Κυρία επί των τιμών!

Aποτελούμενη η ως άνω κουστωδία από βουλευτές (πλην ΚΚΕ και ΣΥΝ) και δημοσιογράφους, περισσότερο θυμίζει περιοδεύοντα θίασο δημοσίων σχέσεων της κυρίας ΥΠΕΞ και προβολής των προσωπικών της ηγετικών φιλοδοξιών.

Και μάλιστα θίασος «λουσάτος», με όλα τα έξοδα πληρωμένα, παραμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία και όλα τα (υπόλοιπα) κομφόρ…

Ας σημειωθεί δε με ενδιαφέρον, πως η κυρία ΥΠΕΞ στα πλαίσια του προσωπικού παιχνιδιού που κάνει με δημοσιογράφους, τόσο συμπολιτευόμενων όσο και αντιπολιτευόμονων ΜΜΕ, αυτή τη φορά υπερέβαλε εαυτήν. Πήρε όσους περισσότερους μπορούσε μαζί της, σε ταξίδι πολλών ημερών και με όλα τα έξοδα πληρωμένα…

Έβαλε δε όλη την κουστωδία στο πολυτελές «Γουόντολφ Αστόρια», όπου οι τιμές ξεκινούν από 250 δολάρια τη βραδιά και φτάνουν (οι σουίτες) κοντά στα 1.000!

Άραγε ποιος θα πληρώσει το κόστος αυτής της «εκστρατείας», που το μόνο που υπηρετεί είναι οι δημόσιες σχέσεις και η καλλιέργεια των ηγετικών φιλοδοξιών της κ. Μπακογιάννη, επί 15 μέρες στις ΗΠΑ;

Η υπουργός οφείλει να δώσει αναλυτικό λογαριασμό στους πολίτες για τα υπέρογκα έξοδα αυτού του ταξιδιού (διαμονή σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία κ.ά.). Και ο λογαριασμός αυτός πρέπει να είναι πειστικός γιατί όταν ο πρωθυπουργός φωνάζει ότι δεν έχει λεφτά για τις συντάξεις, την παιδεία κ.ά., δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες δαπανηρές «εκστρατείες». Και δεν είναι επιχείρημα ότι η Ελλάδα προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ γιατί κι άλλες χώρες είχαν την προεδρία, αλλά δεν επιδόθηκαν σε τέτοιες «χλιδάτες» επιδείξεις.

Βέβαια είναι να απορεί κανείς και για το γιατί η κ. Μπακογιάννη αποφάσισε να παίξει τον ρόλο της «προέδρου» της γενικής συνέλευσης, αφού η πρακτική είναι ότι σε αυτού του είδους τις διαδικασίες προεδρεύει ο επίσημος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ της χώρας που προεδρεύει. Βέβαια κανείς δεν λέει ότι σε μια τέτοια ευκαιρία η χώρα δεν έπρεπε να εκπροσωπηθεί (και με ομιλία στη γενική συνέλευση) στο ανώτατο δυνατό επίπεδο (πρωθυπουργός ή υπουργός Εξωτερικών), αλλά είναι ένα θέμα αυτό και άλλο θέμα οι πολυέξοδες εκστρατείες δημοσίων σχέσεων…

Τζίφος ή… «επιτυχία»!

Σε ό,τι αφορά την περιβόητη «επιτυχία» της Ντόρας (έτσι προβλήθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ…) να προεδρεύσει της ειδικής συνεδρίασης της ΓΣ του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό, σας αποκαλύπτουμε ότι μόνο… επιτυχία δεν ήταν.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που πέτυχε η Ντόρα ήταν να γίνει η ειδική συνεδρίαση, υπό την προεδρία της. Φαίνεται, πως ήταν μια προσφορά των Αμερικανών στη φίλη τους, για διεθνείς σχέσεις καθώς επί 16 χρόνια αρνούνταν την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνεδρίασης.

Αλλά… ως εκεί. Της έκαναν μεν το δώρο, αλλά ένα δώρο άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, αφού:

• Δεν επέτρεψαν οι Αμερικάνοι ούτε την έκδοση ψηφίσματος, ούτε προεδρικής δήλωσης.

Ουσία δηλαδή μηδέν!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πριν από τη συνεδρίαση οι αμερικανικές εφημερίδες πρόβαλαν το θέμα πρωτοσέλιδα, μετά το εξαφάνισαν από τα πρωτοσέλιδά τους!

Τάσσος: Σταμάτα τα κόλπα!

Εκτός, όμως από την παταγώδη -επί της ουσίας- αποτυχία του επικοινωνιακού σόου της Ντόρας, της ήρθε κι ένα ράπισμα από τον Πρόεδρο της Κύπρου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς μας πληροφορίες κατά τη συνάντησή τους ο Τ. Παπαδόπουλος χωρίς περιστροφές την προειδοποίησε:

• Σταμάτα τα κόλπα εναντίον μου!

Προφανώς αναφερόταν στην εις βάρος του συνωμοσία από το μητσοτακαίικο, την οποία έχουν αποκαλύψει «Το Παρόν» και η «Καθημερινή».


Σχολιάστε εδώ