Ο Καραμανλής γίνεται… «Μητσοτάκης» και η Ντόρα ετοιμάζεται να τον φάει!

Δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι έπεσε μέσα στην παγίδα που του έστησαν οι μηχανισμοί που τον εξωθούσαν σε μια ολομέτωπη σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και του γονείς του, ώστε να τον φθείρουν προσωπικά και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για να κινηθούν ακόμη και οι διαδικασίες αντικατάστασής του, όταν το κρίνουν οι πολιτικοί κύκλοι που κρύβονται πίσω τους.

Δεν φτάνει που το έργο της κυβέρνησής του είναι έτσι κι αλλιώς από μετριότατο έως ανύπαρκτο. Δεν φτάνει που τα εχθρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν ξεφτιλίσει την κυβέρνηση και τους «κουμπάρους» της εμφανίζοντας συστηματικά ως δήθεν μείζονα σκάνδαλα τις ψιλοκομπίνες και τα ρουσφέτια που κάνουν κατά κόρον όλες οι κυβερνήσεις. Δεν φτάνει που ρεζιλεύτηκε η χώρα στο εξωτερικό με τα καραγιοζιλίκια του Αλογοσκούφη, που αύξησε κατά 25% σε μια νύχτα το ΑΕΠ, γιατί, λέει, τα τρώγαμε στις… ουκρανές καμπαρετζούδες!

Δεν έφταναν όλα αυτά κι άλλα τόσα, βρήκε την ώρα και τη στιγμή ο Καραμανλής να θελήσει να παραστήσει τη… «Θάτσερ με παντελόνια»! Τώρα, τριάντα χρόνια μετά, τώρα που η αληθινή Θάτσερ είναι ένας… περιφερόμενος βρικόλακας με οκτώ εγκεφαλικά!

Το παιχνίδι της Ντόρας

Ούτε που πήρε χαμπάρι ο Καραμανλής τι έκανε η Ντόρα έναν ολόκληρο μήνα που πήγε και κατασκήνωσε στην Αμερική, και δεν έλεγε να ξεκολλήσει για να γυρίσει στην Ελλάδα! Ούτε που συνειδητοποίησε πόση σημασία είχαν οι προσφωνήσεις από Αμερικανούς που γίνονταν προς την Ντόρα και την αποκαλούσαν «μέλλουσα πρωθυπουργό»!

Ούτε που δείχνει να ψυλλιάστηκε τίποτα ο Καραμανλής από το γεγονός ότι όσο η Ντόρα ήταν ακόμη στην Αμερική, τόσοι οι μηχανισμοί του σημιτικού ΠΑΣΟΚ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και οι «κραγμένοι» πράκτορες των Αμερικανών σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης τόν προέτρεπαν με θέρμη και φανατισμό να φανεί σκληρός και ανυποχώρητος εναντίον των εκπαιδευτικών!

Δεν προβληματίστηκε ούτε καν όταν η Ντόρα, αμέσως μετά την επιστροφή της, έδωσε την Τρίτη τηλεοπτική συνέντευξη στη ΝΕΤ όπου όχι μόνο έκανε αρχηγική εμφάνιση μιλώντας επί παντός επιστητού, αλλά και… αποστασιοποιήθηκε από τον Καραμανλή για να καλύψει τον Σημίτη!

«Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση», δήλωσε όταν οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στον χαρακτηρισμό «αρχιερέας της διαπλοκής» που είχε απευθύνει προς τον τότε πρωθυπουργό Σημίτη ο κ. Καραμανλής, όταν ήταν ακόμη αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θατσερισμός της πεντάρας

Τίποτα από όλα αυτά δεν πήρε υπ’ όψιν του ο Καραμανλής και αφελώς θεώρησε ότι αυτό που έπρεπε να κάνει την Τετάρτη, μιλώντας προς την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ήταν να πάρει πάνω του προσωπικά την επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής εναντίον των δασκάλων και όλων των εργαζομένων.

Απερίγραπτη ήταν η κούφια θατσερική μπουρδολογία που χαρακτήρισε την ομιλία του.

«Οι κυβερνήσεις κρίνονται από την απόφαση που καλούνται να πάρουν όταν η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο οικονομικό σταυροδρόμι. Μπορούν να υποκύψουν στη σαγήνη του λαϊκισμού.

Να προβούν σε παροχές που δεν αντέχει η οικονομία. Να δώσουν με το ένα χέρι παροχές πριν από τις εκλογές για να τις πάρουν πίσω με το άλλο μετά τις εκλογές. Έτσι, όμως οδηγούν την οικονομία σε νέα αδιέξοδα. Αυτό τον δρόμο δεν προτίθεμαι να τον ακολουθήσω.

Δεν πρόκειται να υποθηκεύσω το μέλλον του τόπου, τις θυσίες όλων των πολιτών, τα σταθερά βήματα της οικονομίας μας για να γίνουμε πρόσκαιρα αρεστοί.

Ο δρόμος της ευθύνης δεν έχει παρακαμπτήριες οδούς. Είναι ευθύς. Και αυτόν ακολουθούμε με συνέπεια», είπε μεταξύ πολλών άλλων.

Και ο δρόμος της πολιτικής αυτοκτονίας είναι ευθύς, χωρίς παρακαμπτήριες οδούς, θα προσθέταμε εμείς.

«Καλά, βρε απατεώνες, πώς γίνεται το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας να προσεγγίζει τον μέσο όρο της ΕΕ μετά το τελευταίο τέχνασμα του Αλογοσκούφη με τις πόρνες και οι μισθοί των εκπαιδευτικών να είναι μισοί ή το ένα τρίτο ή και λιγότερο από τους μισθούς των εκπαιδευτικών στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ», αναρωτιέται φυσικά ο κοινός νους του μέσου έλληνα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε τον στόχο των αλλαγών στα ΑΕΙ απαρέγκλιτα», υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής, διαβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι αποφασισμένος να βάλει νέα πυρκαγιά στα πανεπιστήμια!

