Και ξαφνικά… προέκυψε ο Δήμας

Ο Σ. Δήμας τονίζει στην απάντησή του ότι ο ελληνικές αρχές, δηλαδή η κυβέρνηση, η νομαρχία και ο δήμος Θεσσαλονίκης, δεν ζήτησαν τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Δεν ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση για την περιβαλλοντική καταστροφή από την πυρκαγιά, ούτε ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων.

Ακόμη ο Επίτροπος επισημαίνει καθυστερήσεις στο έργο αποκατάστασης της χωματερής των Ταγαράδων και της κατασκευής μονάδας επεξεργασίας στραγγισμάτων, παρά τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από τις Βρυξέλλες.

Θορυβημένος από όσα είπε ο Στ. Δήμας και τις πιθανές επιπτώσεις που αυτά θα μπορούσαν να έχουν στην προεκλογική… αρένα, ο πρόεδρος του συνδέσμου ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ζουρνάς προσπάθησε να διώξει από πάνω του τις ευθύνες και να τις φορτώσει στην… κυβέρνηση, αναφέροντας ότι η ενημέρωση ή μη των κοινοτικών οργάνων είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης, η οποία κατά συνέπεια δεν έπραξε αυτό που έπρεπε.

Επιπλέον, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρει καθυστερήσεις στην κατασκευή μονάδας αποξήρανσης αποβλήτων και διαχείρισης του βιοαερίου, όπου οι εργασίες θα επεκταθούν πολύ πέραν του Φεβρουαρίου 2007, όπως προβλεπόταν.

Εννοείται πως ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος άφησε ασχολίαστη τη δήλωση του Σταύρου Δήμα, όπως επίσης απέφυγε να εμφανιστεί τις ημέρες που μαινόταν η πυρκαγιά, αφήνοντας τον Ζουρνά να… λουστεί μόνος του την κριτική του Επιτρόπου.

Το θέμα προσπάθησαν να αξιοποιήσουν οι της αντιπολίτευσης με πρώτους τη Βούλα Πατουλίδου και τον Τάσο Κουράκη που «ξιφούλκησαν» κατά νομάρχη και δήμου.

Στη φασαρία χώθηκε και ο Γιάννης Μαγκριώτης που κατάθεσε ερώτηση στους υπουργούς Σουφλιά και Παυλόπουλο. Καλά ξεμπερδέματα …


Σχολιάστε εδώ