Αποστολικά και… άλλα

=Άγων το άγος ο Παν-άγος για πολλούς «γαλάζιους» υγιώς σκεπτόμενους…

=Μπροστά σε αυτά που έρχονται, ο Πανάγος θα μοιάζει με Παν-άγιος. Θυμηθείτε το…

=Το άσπρο χρώμα του γάλακτος δεν μπορεί με τίποτα να κρύψει τις π……. όλων των γαλατάδων και των πολιτικών.

=Κοίτα να δεις που ορισμένοι «πράσινοι» γαλατογιαουρτοφαγωμένοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από την τσίπα του γιαουρτιού, οι ξετσίπωτοι.

=Έχετε, ρε, τσίπα; Βγείτε και πείτε εγώ είμαι και τελειώνουμε… Όχι να κρύβεστε…

=Οι φρυγανιές θέλουν γάλα ή το γάλα φρυγανιές; Όπως «το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αβγό»;

=Ανταγωνισμός για το ποιος είναι πιο… σκανδαλιάρης.

=Μάλλον ταιριάζει το Μέγαρο Μουσικής με το νέο σοσιαλιστικό δόγμα περί δικαιοσύνης.

=Βγήκαν τα κουμπαρομάχαιρα, «γαλάζιοι» σύντροφοι. Προσοχή στα κουμπαρομαχαιρώματα.

=Όσο θα βγαίνουν διάφοροι τύποι ΠΑΣΟΚ στα κανάλια, ο Καραμανλής δεν ανησυχεί.

=Φιλιππικούς βγάζουν ορισμένοι «πράσινοι» γιαουρτωμένοι για τη ΦΑΓΕ. Ας προσέχουν λίγο, γιατί το ΦΑΓΕ-τε πίετε εξ αυτού καμιά φορά δεν έχει καλά ξέτελα.

=Μου το είπε «γαλάζιος» κορυφαίος: Αν δεν μιλήσουμε γρήγορα, θα παραμιλάμε αργότερα.

=Τα σάπια μήλα, κύριε Αλογοφέσι, τα κάνουν η μηλιά, το έδαφος και ο καιρός και όχι η… μηλοσοφία σου ότι το καταλαβαίνεις όταν τα δοκιμάζεις. Κάνε μηχανισμούς να μη βρίσκουν
έδαφος τα σάπια μήλα.

=Στο τέλος θα ‘ναι πιο πολλοί οι διεφθαρμένοι από τους «γαλάζιους» αδιάφθορους.

=Για ποιες κυρίες του ΠΑΣΟΚ
λέγεται ότι έχουν κάνει δέρμα
(βελουτέ) και γιατί;

=Πάντως, τα γιαουρτάκια κάνουν καλό στο δέρμα και το γάλα στα δόντια. Και έλεγα και εγώ γιατί ο εκσυγχρονισμός είχε γερά και κάτασπρα δόντια. Τώρα εξηγούνται όλα.

=Καρτελοκίνηση, όπως λέμε βενζινοκίνηση – γιαουρτοκίνηση.

=Στο ΠΑΣΟΚ μού φαίνεται ότι λογαριάζουν χωρίς τους κουμπάρους. Προσοχή, σύντροφοι.

=Α-ΔΕιαφανΗς διαδικασίες.

=Σταύρωσον τον Καμμένο ο Σταύρος…

=Έξω ο συνδικαλισμός από το Δημόσιο, είπε ο Σουφλιάς, και μπορεί κάποιοι να συμφωνήσουν, όμως έπρεπε να πει και κάτι τολμηρό. Έξω και οι πολιτικοί από τη Βουλή μόλις περάσουν
το 65ο έτος της ηλικίας τους, να βγαίνουν στη σύνταξη όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

=Ήταν ή δεν ήταν ενήμεροι στο ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία της ΔΕΗ; Γιάννη, μίλα, γιατί δεν μπορεί να λέμε ψευτιές και αρλούμπες στον κόσμο.

=Στο ΠΑΣΟΚ, μου είπε κάποιος κορυφαίος «πράσινος», θα πληρώσουμε και εμείς τις κουμπαριές ορισμένων… Τι να εννοεί άραγε ο παίκτης; Εγώ γνωρίζω τι εννοεί και θα το αποκαλύψω
σύντομα.