Προφανώς, ζήλεψε το τέλος του Μητσοτάκη, το 1993, που είχε καταφέρει να ξεσηκώσει εναντίον του και να βγάλει στους δρόμους σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα για να διαδηλώνει κατά της κυβέρνησής του. Κρίμα, αλλά θα είναι άξιος της μοίρας του…

Η Ντόρα οργιάζει, το Μαξίμου κοιμάται

Ασφυκτικά περικυκλωμένος από έναν κύκλο αυλοκολάκων, ο πρωθυπουργός ζει στο Μαξίμου σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας, που του τον μεταφέρουν διάφορα «γαλάζια τρωκτικά» του κλίματος της πλατείας Κολωνακίου, και αδυνατεί να αντιληφθεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες γονείς είναι υπέρ των δασκάλων και όχι υπέρ της κυβέρνησης.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι βουλευτές που αφενός έχουν σχέση με τη λαϊκή βάση και αφετέρου αρχίζουν να συσπειρώνονται γύρω από την Ντόρα αποστασιοποιούνται όλο και περισσότερο από την ακραία αντιλαϊκή στάση του Καραμανλή.

«Η ένταση δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Να δεσμευτούν οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στα σχολεία και να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για δύο μήνες και η κυβέρνηση από την άλλη να δεχτεί ότι πρέπει να υπάρξει μια αύξηση -όχι στα επίπεδα που ζουν οι δάσκαλοι- και να καθορίσει εκείνη τον τρόπο και τον χρόνο της χορήγησής της.

Το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει την εισήγησή του στον πρωθυπουργό, υπάρχουν κάποια περιθώρια», δήλωσε π.χ. ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Γίνεται διάλογος για το θέμα της παιδείας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν το έχουν καταλάβει οι πολίτες ότι γίνεται διάλογος», δήλωσε την Τρίτη και η ίδια η Ντόρα, «καρφώνοντας» ως ανίκανους την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και τον υπουργό για θέματα προπαγάνδας Θ. Ρουσόπουλο. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι Έλληνες ενημερώνονται, υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης για όλα τα στοιχεία αυτού του διαλόγου», απάντησε ενοχλημένος αυθημερόν ο τελευταίος μέσω του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Β. Αντώναρου.

Το πολιτικό θέμα

Το τεράστιο σε μέγεθος, πολύωρο σε διάρκεια και εξαιρετικό σε μαχητικότητα συλλαλητήριο της Πέμπτης έσωσε σαφέστατο το μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι ακόμη και αν κατορθώσει να γονατίσει τους δασκάλους, το πολιτικό τίμημα που θα καταβάλει θα είναι βαρύτατο και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί απεργάζονται την αντικατάστασή του από την Ντόρα για να προωθήσουν τα σχέδιά τους σε βάρος της Κύπρου και υπέρ της Τουρκίας.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συντονιστικού του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή την Τετάρτη, έβαλε ωμά το πολιτικό πρόβλημα σε σχέση με τα όσα απεργάζονται οι μηχανισμοί που στηρίζουν την Ντόρα, διαφωνώντας ριζικά με την παρουσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική αντιπροσωπεία στην Αμερική.

«Ο Καραμανλής είναι τελειωμένος και κάποιοι εδώ και έξω προωθούν την Ντόρα για πρωθυπουργό», δήλωσε χωρίς να μασήσει τα λόγια του, αντανακλώντας αυτό που πάμπολλοι αισθάνονται σε όλους τους πολιτικοδημοσιογραφικούς κύκλους.

Όταν, όμως, ένας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει έναν τόσο σοβαρό κίνδυνο, το χειρότερο που μπορεί να κάνει είναι σίγουρα να αυτοϋπονομεύει τη θέση του, συγκρουόμενος μετωπικά με μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Χρυσή ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ

Η γραμμή πολιτικής αυτοκτονίας που ακολουθεί ο πρωθυπουργός προκαλεί φυσικά ενθουσιασμό στο ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική του Κ. Καραμανλή έχει «αναστήσει» και τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί πλέον να σφυροκοπά την κυβέρνηση από σωστές θέσεις. Πολύ σωστά εκμεταλλεύεται το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής και δίκαια πλέον το ταυτίζει με τον πρωθυπουργό και τις προσωπικές πολιτικές επιλογές του.

«Κάθε μέρα που ο πρωθυπουργός αρνείται να δει τους δασκάλους, κάθε μέρα που οι δάσκαλοι αντιμετωπίζουν τη σιδηρογροθιά μιας κομματικά πια ελεγχόμενης αστυνομίας, αλλά και της κυβέρνησης, είναι μια μέρα χαμένη για την κοινωνία, χαμένη για τα παιδιά – γιατί τα παιδιά επέλεξε ο Καραμανλής για να δείξει την αδιαλλαξία του», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου την Τετάρτη και συνέχισε: «Αντί να δώσει λύσεις, συκοφαντεί, διαιρεί, στρέφει γονείς κατά δασκάλων, διασπά την κοινωνία, τη θέλει διχασμένη γιατί έτσι ευκολότερα περνούν αντιλαϊκά μέτρα υπέρ των ολίγων και ισχυρών… Δεν έχουν χρήματα για τους δασκάλους, αλλά έχουν για τους ημέτερους και τα συμφέροντα».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει απόλυτο δίκιο σ’ αυτή την περίπτωση.


Σχολιάστε εδώ