XΡΗΜΑτιστήριο

→ Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές με νωπές τις μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου, προχώρησαν σε μικρές ρευστοποιήσεις. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.902,89 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση κατά 0,03%, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,21%, ο μεσαίας σημείωσε απώλειες 0,98% και ο μικρής παρουσίασε οριακή πτώση κατά 0,02%. Την επομένη το κλίμα στη Σοφοκλέους ήταν υποτονικό με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να διαμορφωθεί στις 3.905,03 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,05%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 210 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 34,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων. Ακολούθησε μια ακόμη συνεδρίαση κατά την οποία οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει στις 3.902,86 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,06%. Απώλειες για τις μετοχές ΔΕΗ και ΕΤΕ, κέρδη για εκείνες της 3E και του Τιτάνα. Tην επομένη επικράτησαν εκ νέου πτωτικές τάσεις, καθώς ο γενικός δείκτης υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στις τράπεζες έκλεισε στις 3.872,47 μονάδες μειωμένος κατά 0,78%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 190 υποχώρησαν, 61 κατέγραψαν κέρδη και 52 παρέμειναν σταθερές.

→ Μεγάλα λόγια και υπονοούμενα από έναν διορισμένο, κομματικό και ακριβοπληρωμένο κ. Αράπογλου! Ο μέγας αυτός διοικητής σε ένα νέα συνεντευξιακό παραλήρημα ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί, κατηγορώντας ταυτόχρονα ως αδαείς όλους αυτούς που έχουν διαφορετική γνώμη για την υπόθεση της Finansbank. Άραγε, κ. διοικητά, δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην «επιχειρηματική» σας κίνηση;

→ Για πόσες εισηγμένες επιχειρήσεις, με σημαντικές παρατηρήσεις από τους ορκωτούς, χτυπά πλέον η καμπάνα των ελέγχων και των κυρώσεων;

→ Αυτό και αν σημαίνει υπερσυγκέντρωση καθώς δέκα μόλις ΑΕΔΑΚ κατέχουν το 93,6% του συνολικού ενεργητικού της εν λόγω αγοράς.

→ Διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων από την ΕΛΤΕ καθώς οι συντάκτες των κειμένων κατάφεραν να μπερδέψουν ακόμα και τα δικά τους στελέχη. Και κάτι ακόμα, ποιοι είναι αυτοί που σας ανάγκασαν να διευκρινίσετε ότι οι επικείμενοι έλεγχοι των εισηγμένων εταιρειών είναι τυχαίοι και όχι στοχευμένοι;

→ Επιτέλους κάποιοι από τους ανευθυνοϋπεύθυνους της κυβέρνησης οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις! Η περαιτέρω του 33% μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στον ΟΤΕ ισοδυναμεί, ναι ή όχι, με απώλεια ελέγχου του;

→ Πάνω από όλα πρέπει να είναι Έλληνες και στην ψυχή καθώς τα «αφεντικά» τους, μέσω των ίδιων, των φίλων και των ημετέρων τους, αναλαμβάνουν να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία! Περί ελλήνων χρηματιστηριακών αναλυτών που εργάζονται για λογαριασμό διεθνών επενδυτικών οίκων ο λόγος.

→ Ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις του Ομίλου Πειραιώς φαίνεται να έχει η ATEbank καθώς κατέχει περίπου το 3% του μετοχικού της κεφαλαίου! Και όλα αυτά όταν μετά την πρόσφατη εξαγορά της Mindbank, ακολούθησε η συμφωνία εξαγοράς του 24,99% των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΑΙΚ Βanka, κερδοφόρας τράπεζας με ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας και απόδοσης επί ενεργητικού. Με αυτές λοιπόν τις θετικές εξελίξεις και προοπτικές, να δούμε αν ο κ. Αλογοσκούφης τολμήσει να «ξεπουλήσει» και άλλο κομμάτι από το εν λόγω «φιλέτο», γιατί, κακά τα ψέματα, «φιλέτο» είναι πλέον η ΑΤΕbank!