=Τελικά το μάθημα απεργία είναι σίγουρο ότι θα το εμπεδώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων.

=Έχει δίκιο ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τον Πάνο Καμμένο. Πάταξον τον Παπαθανασίου, άκουσέ τον δε, αλλιώς μην πουλάς τσάμπα μαγκιές με τον Κουλούρη…

=Ποτέ εις τον αντίπαλο
μην πεις το μυστικό σου,
γιατί Πάνο Καμμένε μου
δεν θέλει το καλό σου…

=Πάνος ζεματισμένος…

=Ποιος υπουργός λέγεται φωτογράφος και γιατί;

=Για ποιον πρώην υπουργό λένε κάποιοι κύριοι της ενέργειας: το παλιόπαιδο, άλλα συμφωνεί και άλλα λέει ο χαμαιλέων.

=Αν ο κακός μας ο καιρός μας γριπώσει, πού να βρεθεί εμβόλιο για να μην την πατήσουμε…

=Ο Σιούφας τα ‘ψαλε στους ΠΑΣΟΚους αντ-αγωνιστές για την Επιτροπή Αδιαφάνειας, που και οι ίδιοι την ίδια χρησιμοποίησαν.

=Κάποιοι πήγαν να γαργα(α)λίσουν τα κομπιούτερ της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Πιάσ’ το γιαούρτι και φύσα το να κρυώσει. Άντε να βρεθεί άκρη και με τούτο το θέ(α)μα.

=Γιώργος Αλογοφέσις, ο θαυματοποιός εν μία νυκτί μάς έκανε όλους πλούσιους, αλλά με άδειες τσέπες. Αηδίες.

=Η επανίδρυση του κράτους πέτυχε απόλυτα, ενώ μέχρι τώρα είχαμε ο κουμπάρος την κουμπάρα τρεις φορές την εβδομάδα, οι «γαλάζιοι» το καθιέρωσαν ο κουμπάρος τον κουμπάρο κάθε μέρα όλη μέρα.

=Πράγματι, ο καγκελάριος της Υγείας κάνει θαύματα με το νυστέρι του, έβαλε νυστέρι στις δαπάνες για την υγεία μας.

=Η κυβέρνησή μας αρχίζει γυμνάσια και μάλιστα σουηδικά στον πρύτανη Γιώργο Παπανδρέου. Διόρισε 1.000 γυμναστές να μας αλλάξουν τον αδόξαστο.

=Σουφλιάς σουφλίζει το σύστημα.
Ο Σαρακατσάνος τα βάζει με τη σάρα και τη μάρα της δημόσιας διοίκησης. Μαγκιά του.

=Άραγε, μήπως η ΔΕΗ θέλει τον Γερμανό της;

=Ο αρεοπαγίτης εισηγείται έκπτωση του Ανδριανόπουλου. Χαράς ευαγγέλια για τον Παναγιωτακόπουλο, που φαίνεται πως και οι αρεοπαγίτες έχουν βαλθεί να τον δικαιώνουν.

=Πήρε βρεγμένη σανίδα ο κύριος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδάς. Σπάσε τα παΐδια των παραδικαστικών, να γράψεις ιστορία και να δικαιώσεις και τον φτωχό και ανήμπορο κόσμο που υπέφερε…

=Αγροτικά καλπάζει προς την κορυφή της Μηλιάς. Όσο και να προσπαθούν οι σύντροφοι για σάπια μήλα, ματαιοπονούν.

=Κόψτε τις τρέλες με τον Μηλιάκο, «πράσινοι» σύντροφοι. Δεν σας βγαίνει το κόλπο πάντα με τους κουμπάρους του πρωθυπουργού. Κάποιοι σας βάζουν γυαλιά με μηλόξιδο.

=Ε, όχι και ο Μέγας Αλέξανδρος σε νέα έκδοση, μεγάλε Πανίκα επειδή λες ότι θα κόψεις τον Γόρδιο Δεσμό με το κράτος των Αθηνών. Κόψε κάτι άλλο, ξέρεις εσύ.

=Οι τρελοί έρωτες οδηγούν σε χωρισμούς. Έτσι τέλος και ο ΣΕΒ-ντάς με την κυβέρνηση από μεριάς ΣΕΒ. Σε λίγο οι βιομήχανοι θα μας καλούν σε λαϊκούς αγώνες και θα ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου.

