Συλλογάμαι ελεύθερα

Η διαφθορά δεν είναι μονόπλευρη. Είναι αμφίπλευρη, πολυεδρική και πολύμορφη. «Ανθεί» σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Και συντηρείται με την ανοχή όλων μας. Και κυρίως με την ανοχή του πολιτικού κόσμου και αποθρασύνεται από την ατιμωρησία της. Επίσης, η διαφθορά δεν είναι μονόχρωμη. Είναι πολύχρωμη. Είναι ακόμη διαχρονική και διακομματική. Συνεπώς, δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Απεναντίας, πρέπει από κοινού και χωρίς καθυστέρηση να ξεριζωθεί. Το ξερίζωμά της θέλει βαθιά χειρουργική επέμβαση, από όλα τα κόμματα, ιδίως τα δύο μεγάλα.

Η διαφθορά στην κορυφαία της έκφραση, δηλαδή στην κορυφή της δημόσιας διοίκησης, είναι τέκνο της διαπλοκής. Η παράνομη «συνεύρεση» της οικονομικής εξουσίας με την πολιτική εξουσία οδηγεί στη «σύλληψη» και την κυοφορία της διαφθοράς στην πολιτική μήτρα και εκείθεν στην τερατογένεση.

Χτυπήστε όλοι από κοινού, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τη διαπλοκή στην κεφαλή της.

Η σύμπτωση των μεγαλοεκδοτικών συμφερόντων με εκείνα των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοπρομηθευτών στα ίδια φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημιουργεί μια αδυσώπητη εξωθεσμική δύναμη επιβολής επί της πολιτικής εξουσίας, η οποία αν δεν εξουδετερωθεί θα μετατρέψει τους κορυφαίους θεσμούς του πολιτεύματος σε ανώνυμες εταιρίες της διαπλοκής. Γι’ αυτό, κύριοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, απαιτείται κοινή δράση για τη ριζική αντιμετώπιση του κακού. Για να σταματήσει η περίσφιξη της πολιτικής εξουσίας από τον θανατηφόρο κισσό, δηλαδή την οικονομική εξουσία. Έχετε… κότσια να την χτυπήσετε στο κεφάλι; Τολμήστε από κοινού. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Αλλιώς παραδίδετε τον δημόσιο βίο, παραδίδετε το πολίτευμα στον απόλυτο έλεγχο της οικονομικής εξουσίας και την πολιτική ηγεσία τη μετατρέπετε σε διαχειριστή του συστήματος για λογαριασμό των μεγάλων αφεντικών.

e-mail: [email protected]


Σχολιάστε εδώ