μαριέττα, μας πώς δεν μασάει γιατί δεν της δώσατε να μασάει κάτι. Τα «γαλάζια» σαγόνια δεν αφήνουν τίποτα που να μην το φάνε.

Ακούς εκεί δεν μασάει η κυβέρνηση. Και τα χιλιάδες σκάνδαλα, Μαριέττα μου; Τι άλλο κάνετε από το να τα μασάτε;

Μαγκιέττα… η Μαριέττα δεν μασάει, αλλά κοπανιστό αέρα σερβίρατε στον κόσμο πριν από τις εκλογές.

Ευτυχώς που ανακαλύφθηκαν τα τσιρότα που ανακουφίζουν τον πόνο και κατέφτασαν τόνοι με φορτηγά ΔΧ στη Χ. Τρικούπη για να ανακουφιστούν με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Αγαπητοί μου σύντροφοι
«πράσινοι» στο Μαρούσι
θα έχετε για δήμαρχο
τον Στάθη τον Ραγκούση.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας με τον συνδυασμό της νίκης του Βαγγέλη Ψαθά κατεβαίνει ο αδελφός Βαγγέλης Μπεζάτης. Έναν σταυρό στον Βαγγέλη για το μέλλον του Αγίου Κωνσταντίνου είναι η μόνη απόδειξη ότι αγαπάτε τον τόπο σας.

Ποιος κύριος της πολιτικής μας ισχυρίζεται ότι είναι η μετεμψύχωση του πλάτανου; Χαιρέτα μας τον πλάτανο και Νικολό καρτέρα, φίλε μου πλάτανε και όχι Πλάτωνα.

Κάλπη κάλπικη που είσαι
όλο ψέματα μας βγάζεις
και το «πράσινο» το κόμμα
μια ζωή το ξετινάζεις.

Ποιος υπουργός της κυβέρνησης και από τους στενούς συνεργάτες του Καραμανλή θεωρείται ο παρτάκιας; Όλα για την πάρτη του τα κάνει και όλα για τον εαυτό του, λένε οι γνωρίζοντες τα του Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός όμως γνωρίζει…

Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου προς μαρουσιώτες ψηφοφόρους: Όχι και ψήφο στον υβριστή μου τη δύσκολη περίοδο του ’89. Και βέβαια εννοεί τον Πάνο χάνω του Αμαρουσίου και της διαβούλευσης.

“http://www.paron.gr/v3/articles/imglib/7/kokk_boul.gif”> Πήγα την Πέμπτη το απόγευμα μια βόλτα στο Α΄ Νεκροταφείο μαζί με τον Τζανίκο, για να πάρουμε χρησμό από τον Αντρέα για το Μαρούσι. Η παπανδρεϊκή εντολή είναι σαφής και δεν σηκώνει παρερμηνεία: Όχι στον Πάνο χάνω της διαβούλευσης της νέας εποχής, που κάποτε έκανε τον περιφερόμενο σύμβουλό μου και με έδινε στους δημοσιογράφους τις δύσκολες ώρες του Ωνασείου που εσείς είχατε αγωνία για μένα. Βέβαια είναι και δικός σας νομικός σύμβουλος. Καλά να πάθουμε και οι δύο, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για να του πούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος των εκλογών.

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