επί του πιεστηρίου

Ένα καταναλωτικό κίνημα θα έχει τεράστια δύναμη. Πιο μεγάλη και από τα κόμματα. Κι ένα μποϊκοτάζ, να μην αγοράσουμε μία μέρα γάλα, θα σπείρει πανικό. Από μας εξαρτώνται όλοι. Ας το καταλάβουμε…

Θα διαφωνήσουμε με τους 30 δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τώρα θυμήθηκαν τα προσωπικά τους πιστεύω και δηλώνουν ότι δεν θα παραστούν στον αγιασμό για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που προτείνει ο πρόεδρος της ΣτΕ κ. Παναγιωτόπουλος. Η δικαιολογία ότι είτε με την παρουσία τους είτε με την απουσία τους θα αποκαλυφθούν οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις! Καλά, στην αίθουσα όπου δικάζουν δεν υπάρχει η εικόνα του Χριστού; Αυτό δεν προδίδει θρησκευτικές πεποιθήσεις;

Όσοι από τους 30 παντρεύτηκαν, στην Εκκλησία όπου πήγαν δεν αποκάλυψαν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις; Όπως όταν βάφτισαν τα παιδιά τους ή κήδεψαν τους γονείς τους.

Από τη στιγμή πάντως που έχουν αυτό το σκεπτικό, θα πρέπει να προχωρήσουν και στο επόμενο βήμα, να προτείνουν το γκρέμισμα των ναών, γιατί αποκαλύπτουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των προσερχόμενων…

Καταλαβαίνουν πού οδηγεί αυτή η ξαφνική επανάσταση της συνείδησής τους, η έκρηξη… ελευθερίας, αυτές οι νεωτεριστικές αντιλήψεις; Σε μια ακόμη κίνηση ξεχαρβαλώματος των ιερών και οσίων του τόπου, των παραδόσεών μας, της πίστης του λαού μας, σε μια ακόμη μαχαιριά κατά της πατρίδας…

Άραγε αυτό είναι το όραμα που δίνουν στις νέες γενιές;

Θα ήταν πάντως ευτύχημα αν την ίδια αγωνία είχαν για τη διασφάλιση δίκαιης Δικαιοσύνης για τους πολίτες, που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους, μετά και από την αποκάλυψη ότι η διαφθορά και ο χρηματισμός έχουν εισχωρήσει στον χώρο της.

Δεν είχαν άδικο όσοι χαρακτήρισαν την ομιλία του πρωθυπουργού στις παραγωγικές τάξεις ως μια πολύ καλή έκθεση ιδεών. Στη θεωρία παίρνει άριστα ο Καραμανλής. Αν όλα αυτά που είπε συνέβαιναν, τότε ο κόσμος θα έπρεπε να βγει στους δρόμους να πανηγυρίζει…

Χαρακτήρισε την ακρίβεια παθογένεια. Μακάρι να ήταν έτσι… Δυστυχώς όμως η ακρίβεια αποτελεί σκληρή πραγματικότητα. Και δεν οφείλεται σε υψηλό κόστος παραγωγής του πωλούμενου είδους, αλλά σε ωμή αισχροκέρδεια, σε απροκάλυπτη ληστεία. Αν υπήρχαν έλεγχοι στην αγορά, σίγουρα, κύριε Καραμανλή, οι τιμές θα ήταν μέχρι και 50% κάτω.

Όσο καλός κι αν ήταν ο Καραμανλής στη συνέντευξη, κούρασε. Οι ερωτήσεις που επιτράπηκαν πάρα πολλές. Έπρεπε να υπήρχε κάποιος προγραμματισμός και συμφωνία… Τούτη τη φορά πάντως οι επαρχιακές εφημερίδες πήραν τη ρεβάνς. Κοινή πάντως διαπίστωση, όλες οι ερωτήσεις ήταν πολύ χαμηλού ενδιαφέροντος.

Στην πτήση της «Λουφτχάνσα» το βράδυ της Τρίτης από τη Φρανκφούρτη προς Αθήνα, με air bus, οι περίπου 300 επιβάτες μαρτύρησαν… Το αιρ κοντίσιον του αεροπλάνου φαίνεται ότι είχε πρόβλημα και ήταν στιγμές που… έβραζες… Τα παράπονα συνεχή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική αεροπορική εταιρεία. Δεν μπορεί να μεταχειρίζονται τους επιβάτες σαν… εμπόρευμα.

Γι’ αυτήν την άρνηση της κυβέρνησης να συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις η μόνη ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι ότι κάτι φοβάται και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Διαφορετικά αν η ερμηνεία αυτή δεν ευσταθεί, ας το αποδείξει μόνη της η κυβέρνηση, αποδεχόμενη το αίτημα όλης της αντιπολίτευσης.

Πίκρα και απογοήτευση προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών μας ομάδων στο Τσάμπιονς Λινγκ και στο UEFA. Ήταν όμως σίγουρο ότι η κατάρρευση είναι θέμα χρόνου, από τη στιγμή που επιτρέψαμε να αγωνίζονται ένα σωρό ξένοι παίκτες στις ελληνικές ομάδες και οι περισσότεροι απ’ αυτούς έρχονται να κάνουν αρπαχτή, μια και είναι ένα βήμα από τη συνταξιοδότηση. Και το πιο σημαντικό, μπλοκάρουν θέσεις στις ομάδες και αποκλείουν τα νέα παιδιά, με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν νέοι παίκτες… Θόδωρε Πάγκαλε, τα διαλύσαμε και στο ποδόσφαιρο…

Είδα αγκαλιές και φιλιά Καραμανλή και Μπερίσα και… θαυμασμό του Μπερίσα προς Παπούλια κι εγώ κάθομαι και σκέπτομαι, ξέχασαν οι δικοί μας εκείνες τις αθλιότητες των Αλβανών στα Τίρανα, κατά την επίσκεψη του Προέδρου μας, που τον ανάγκασαν να διακόψει και να γυρίσει πίσω;

Τόσο εύκολα ξεχνάμε σ’ αυτή τη χώρα;

ΥΓ.: Ο Κάρολος πάντως έριξε το… καρφί του, λέγοντας στον αλβανό Πρόεδρο ότι και οι δύο χώρες πολέμησαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να μην το ξεχνούν οι Τούρκοι, που έχουν τώρα αγάπες με τα Τίρανα.

Αυτή κι αν είναι άριστη επιλογή… Έβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, που μετέχει στη νέα Διαρκή Ιερά Σύνοδο, υπεύθυνο Οικονομικών… Όταν η Εισαγγελέας Κεφαλονιάς ερευνά καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και έχει ζητήσει από τον διευθυντή του Σώματος Επιθεωρητών του υπουργείου οικονομικό έλεγχο σε 123 εκκλησίες, Μονές και Μοναστήρια της Κεφαλονιάς, ενώ, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, υπάρχει πόρισμα-φωτιά στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων… Γελάει ή δεν γελάει ο κόσμος με τέτοιες επιλογές, που μόνο σε κουκούλωμα οδηγούν και όχι φυσικά σε διαφανή διαχείριση…


Σχολιάστε εδώ