«Βόμβα» στην ΕΡΤ

Όμως όλοι αυτοί που εντάσσονται σε οργανικές θέσεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ», δεν μπορούν να ενταχθούν στις μισθολογικές καταστάσεις και να πληρώνονται κανονικά! Ήδη στην προηγούμενη φουρνιά προσληφθέντων, των 130 ηλεκτρονικών που μπήκαν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ πέρυσι, οι πληρωμές γίνονται με προκαταβολές. Η πολιτική τής «έναντι» ανταπόδοσης χαρακτηρίζει τη γενική λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης, αλλά στην ουσία, δυστυχώς, κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ο νέος Γενικός Κανονισμός Εργασίας, που εγκρίθηκε και από τους μεγαλοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ με την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ, ορίζει συγκεκριμένο αριθμό οργανικών θέσεων που όμως δεν φθάνουν για τους 1.480 νεοεισαχθέντες στο Ραδιομέγαρο. Για τους δημοσιογράφους, για παράδειγμα, υπάρχουν 450 οργανικές θέσεις «έκτακτου προσωπικού», όπως κατονομάζεται. Μόνο όμως οι δημοσιογράφοι από τους 1.480 φθάνουν τους 600. Πρόβλημα δεύτερον και εξίσου σημαντικό: oι περισσότεροι δημοσιογράφοι κυρίως αλλά και άλλες ειδικότητες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας εκφράζουν την επιθυμία να ενταχθούν στην κεντρική υπηρεσία της ΕΡΤ ΑΕ στην Αθήνα, άρα πάλι θα υπάρχουν κενές θέσεις για την επαρχία. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι κανείς από την ηγεσία των διοικητικών στην κρατική τηλεόραση -και με τα μέλη του ΔΣ να μη φέρνουν καμία αντίρρηση στη διοίκηση- δεν φρόντισε ώστε να προχωρήσει η σύνδεση της μισθοδοσίας με τις νέες θέσεις εργασίας, όπως αυτές περιγράφονται στον νέο ΓΚΠ. Πρακτικά και διαδικαστικά για μια τέτοια σύνδεση, αφού η απαραίτητη επικοινωνία με ασφαλιστικούς οργανισμούς και διάφορες υπηρεσίες άλλων υπουργείων (Οικονομίας, Εργασίας κ.λπ.) απαιτεί περισσότερο από έναν χρόνο! Και ακόμη δεν έγινε τίποτε. Όταν λοιπόν λένε πως όλα είναι καλά, είναι φανερό πως θέλουν να κρύψουν όσα φαιδρά γίνονται στο Ραδιομέγαρο.

Ξαναρωτάμε, για παράδειγμα, τι γίνεται με την τύχη των ενσήμων του ΙΚΑ για τους συμβασιούχους; Αληθεύει άραγε η πληροφορία ότι το ΙΚΑ είναι ένα βήμα πριν ζητήσει άνωθεν παρέμβαση για να μάθει πού στο καλό πήγαν τα χρήματα ασφάλισης των συμβασιούχων; Και οι συμβασιούχοι, που τώρα θεωρούνται μόνιμο προσωπικό της ΕΡΤ, έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για τα ασφαλιστικά τους ζητήματα ή θα μάθουν πολύ αργά ότι δεν πληρώθηκαν τα ένσημά τους;

Ποιος υπεύθυνος από τη διοίκηση της ΕΡΤ μπορεί να δώσει αυτές τις απαντήσεις;


Σχολιάστε εδώ