=Κλειστά σχολεία, αλλά κλειστά και τα αφτιά της κυβέρνησης. Να έκλειναν αντί για τ’ αφτιά τα στόματά τους οι υπουργοί, τι καλά θα ήταν.

=Μια υψηλοτάτη με τον ψηλό του μπάσκετ στον Πειραιά. Καλή τύχη, Βίκυ Λέανδρος, γιατί σου χρωστάμε πολλά εμείς που μεγαλώσαμε με τη μαγική φωνή σου.

=Ποιος «γαλάζιος» φωνάζει ότι αυτό το τρίδυμο της παιδικής χαράς θα είναι τρίδυμο της συμφοράς;

=Δεν έχουν άλλα φωτεινά μυαλά εκεί στη Ρηγίλλης, μόνιμα στο σκοτάδι περπατούν.

=Εμ, το έγραψα εγώ αλλά οι Ρηγιλλάριοι δεν με άκουγαν. Βάλτε την Κατερίνα Αδαμοπούλου υποψήφια νομάρχη να πάρετε τη νομαρχία, αλλά δεν με άκουγαν. Τώρα πια είναι αργά για δάκρυα και για χαρτομάντιλα.

=Καημένος, Καμμένος και πικραμένος.

=Άραγε τι θα μας φέρει ο Πάνος από την Αμερική; Ποιον θα κάψει; Ποιον φοβούνται;

=Ή δεν χόρτασαν οι «πράσινοι» σύντροφοι και ονειρεύονται πάλι τα ταμεία της Κρήτης ή είναι τόσο άπληστοι, που δεν χορταίνουν με τίποτα και σκέφτονται να επανέλθουν…

=Το μόνο κοστούμι που σας ράβει ο Πάνος, «πράσινοι» σύντροφοι, το μόνο μοντελάκι είναι «έχω ράμματα για τη γούνα σας» κι αυτό προβάρετε… Τα άλλα μοντελάκια της εξουσίας, για την ώρα, ξεχάστε τα.

=Ωραίος ο Πανίκας, δεν φτάνει μόνο που δεν ξέρει τι λέει, αλλά δεν ξέρει και πού βάζει την υπογραφή του.

=Ωραία Βάσω μου, την επιχείρηση Βοσινάκη τη σώσατε για το καλό των εργαζομένων και καλά κάνατε και βάλατε την υπογραφή σας, πόσες όμως υπογραφές βάλατε και κόψατε εργαζομένους δεν μας λέτε…

=Φαντάσου τα χάλια μας, ούτε για να μας παρακολουθήσουν δεν κάνουμε πια, μου έλεγε με παράπονο «πράσινος» κορυφαίος.

=Έρχονται οι τίμιοι και οι τιμητές της τιμιότητας. Άρχισαν πάλι να προβάρουν τα μοντελάκια τιμιότητας στους ραφτάδες οι «πράσινοι» εκκολαπτόμενοι υπουργοί. Κούνια που τους κούναγε. Να ‘ξεραν πόσα ράμματα έχει ο κόσμος για τη γούνα τους…

=Απορία γνωστού νεοεποχικού συντρόφου: Ωραία, και να πάρουμε την κυβέρνηση με ποιον θα κυβερνήσουμε; Με τα καπελάκια Σημίτη ή με τις ολίγες μερίδες που όλοι με όλους είμαστε; Έχει δίκιο ο «πράσινος» νεοεποχικός σύντροφος.

=Επιτροπή Ανταγκωνισμού για τους ΠΑΣΟΚους η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σκοτώνονται οι σύντροφοι μεταξύ τους. Άλλα αντί άλλων. Παντελής έλλειψη συνεννόησης. Άλλα ο Πρώτος-παπάς της Ανάπτυξης, άλλα ο Θόδωρος του κόμματος.

=Η συμφορά είναι γένους θηλυκού, η αμετροέπεια είναι γένους θηλυκού, η παιδική χαρά είναι γένους θηλυκού, η τρέλα είναι γένους θηλυκού. Ο έρωτας είναι γένους αρσενικού, ο θυμός είναι γένους αρσενικού, ο προβληματισμός είναι γένους αρσενικού. Ένας τέτοιος και μεγάλος βασανίζει τη Ρηγίλλης και τα κορίτσια της…

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