ο Δαίμονας των δημαρχείων

Μια δημοσκόπηση λοιπόν σοβαρής εταιρείας δείχνει ότι εφτά στους δέκα Νεοδημοκράτες θα ψηφίσουν λευκό. Μια και ο λόγος για την πόλη των αγωνιστών, να σας πω ότι η υποψηφιότητα του συνδικαλιστή Οδυσσέα Μέρμελη, που είχε ανακοινωθεί πριν δοθεί το χρίσμα στον εκλεκτό της Ρηγίλλης, αποσύρθηκε γιατί, όπως μου είπαν, απειλήθηκε η επαγγελματική του εξέλιξη από κάποιους κακομούτσουνους μανδαρίνους. Και φυσικά αυτό για έναν που ζει μόνο από τον μισθό του παίζει σοβαρό και πρωτεύοντα ρόλο. Μπράβο, λεβέντες.

Ωραία τα καταφέρατε.

– Έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα για την ικανότητα του δημοτικού συμβούλου Παλαιού Φαλήρου Τάκη Καλκαβούρα να καταφέρνει να νοικιάζει το κτίριο που έχει πάντα σε δημόσιο οργανισμό. Πρώτα στον δήμο και τώρα στο ΙΚΑ.

Έμαθα λοιπόν ότι το σχόλιο αυτό στενοχώρησε πολύ τον φίλο μου τον Τάκη Καλκαβούρο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, μας είπε ότι επειδή το κτίριο είναι πολλά τετραγωνικά και ενιαίο, δεν μπορεί να νοικιαστεί σε ιδιώτη και έτσι αναγκαστικά πρέπει να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς για μίσθωση στο Δημόσιο. Στον διαγωνισμό λοιπόν για το ΙΚΑ έδωσε τη χαμηλότερη προσφορά έναντι ενός ακόμη που συμμετείχε. Το κτίριο νοικιάστηκε με 7.000 ευρώ τον μήνα αντί 13.000 ευρώ που πλήρωνε ο δήμος. Πράγματι, έτσι έγινε. Προφανώς παρεξηγήθηκε αυτό που έγραψα. Δεν άφησα κανένα υπονοούμενο για κάτι διαφορετικό. Δεν θα μπορούσα άλλωστε. Η πολιτική διαδρομή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Π. Φάληρο μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει δικαίωμα για κανένα σχόλιο περί αμφισβητούμενης ηθικής ή συμπεριφοράς. Κάθε άλλο μάλιστα.

– Θα αποτελούσε ουτοπία αν κάποιος ισχυριζόταν ότι ο τοπάρχης Ζωγράφου, δικηγόρος Γιάννης Καζάκος, δεν θα επανεκλεγεί. Δεν ξέρω πώς τα έχει καταφέρει, αλλά όλα δείχνουν ότι οι κάλπες θα κλειδωθούν στις αποθήκες του δήμου μετά την πρώτη Κυριακή. Το περίεργο είναι ότι ενώ ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την κομματικοπολιτική του καταγωγή, εκλέγεται χωρίς η αριθμητική των ψήφων στις εθνικές εκλογές να αντιστοιχεί στη δική του επιτυχία. Εδώ που τα λέμε, έχει κάνει και έργο στην πόλη. Δυο τρεις σύμβουλοί του αποδείχθηκαν λαμόγια ολκής, αλλά ευτυχώς τους απομάκρυνε εγκαίρως από τις θέσεις που είχαν.

