Άλλος πουλάει προς 5,3 εκατ. ευρώ και άλλος προς… 0,1 εκατ. ευρώ!

Ο πρώτος σταθμός μεταβιβάζεται έναντι…. 5,3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Three Dee (Αντώνης Λυμπέρης 99,4%, Ανδρούλα Κυριακού 0,6%) στις Εκδόσεις Λυμπέρη, ενώ για τον άλλον υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης από τις Τεχνικές Εκδόσεις έναντι τιμήματος… 100.000 ευρώ στον Κώστα Καββαθά. Το τίμημα προέκυψε από την αποτίμηση της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών-λογιστών Κωνσταντίνος Σιγάλας & Σία – Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές ΑΕ.

Τα ζητήματα είναι δύο. Η μεγάλη απόκλιση στην τιμή των δύο αδειούχων ραδιοφωνικών σταθμών στον Ν. Αττικής, όταν είναι γνωστό πως οι τιμές στη ραδιοφωνική αγορά κυμαίνονται από 1,5 ως 3 εκατ. ευρώ, αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στο πληροφοριακό σημείωμα των Εκδόσεων Λυμπέρη. Σύμφωνα με το δελτίο, «στην εταιρεία έχουν χορηγηθεί οι παρακάτω αναφερόμενες άδειες: α) άδεια ίδρυση εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοφωνικού σταθμού ελεύθερης λήψης με αριθμό πρωτ. 12872/ε/24/05.2001 Υπηρεσία Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αριθμό ΦΕΚ 631/25/05/01». Μόνο που στο συγκεκριμένο ΦΕΚ, όπως έχουμε ήδη γράψει, στην απόφαση του τότε υπουργού Τύπου ως αδειούχος εταιρεία αναφέρονται οι Εκδόσεις Λυμπέρη, εκείνη δηλαδή που θα πληρώσει το τίμημα των 5,3 εκατ. ευρώ για την αγορά του Best. Και πώς στη συνέχεια πέρασε η άδεια από τις Εκδόσεις Λυμπέρη στην Three Dee, αφού δεν υπήρξε εξαγορά της και οι άδειες δεν μεταβιβάζονται;

Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται πως η Three Dee ιδρύθηκε στις 28/6/2001, έναν μήνα αργότερα από τη χορήγηση των αδειών. Πώς λοιπόν κατέθεσε αίτηση (η διαδικασία ξεκίνησε το 1997) και έλαβε άδεια, ενώ δεν υπήρχε; Θέσαμε τα ερωτήματα στη νομική υπηρεσία των Εκδόσεων Λυμπέρη την περασμένη Τετάρτη , αλλά δεν πήραμε απάντηση. Πάντως, για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς η εταιρεία, όπως αναφέρεται στο σημείωμα, σύναψε στις 11 Αυγούστου 2006 χρηματοδοτική μίσθωση ύψους 15 εκατ. ευρώ με την Eurobank.


Σχολιάστε εδώ