Βγήκανε στους δρόμους οι μαθητές στη Γερμανία

Να ευχηθούμε πάντως κάποια στιγμή οι μαθητές και οι φοιτητές μας να καταλάβουν ποιο είναι πρωτίστως το συμφέρον τους. Να μάθουν όσο περισσότερα είναι δυνατόν. Γιατί τότε θα μπορούν να είναι πιο ανταγωνιστικοί.

Από την άλλη πλευρά τούτη η εφημερίδα πιστεύει ότι ο δάσκαλος θα πρέπει να είναι ο καλύτερα αμειβόμενος Έλληνας και να έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να βάλει σε σωστή πορεία τα μικρά παιδιά που παίρνει στα χέρια του και αυτός θα τα πλάσει. Ο δάσκαλος μπορεί να σου κατευθύνει όπως θέλει το παιδί. Γι’ αυτό και πρέπει να είναι απαλλαγμένος από προβλήματα οικονομικά και να μην έχει αλλού τη σκέψη του, εκτός από το πώς θα δώσει όλα τα απαραίτητα, με γνώσεις αλλά και οράματα και πιστεύω, μια στέρεη υποδομή, με την οποία το παιδί θα μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Γι’ αυτό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να συζητήσει με τους δασκάλους τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να βρει λύσεις. Τ’ αξίζουν, γιατί αυτοί κατευθύνουν τα παιδιά μας, απ’ αυτούς εξαρτάται η ποιότητα της νέας γενιάς.


Σχολιάστε εδώ