– Αφού έγινε κι αυτό, όλα μπορούν να συμβούν. Τις προάλλες είχε συγκέντρωση ο συνδυασμός που προσπαθεί να διασπάσει το επίσημο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Δάφνη που εκφράζεται από τον Γιώργο Δαουλάρη. Επειδή η ώρα έναρξης της ομιλίας του επικεφαλής πλησίαζε και κόσμος δεν υπήρχε, το γραφείο του δημάρχου Μιχάλη Σταυριανουδάκη, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, άρχισε τα τηλέφωνα. «Τρέξτε και σώστε» ήταν το σύνθημα. Με τα πολλά και λίγα, κατάφερε ο Μιχαλιός να στείλει καμιά πενηνταριά άτομα. Σχεδόν τους μισούς που είχε όλη η συγκέντρωση. Τέτοια αγάπη δεν έχω ξαναδεί. Η πλάκα είναι ότι το «αντάρτικο» ψευτοψηφοδέλτιο το φτιάχνει ο πρώην δήμαρχος Μπάμπης Σαραντόπουλος, για τις ημέρες και τα έργα του οποίου ο νυν δήμαρχος, λεβέντης Μιχαλιός, είχε ζητήσει, όταν ανέλαβε τη διοίκηση, εξονυχιστικό έλεγχο. Ο έλεγχος έγινε, το πόρισμα βγήκε, αλλά… χάθηκε στους πέντε ανέμους. Ουδείς το έχει δει. Τι περιέχει, ουδείς ξέρει. Θα το βρω, πού θα πάει. Τέλος πάντων. Η πλάκα όμως έχει και συνέχεια. Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ και σήμερα παραιτηθείς Άγγελος Οικονομόπουλος, γνωστός ανά το πανελλήνιο διά των κατορθωμάτων του, όταν βλέπει στελέχη του Δαουλάρη περνάει γενεές δεκατέσσερις τον δήμαρχο και όταν βλέπει τον δήμαρχο του λέει «δεκαέξι χρόνια θα μείνεις δήμαρχος». Ε, ρε, γλέντια που γίνονται στη Δάφνη. Πάντως, επί της ουσίας, θεωρείται σχεδόν απίθανο τη δεύτερη Κυριακή ο Γιώργος Δαουλάρης να μην είναι ο νέος δήμαρχος.

-Μπορεί η επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να κάνει ακόμη πιο εύκολη τη νίκη του Δημήτρη Καλογερόπουλου στο Αιγάλεω, ωστόσο, εδώ που τα λέμε, όποια και να ήταν ενδεχομένως να αύξανε τον βαθμό δυσκολίας αλλά όχι και την αλλαγή του αποτελέσματος. Είδα το ψηφοδέλτιο του νυν τοπάρχη και ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω, αν δεν ήξερα, σε ποιο κόμμα ανήκει. Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ΠΑΣΟΚοι, όλοι μαζί. Καραμπινάτοι Νεοδημοκράτες, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επώνυμοι κομμουνιστές, όλοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Μακάρι αυτό να γινόταν και από άλλους. Έτσι πάνε μπροστά οι τοπικές κοινωνίες. Εντύπωση επίσης έχει δημιουργήσει η οξύτητα που προσπαθεί να δημιουργήσει ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου Μυστακόπουλου, προκειμένου ν’ αρπάξει ψήφους από τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, γιατρό Καρδάρα. Είναι βέβαιο όμως ότι αυτή η προσπάθεια απαξίωσης που επιχειρείται από τον πρώην δεν θα βρει έδαφος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα στηρίξουν μέχρι τέλους τον υποψήφιό τους.

– Σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας κατέφυγε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αναρχία των αυθαίρετων κεραιών. Ήδη ορίστηκαν οι πρώτες ημερομηνίες εκδίκασης, 27 Δεκεμβρίου η πρώτη και 5 Ιανουαρίου η δεύτερη. Μάλιστα. Αυτές είναι ενέργειες. Μόνο έτσι απομακρύνονται για πάντα οι κεραίες. Με δικαστικές αποφάσεις και μόνο. Το αναφέρω, γιατί βλέπω αυτόν τον ταλαίπωρο τον Τσαρπαλή στην Αργυρούπολη που νομίζει ότι κάνει κάτι παίρνοντας μια τανάλια από την… εργαλειοθήκη του αυτοκινήτου του και σκαρφαλώνοντας στις ταράτσες, φωνάζοντας ταυτόχρονα τις κάμερες. Φυσικά μετά οι εταιρείες κάνουν προσφυγή κατά της παράνομης διαδικασίας που ακολουθήθηκε, κερδίζουν το δικαστήριο και παραμένουν για καμιά πενηνταριά χρόνια ακόμη. Ενέργειες για την εντύπωση και όχι για την ουσία. Ευτυχώς που σε μια εβδομάδα έχουμε εκλογές και δεν θα χρειαστεί ο αγαπητός και φίλτατος, εντιμότατος Τσαρπαλής να σκίσει άλλο πουκάμισο. Κουρέλια τα έχει κάνει από το ανεβοκατέβασμα στις ταράτσες!

– Κουβέντα δεν ακούγεται στον προεκλογικό λόγο του Γιώργου Πατούλη στο Μαρούσι για την υπερτσιμεντοποίηση των πάντων από τον εθνικό μπετατζή των γυάλινων κτιρίων Μπάμπη Βωβό. Γιατί;

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Θα γίνω κουμπάρος του… ξαδέλφου. Το πήρα απόφαση. Θα με συντηρούν και εμένα οι τοπάρχες, όπως συντηρούν κι αυτόν. Θέλω κι εγώ πούρο και ιδιαιτέρα!


Σχολιάστε εδώ