Εμπορεύονται τα γεγονότα!

Και βεβαίως δεν το κάνουν χωρίς λόγο, έχουν… απαγορευτικό λόγω των διαφημίσεων, αξίας δισεκατομμυρίων, που δίνουν οι εταιρείες αυτές και αν τις αποσύρουν δύσκολα ένα κανάλι θα κρατηθεί στη ζωή…
Και την αναξιοπιστία τους ήρθε να επιβεβαιώσει το προχθεσινό γκάλοπ της ALCO για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, όπου ο νυν νομάρχης και υποψήφιος Παν. Ψωμιάδης δεν έχασε κόσμο, παρά την ολομέτωπη εκστρατεία εναντίον του, όπου μέρα-νύχτα του έσερναν τα εξ αμάξης!
Το γεγονός ότι διατηρεί την δύναμή του είναι κόλαφος, το μεγάλο φιάσκο των ΜΜΕ και κυρίως των ιδιωτικών καναλιών.
Έκαναν τον κόσμο, τους απλούς πολίτες να λένε ευθέως για τα όσα, έξω από τα δόντια, είπε ο Ψωμιάδης (και η ΕΣΗΕΑ θυμήθηκε να παραπονεθεί γιατί ο νομάρχης μίλησε για «δημοσιογραφική αλητεία») «Επιτέλους κάποιος τους τα είπε, μίλησε για λογαριασμό όλων μας»!
Όμως ο κόσμος έδειξε ότι δεν χάφτει μύγες και δεν καταπίνει ό,τι του σερβίρουν, ξέρει να αντιδρά. Και αυτό καταγράφεται στη δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσις» που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».
Στο ερώτημα αν τα ΜΜΕ συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της διαφθοράς ή παρουσιάζουν μόνο ό,τι δεν θίγει τα δικά τους συμφέροντα, η απάντηση ήταν:
· 49,4% ενδιαφέρονται μόνο για την τηλεθέαση και την κυκλοφορία
· 27,3% παρουσιάζουν μόνο ό,τι δεν θίγει τα δικά τους συμφέροντα, και
· 19,8% (μόνο) ότι συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της.
Να σημειωθεί ότι αυτές τις απαντήσεις κανένα κανάλι δεν τις πρόβαλε. Οι δύο πρώτες καυτές θέσεις των πολιτών επιβεβαιώνουν όσα στην αρχή σημειώσαμε…


Σχολιάστε εδώ