→ Τι σας γράφαμε; Παρά την εκ του αντιθέτου προσπάθεια των «μεγάλων» να «κακολογήσουν» την πορεία των κερδών εξαμήνου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Mid 40 ήταν αυτός που έκανε και πάλι τη διαφορά!

→ Για να δούμε από πότε θα ισχύσει και πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί η εναρμόνιση του ΚΒΣ με τα ΔΛΠ, ειδικά σε ό,τι αφορά την αποτίμηση χρεογράφων και συμμετοχών;

→ Πόσες ακόμα αναπροσαρμογές στις τιμές των αντικειμενικών αξιών θα πραγματοποιηθούν; Για πόσο καιρό θα παίζουν με τα νεύρα των υποψήφιων αγοραστών; Μέσα σε όλα αυτά, η θέσπιση κατώτατου ορίου προϋπολογισμού μελέτης κατασκευής του κάθε κτιρίου από το ΤΕΕ, αυξάνει και πάλι το κόστος οικοδομών με αποτέλεσμα τη νέα άνοδο στις τιμές αγοράς των κατοικιών!

→ Aλήθεια, κ. Καπράλο, ποια είναι η άποψή σας, για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των χρηματιστηρίων από τον οίκο FTSE; Τι έχετε να πείτε για την πιθανή υποβίβαση της Σοφοκλέους; Για ποιον λόγο, παράγωγα και δανεισμός τίτλων, μας έβαλαν στο watch list; Με γενικολογίες και αντιρρήσεις του αέρα, δεν λύνονται τα θέματα! Λέτε η αναβολή της γενικής συνέλευσης της ΕΧΑΕ να είχε σχέση με το θέμα;

→ Σε αντίθεση με το «γαλάζιο» πλήθος που ανέβηκε στη ΔΕΘ, πλήρωναν άλλοι βλέπετε, το ΠΑΣΟΚ ορθώς δεν κάλυψε τα έξοδα μετάβασης των μελών του, για τη συνεδρίαση του Εθνικού του Συμβουλίου.

→ Ένα από τα ίδια! Η επανεμφάνιση του κ. Γκαργκάνα συνοδεύτηκε από τις γνωστές δηλώσεις περί πληθωριστικών πιέσεων και αύξησης επιτοκίων. Τώρα όσον αφορά το επικείμενο λουκέτο των ανα τη χώρα υποκαταστημάτων της ΤτΕ, για τον κεντρικό μας τραπεζίτη φταίνε οι υπαγορευμένες αλλαγές του ευρωσυστήματος!

→ Σε ποια ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, για την περιουσία των ταμείων, αναφέρεστε, κ. Τσιτουρίδη; Μήπως σε αυτήν που αποτελείται από κυβερνητικά, διοικητικά και κομματικά στελέχη υπουργείων; Τώρα τα περί καμίας ανοχής, για περιπτώσεις κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στα ασφαλιστικά ταμεία, τα ακούμε περιττά, καθώς ακόμα περιμένουμε να μάθουμε ποιοι ευθύνονται για την κατάντια τους!

→ Το κλείσιμο των ανοικτών θέσεων εν όψει της λήξης των τρίμηνων σειρών και των τριών κατηγοριών στα παράγωγα είναι η αιτία της έκρηξης του όγκου συναλλαγών στην εν λόγω αγορά.

→ Γιατί τέτοια διαφήμιση, παρακαλώ; Από 9,6% σε 10,1% δεν είναι και σημαντική αύξηση ποσοστού, για βασικό μέτοχο! Περί κ. Παπαέλληνα ο λόγος.

→ Αλήθεια εκεί στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι οι πόροι του Δ΄ ΚΠΣ αποτελούν πλέον δανεισμό και όχι κρατικό έσοδο; Αλχημείες τέλος με τη βούλα Αλμούνια!

→ Oύτε πτυσσόμενο να ήταν αυτό το δημόσιο έλλειμμα, καθώς κατά το ΔΝΤ μια αυξάνεται, μια μειώνεται, ενώ γι’ αυτή τη φορά, μέχρι φυσικά την επόμενη, σταθεροποιείται στο 2,8%!


Σχολιάστε εδώ