Μετά τους κουμπάρους στον χορό και οι γιοι!

Δραστηριότητες που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής αυτής της ταλαιπωρημένης απ’ τη διαφθορά χώρας και απειλούν να αποτελέσουν τη… νέα γενιά λαμογιάς.

Όχι ότι κάποιος επιχειρεί να ποινικοποιήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα των νέων ανθρώπων. Αλλά… αυτό που έχει προβληματίσει αρμόδιους κυβερνητικούς κύκλους καθώς και τα «μάτια» του Μαξίμου είναι οι μέθοδοι που μετέρχονται ορισμένοι απ’ τους φερέλπιδες αυτούς νεανίες.

Στήσιμο εταιρειών και στη συνέχεια δικτύωση:

• Με κύκλους ή ομίλους συμφερόντων που ασχολούνται με δουλειές από… δισ. και πάνω. Είναι ενδεικτικό πως κάποιες απ’ τις εταιρείες αυτές έχουν αποκτήσει σχέσεις ακόμα και με εμπόρους όπλων, κατ’ εξοχήν χώρο διακίνησης «περίεργου» χρήματος και υπέρογκου πλουτισμού.

• Με συμφέροντα που το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν είναι «ύποπτα».

• Με μεσάζοντες μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.

Αφού γίνει η δικτύωση, αυτές οι εταιρείες των ως άνω φερέλπιδων νέων, γόνων -επαναλαμβάνουμε- πολιτικών και γενικώς «επωνύμων» οικογενειών, στη συνέχεια αρχίζει το grosso colpo.

• Υπόσχονται την αξιοποίηση των «γνωριμιών» που έχουν με υπουργούς, διοικητές και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να «προωθήσουν» τα συμφέροντά τους, τις δουλειές τους, τις επιδιώξεις τους, τις ύποπτες συναλλαγές τους ακόμα. Φυσικά με το αζημίωτο! Από δω αρχίζουν τα παρατράγουδα. Διότι πράγματι απ’ το σημείο αυτό ξεκινούν οι παντοειδείς παρεμβάσεις, οι «πιέσεις», οι μεσολαβήσεις. Και δεν είναι εύκολο σε όλους να αντισταθούν, είπαμε, οι γόνοι πουλάνε το όνομά τους…

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, οι ανωτέρω έχουν ήδη τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση προκειμένου η κυβέρνηση να μη βρεθεί μπροστά σε άλλες «εκπλήξεις» και εισπράξει κι άλλο πολιτικό κόστος. Μετά μάλιστα από σχετικές καταγγελίες που κάνουν λόγο για ύποπτες δοσοληψίες και μη σύννομες δραστηριότητες απ’ αυτά τα… νέα τζάκια διαφθοράς.

Πανάγος ο… πολυπράγμων

Στο μεταξύ και σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του πολυπράγμονος «Πανάγου» της Θεσσαλονίκης, του ενεχόμενου στο σκάνδαλο που συγκλονίζει τη χώρα την τελευταία περίοδο, πληροφορίες από γνωρίζοντες την πολιτική «γεωγραφία» του κυβερνώντος κόμματος ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη αναφέρουν τα εξής:

• Μέχρι το 1997 ο εν λόγω ήταν… θαυμαστής του Κ. Καραμανλή και τον βοηθούσε.

• Μετά όμως το ’97 και… απογοητευμένος επειδή ο Καραμανλής που είχε στο μεταξύ εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ. δεν… τον αντάμειψε, εγκατέλειψε το καραμανλικό στρατόπεδο και προσέγγισε τον μηχανισμό της Ντ. Μπακογιάννη…


Σχολιάστε εδώ