Δικαίωση των «οικογενειών» του μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν πανίσχυρες ομάδες και η δυναμικότητά τους είναι τέτοια που τους κάνει να μοιάζουν ανταγωνιστικοί ακόμα και απέναντι σε ομάδες του ΝΒΑ.

Τι έγραψε η ισπανική εφημερίδα και γιατί αυτός ο πρόλογος; Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Μαδρίτης υποστηρίζει με δημοσίευμά της ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο μία από τις πρωτεύουσες που είναι φαβορί να φιλοξενήσουν το παιχνίδι-γιορτή που διεξάγεται κάθε χρόνο έπειτα από συμφωνία της Ευρωλίγκας με το ΝΒΑ, ανάμεσα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και μια αντίστοιχη του αμερικανικού πρωταθλήματος, είναι η Αθήνα.

Φέτος η χώρα μας δεν ήταν μέσα στις υποψήφιες να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός. Και αυτό διότι στο περσινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, παρά το γεγονός ότι οι πρόεδροι των δύο «αιωνίων» ξόδεψαν αρκετά χρήματα, ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει.

Κάτι που φυσικά μέτρησε αρνητικά στο πρεστίζ και φυσικά στην απόφαση για το ποια χώρα θα συμμετείχε. Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που επιλέχθηκε και μάλιστα κέρδισε τους Σίξερς, αποδεικνύοντας ότι η ψαλίδα ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει κλείσει.

Το γεγονός ότι φέτος τόσο η οικογένεια Γιαννακόπουλου όσο και οι Αγγελόπουλοι έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφεραν μεγάλους αστέρες στην Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ κέρδισε τους Αμερικανούς στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας αποτέλεσε πρόκληση για τους ευρωπαίους αλλά και για τους αμερικανούς διοργανωτές.

Ίσως οι Αμερικανοί να επιζητούν μια άτυπη ρεβάνς από τους Έλληνες και να μην μπορούν να περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια…


Σχολιάστε εδώ